reklam
reklam

İş dünyasının gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Polonya ziyaretinde

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2017, Pazar - 18:00   Okunma Sayısı: 170836

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 16-17 Ekim'de bakanlar ve iş adamlarıyla Polonya'ya gerçekleştirileceği ziyaretin, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da güçlendirmesi bekleniyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİKTürkiye-Polonya İş Konseyi Başkanı Kemal Güleryüz, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Polonya'nın Türkiye için Orta Avrupa'daki en önemli ticaret ortağı konumunda olduğunu söyledi.

Polonya'da yerleşik Türk firmalarından birçoğunun tekstil-giyim, gayrimenkul, perakende ve toptancılık sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatan Güleryüz, şöyle devam etti:

"Polonya'da konut projeleri, telekomünikasyon, otel, hastane ve iş merkezi gibi büyük ölçekli inşaat projelerinde önemli fırsatlar bulunuyor. AB kaynaklarından Polonya'ya 2020 yılına kadar tahsis edilen mali desteklerin bir kısmı da insan kaynakları, teknolojik yenilik geliştirme, çevre koruma ve tarımın modernizasyonu için kullanılacak. Ülkedeki bu tip yenileme ve geliştirme faaliyetleri Türk firmaları açısından önemli fırsatlar oluşturmaktadır."

Türkiye'nin hedefleri Polonya için fırsat

Polonya-Türkiye İş Konseyi ​Eşbaşkanı Dariusz Oleszczuk da Türkiye ekonomisinin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu, bunun da Polonyalı iş adamları için fırsat oluşturduğunu söyledi.

Yapılan değerlendirmelerin, Türk ekonomisinin gelecek dönemde yılda en az 3-4 aralığında istikrarlı bir büyüme göstereceği yönünde olduğunu vurgulayan Oleszczuk, şöyle konuştu:

"Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birine sahip ve 2023 yılına kadar ilk 10'a girme hedefi var. Bu hedef ihracatın büyütülmesi ve yabancı ortaklarla iş birliğine dayanıyor. Bu durum, Polonya'daki firmalara da önemli fırsatlar sunacak. Polonya-Türkiye ticareti oldukça hızlı bir şekilde büyüyor. Uzmanlar, söz konusu ticaretin yakın zamanda 10 milyar avroya ulaşmasının mümkün olduğunu söylüyor." 

Kaynak: aa
Editör: aa

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam