reklam
reklam

Afyonkarahisarlıların Tanıtım Günleri coşkuyla geçti

Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 131846

İSTANBUL

Mermercilik, gıda  ve hayvancılık sektöründe Türkiye içinde ve dışında önemli isim yapan, Anadolu yarımadasının batıya yakın ortasında ve Ege Bölgesi'nin iç kesiminde yer alan Afyonkarahisar ili; 6-10 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkı’nda yapılan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri ile hem ilin kurtuluş günlerini  kutladılar; hem de; İstanbul’da Afyonkarahisar için düzenlenen en büyük tanıtım organizasyonu olarak tarihe geçtiler.
Afyonkarahisar’ın kültürel, turistik, tarihi, dini ve ekonomik değerlerini ve markalarını tanıtmak ve İstanbul’la tanıştırmak gibi bir amacı olan Afyonkarahisar Tanıtım Günlerinde  tanıtım standları, kültürel sergi standları, hediyelik ve yöresel ürünlerin teşhir edileceği ve satışların yapılacağı standlar, folklor gösterileri ve sahne programları ile Afyonkarahisar’ın değerleri, tarihi ve kültürel mirası en güzel şekilde ziyaretçilerin beğenisine ve ilgisine sunuldu. 
Afyonkarahisar’da İstiklal Harbimizin dönüm noktası olan Başkomutanlık Meydan Savaşı yaşandı.
Afyonkarahisar’ı ; 28 Mart 1921’de şehri Yunan Ordusu işgal etmişlerdir. Sonra 7 Nisan 1921’de geri çekilip  (İnönü Savaşları ) 13 Temmuz 1921’de yeniden almışlardı. (Güzelim Dağı Savaşı) 
İstiklal Harbimizin dönüm noktası olan Başkomutanlık Meydan Savaşı bilindiği üzere  Afyonkarahisar’da yaşandı . 27 Ağustos 1922’de, şehri tekrardan ele geçiren Mehmetçik; 30 Ağustos 1922’te tarihi bir başarı elde ederek Başkomutanlık Meydan Savaşını kazandı. Bu tarih zafer  aynı zamanda “Zafer Bayramı “ olarak kutlanmaktadır. Yunan Ordusu tam 1 sene 25 gün süren işgallerinde Afyon’u aşırı derecede tahrip ettiler. Afyonkarahisar’ın yeniden inşası uzun bir süre aldı. 

 Ünlü İsimler Afyonkarahisar Tanıtım Günlerinde  Sahne Aldılar 
15 derneğin oluşturduğu Afyonkarahisar Marmara Dernekler Federasyonu ve Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde imzalanan protokol gereği Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın katkıları ile 6-10 Eylül tarihlerinde İstanbul-Maltepe sahil alanında düzenlenecek ve  yaklaşık iki milyon kişinin katıldığı  bu dev organizasyonda sunuculuğu Behzat Uygur üslendi ve  6 Eylül’de Ferda Anıl Yarkın ve Tayfun, 7 Eylül’de  Ferhat Göçer, 8 Eylül’de Simge Sağın, 9 Eylül Özgün, 10 Eylülde ise Kutsi sahne alarak en sevilen şarkılarını söylediler.  
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere Afyonkarahisar Valisi,  Afyonkarahisar belediye başkanı, dernekler, belediyeler ve firmaların da  katıldığı Afyonkarahisar Tanıtım Günlerinde bir çok etkinlik de yapıldı.  
 Afyonkarahisar Tanıtım Günleri’nden vatandaşlar memnun ayrıldı 
Afyonkarahisar Tanıtım Günleri için kurulan stantlarda karşılaştığımız insanlarla görüştüğümüzde ise genel anlamda bir memnuniyet göze çarptı. Görüştüğümüz kimseler, Afyonkarahisar Tanıtım Günlerini oldukça faydalı ve memnun verici buldular. Afyonkarahisar’dan  Tanıtım Günleri için gelen isimler ise şehirlerini tanıtma imkanı  yakaladıklarını ve Afyonkarahisar’ın daha çok tanıtılması için caba sergileyeceklerini ifade ettiler. 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam