reklam
reklam

“Geleceğin Ustaları” ile Sadakat sanata bürünüyor

Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2017, Cumartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 138404

İSTANBUL- Hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, kalemişi ve kat’ı bizim geleneksel sanat dalalrımızdan olup bir çok sanatçı bu dallarda yüzlerce eser üretmişlerdir. 
Bu sanat dallarında yeni tasarımlar ve yeni eserler ortaya çıkması adına Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na katılımlar başladı. Bu yıl ki ana temanın “Sadakat” olduğu yarışmada amaç, Türkiye’de özellikle son 12 yılda geleneksel sanatlara karşı artan ilginin devamını sağlayıp, sanata gönül veren insanları bir araya getirmek. İslam sanatları olarak da bilinen hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, kalemişi ve kat’ı alanında düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na son katılım tarihi 30 Aralık 2017 Cumartesi. Yarışmaya sadece bir eserle ve bir dalda katılabilecek olan ustalar, eserlerini 01-30 Aralık 2017 tarihleri arasında teslim edebilecek.
Her yıl farklı bir temayla sanatseverlerin karşısına çıkan geleceğin ustaları, bu yıl “Sadakat” temasını işleyecek. Sanat eserlerinin, 03-13 Ocak 2018 tarihleri arasında seçici kurulun toplanacağı yarışmada, sonuçlar 15 Ocak 2018 Pazartesi günü açıklanacak. Titiz ve detaylı bir elemenin ardından dereceye girmeye hak kazanan sanatkarların ödül ve sergi töreni ise 24 Şubat 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
 Herhangi bir yaş ve eğitim sınırı olmaksızın tüm amatör ve profesyonel sanatçıların katılabileceği yarışma aynı zamanda uluslararası katılıma da açık. 
Yarışmada dereceye giren sanatçılar, para ödülünün yanı sıra 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde eserlerini sergileme fırsatını da yakalayacak. Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na katılmak isteyen sanatçıların detaylı bilgi için “http://www.geleceginustalari.ist” adresini ziyaret etmeleri yeterli.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam