reklam
reklam

Gülten Dayıoğlu’nu onurlandıran ödül

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 151391

İSTANBUL

1935 yılında Kütahya’nın Emet  ilçesinde doğan Gülten Dayıoğlu, öğrenimimin bir bölümünü  Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yapmış. İstanbul’da Atatürk Kız Lisesini bitirmiştir. Bir süre  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan değerli yazarımız dışardan sınavlara girerek ilkokul öğretmeni olmuştur. On beş yıllık hizmetten sonra 1977 yılında istifa ederek öğretmenlikten ayrılmış ve yazarlığa halen yoğun biçimde devam etmektedir. Eserlerinin bir bölümü, çeşitli kurumlarca ödüllendirilmiştir.  Bir bölümü de yabancı dillere çevrilmiştir.Türkiye'nin dört bir yanında, Okullar, Sivil Toplum Örgütleri, çeşitli kültür kuruluşları, Belediyeler vb. tarafından düzenlenen söyleşi  ve imza günlerine katılarak, okuyucularıyla buluşuyor.  Ülke çapında ,Eğitim Fakültelerinde  eserleri yüksek lisans ve doktora tezlerine konu olmakta. 
Değerli yazarımız Gülten Dayıoğlu’nu onurlandıran bir ödül Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Bahçeşehir Koleji, yeni açılan Darıca Kampüsü’ndeki kütüphanesine yazar Gülten Dayıoğlu’nun adını verdi!  18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenine Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Kaymakamı Ömer Karama ve yazar Gülten Dayıoğlu katıldı.
Okulun açılışının ardından törenin onur konuğu Gülten Dayıoğlu adına kurulan okul kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Dayıoğlu, isminin eğitime gönül verenlerin ocağında yer almasının gurur verici olduğunu belirtirken, “Bir çocuğun hayatına dokunmak çok önemli, dilerim adımın verildiği bu kütüphanedeki kitaplar çocuklarımızın hayatına dokunur, ismim çocuklarımızla yaşar,” dedi. 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam