reklam
reklam

‘‘Motosikletleri Fark Edin’’

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 167918


İSTANBUL

Yollarımızda giderek artan araçlara ve trafiğe biraz olsun rahatlatma getirecek araçlar olan motosikletler ayrıca daha da özgür yol almamızı sağlar. Özgürlükçü ve kolaylığının  yanında bir o kadar da risklidir. Yollarda araçlara nazaran iki kat daha fazla dikkat etmeli ve kurallara kat kat fazla uymalısınız. Ayrıca siz krallara uyarsınız ve dikkat edersiniz ama araç sürücüleri de size dikkat etmek zorundadırlar. Yollarda motosiklet sürücülerinde geçiş haklarını olduğu unutulmamalı ve onlarında artık farkına varılıp trafikte dikkatlice gidecekleri yere güvenle ulaşmaları sağlanmalıdır.
Hafta sonu güvenli motosiklet sürüşleri ve farkındalığı için bir etkinlik düzenlendi.
Hafta sonu, İstanbul’daki yüzlerce motosiklet tutkununu bir araya getiren etkinlik hakkında bilgi veren Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu Genel Başkanı Özgür Candar,‘’İstanbul gibi araç trafiğinin yoğun olduğu metropollerde, son yıllarda aktif motosiklet kullanımı giderek artıyor. Hem çevremizi korumaya hem de zamandan ve bütçeden tasarruf sağlamaya yardımcı olan motosiklet hakkında hala toplum olarak yeterli farkındalık seviyesinde değiliz” dedi.

İstanbul’daki motosikletlilerin gün boyu süren etkinliklere yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, en dikkat çekici gösterilerden biri de “stunt show” oldu. Güvenli alanda, motosikletin üzerinde akrobasi hareketleri sergileyen Birkan Polat, heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. ‘’Oasis İstanbul Motosiklet Buluşması’nın son gününde ise Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen korteje yaklaşık 500 motosikletli katıldı. Basın Ekspres üzerinde konumlanan Oasis Designer Outlet’in önündeki yan yolda gerçekleştirilen kortej diğer araç sürücüleri tarafından da ilgiyle takip edildi. Aynı zamanda iki gün boyunca gerçekleştirilen sahne şovlarında, Berna Öztürk ve Grup Retrobüs performanslarıyla büyük beğeni topladı.
İstanbul’da bugüne kadar, bu çapta bir motosiklet farkındalığı etkinliği düzenlenmediğini belirten Candan, “Büyük bir ilgiyle karşılanan Oasis İstanbul Motosiklet Buluşması’nı gelecek yıllarda da gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Motosiklete gönül veren bir birey olarak üzülerek söylüyorum ki, trafikte ölümlü vakaların birçoğu motosiklet kullanıcılarının da karıştığı kazalardan oluşuyor. İstatistikler gösteriyor ki, 2016 yıl sonu itibarıyla 295 bin ölümlü-yaralanmalı trafik kazasının 46 bini motosiklet kazalarından oluşuyor. Yine bu kazaların da yüzde 70 gibi büyük bir oranı şehir içi trafiğinde ve gündüz gerçekleşiyor. Bu rakamlardan çıkarmamız gereken büyük dersler var. Umuyoruz, bunun gibi motosikletler için düzenlenen toplumsal farkındalık projelerinin sayısı her geçen gün artar” diye konuştu.
Türkiye’nin ilk designer outleti Oasis İstanbul’un toplumsal farkındalık etkinliklerine duyarlı bir yaşam merkezi olduğunu vurgulayan Oasis Designer Outlet Müdürü Celalettin Karabayer de proje hakkında şunları söyledi: ‘’İstanbul dünyanın en kalabalık metropollerinden biri olarak motosiklet kullanımında ciddi bir başarı yakalayabilecek potansiyele sahip. Bu alanda öncelikle toplumun bilinçlenmesi büyük önem taşıyor. Araç sürücüleri ve motosiklet kullanıcıları trafik kurallarına uyarak ve saygı çerçevesinde aynı yolu paylaşabilmeli. Bu nedenle, İstanbul Oasis Motosiklet Buluşması önemli bir sorumluluk üstleniyor. Bu projenin, hem ev sahibi hem de destekçisi olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam