reklam
reklam

Suriye'deki savaş mağduru yetimlere destek

Eklenme Tarihi: 5 Ekim 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 142661

HATAY

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının "Yetim Sponsorluk Sistemi" kapsamında, Halep'in Tagad bölgesindeki 369 çocuğa destek veriliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaşın sürdüğü Suriye'de on binlerce yetimin korunaksız kaldığını söyledi.

Vakıf tarafından Suriye ve Türkiye'deki yetimlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla "Yetim Sponsorluk Sistemi" oluşturulduğunu belirten Tosun, "Sistemle, hayırseverler tarafından her yetime düzenli olarak ayda 100 lira nakdi destek veriliyor. Yetimlerin barınma, gıda ve kıyafet ihtiyaçları ise İHH Yetim Fonu'ndan karşılanıyor." dedi.

Tosun, son olarak Suriye'nin Halep kenti kırsalında yer alan Tagad bölgesinde 369 yetimin sisteme dahil edildiğini bildirdi.

Suriyeli yetimlere sahip çıktıklarını vurgulayan Tosun, şunları kaydetti:

"Suriye'de çok sayıda çocuk, aile büyüklerini kaybetmeleri nedeniyle istismara açık hale geliyor. Maddi ve manevi olarak yetim çocukları destekleyerek geleceklerini inşa ediyoruz. Halep, yakın zamanda büyük bir kıyımla karşı karşıya kaldı. Kırsalda bulunan bazı köylerde halen hava saldırılarına devam ediliyor. Bu bölgelerden Tagad'daki yetimlerin güvenliğini sağlamaya, onlara maddi ve manevi destek sunmaya çalışıyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam