reklam
reklam

'Kuzey Akım-2, enerji değil siyaset projesi'

Eklenme Tarihi: 4 Aralık 2015, Cuma - 16:00   Okunma Sayısı: 189110

ANKARA 

Rusya'nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, enerji uzmanları tarafından bir enerji değil "siyaset projesi" olarak değerlendiriliyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan ABD'nin eski Bakü Büyükelçisi Richard Kauzlarich, Rusya'nın Kuzey Akım-2 Projesi'ni "Avrupa'yı ayrıştırmak" için kullandığını, aynı taktiği Türk Akımı Projesi'ni sunarken "Türkiye, Azerbaycan ve AB'yi ayrıştırmak" için de uyguladığını savundu.

Kauzlarich, daha önce inşa edilen Kuzey Akım-1 Projesi'nin tam kapasiteyle çalışmadığını, bu nedenle Kuzey Akım-2 Projesi'nin ticari açıdan çok zayıf olacağını öne sürerek, "Avrupa zaten Rus gazına bağımlı durumda, ama Rusya da Avrupalı müşterilerine bağımlı durumda. Çünkü, Rusya kendi gazını Çin gibi başka ülkelere gönderebilecek altyapıya sahip değil. Avrupa'da projeye karşı çıkan ülkeler Rusya'nın doğalgazı ticaret değil politika aracı olarak kullandığını düşünüyor. Rusya'yı sadık bir gaz sağlayıcısı olarak görmüyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam