reklam
reklam

Maltepe’de Brezilya rüzgarları kuvvetli esti

Eklenme Tarihi: 5 Ağustos 2017, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 153436

İSTANBUL- Maltepe Belediyesi’nin 22 Temmuz ila 16 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği, “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali” ilk haftasında Bulgaristan’dan gelen misafirleriyle ve yöresel halk oyunları gösterileriyle renkli görüntüler vermişlerdi.
Geride bıraktığımız bu hafta sonu  ise “Brezilya Günü” festivale  damgasını vurdu. Festivalin sürpriz konuğu olan  Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Josef De Souza ise vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Ben size etkinlikten bazı notlar aktarayım; 
• Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali’nin Brezilya buluşmasına, Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto Camınha De Castılhos França, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Canan Döner ,Gültekin Karataş ve Melih Morsünbül, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza Dias, Brezilyalı ve Maltepeli binlerce vatandaş katıldılar. Önceleri Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılacağı söylense de; programı sebebiyle katılmadığını öğrendik. 
• Gecede tanıştığımız bir çok Brezilyalı gibi  Brezilya İstanbul Başkonsolosu olan  Paulo Roberto Camınha De Castılhos França ve eşi de çok sempatiklerdi. Kısmen de olsa Türkçe bilen başkonsolosla merhabalaştık. 
• Brezilya müziği eşliğinde sahnelenen danslar ve gösteriler, Beşçeşmeler Meydanı’nda oldukça renkli görüntüler oluşturdu. Bir yanda fotoğraf çekerken öte yanda dans etmek  doğrusu ;farklı duygular oluşturdu.
• Samba ve Zumba Dans Atölyesi’nde, eğitmenler eşliğinde vatandaşlar Brezilya’ya özgü danslarla eğlenceli dakikalar yaşadılar. Çocuklar ise kendileri için hazırlanan oyun alanında Brezilya Çocuk Oyunları Etkinliği’ne katıldı. Festivale katılanlara Brezilya’ya özgü yiyecek ve içecekler ikram edildi.
• Brezilya’ya özgü kahveyi de beğeniyle tattım. İçimi de oldukça yumuşaktı. İçmek isteyenler olursa önerim.
• Tabi sonra cay da içtik. Sağolsun; Lazezar Cafe’nin sahibi, Maltepespor’un Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yöneticisi ve Maltepe Üniversitesinden okul arkadaşım olan Nevzat Eren de Maltepe’li basın mensuplarını ağırladı ve çay ikram etti. Tabi doğal olarak; Maltepespor’un durumunu da Eren’e sorduk. Kendisi 2-3 takviyenin daha yolda olduğunu belirtirken; meslektaşlarımız ise bu sezon takımın 3.Lige geri dönmesi gerektiğini ifade ettiler. 
• Maltepespor’un bir başka yönetim kurulu üyesi olan ve Katılımcı Maltepe Gazetesi yazarı Tayfun Köselerden de sohbete esprileriyle epey  renk kattı. Maltepespor demişken bir çok yönetim kurulu üyesi de ordaydı. Çok sayıda kişiyle sohbet ettik bu vesileyle. 
• Festivale, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte katılarak herkese sürpriz yapan Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Josef de Souza ise vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Öyle ki; Beşceşmelerde bir “De Souza” izdihamı yaşandığına şahit oldum.
• Josef de Souza da sevenlerini kırmamaya çalıştı. Eşi ve çocukları da gelmişlerdi. 
• İdmandan çıkarak ayağının tozuyla Maltepe’ye geldiğini belirten De Sozua, “Etkinliği tesadüfen gördüm ve Başkonsolosluğu arayarak katılmak istediğimi söyledim. İdmandan çıkıp hemen Maltepe’ye koştum. Eşim ve çocuklarımla birlikte Maltepe’de olmaktan, sizlerle bu festival coşkusunu yaşamaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.
• Ünlü futbolcu daha sonra, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç için Fenerbahçe formasını ve futbol topunu imzalayarak, tüm Maltepelilere armağan etti.
• “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali” bu hafta sonu ise Sırbistan’ı ağırlayacak. Bu arada Brezilya 16 Eylül Cumartesi günü tekrardan Maltepe’ye geliyor. 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam