reklam
reklam

Beni dış görünüşümle yargılama; Kıyafetime Karışma

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 163635

İSTANBUL

 Geçtiğimiz yıl sort giydiği için toplu taşıma aracında saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’nin ve bu tarz olaylara maruz kalan tüm genç kız ve kadınlarımızın yanında olmak için bir eylem başlatan kadınlar  “Kıyafetime karışma” sloganıyla ilk önce Ayşegül Terzi’nin saldırıya maruz kaldığı Çekmeköy Çamlık Durağı’nda bir açıklama yaparak tüm kadınların kıyafet seçimlerinde özgür olduklarını ve de hiçbir kimsenin bayanların kıyafetlerine karışma hakları olmadığını altını çizerek otobüsün askılıklarına sort asan hanımlar diğer yolculardan da alkışları ile destek aldılar.Tacize ve saldırıya uğrayan tüm kadınların sesi olmak için sokağa çıkan kadınların bir diğer adresi de tarihi Eminönü Mısır Çarşı’nın önü idi. Burada toplanan hanımlar ve tüm bu tarz sıkıntılar yaşayan kadınlar adına açıklamayı yapan Berfin Güzel, son zamanlarda saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi, Ebru Tireli ve Melisa Sağlam’dan söz ederek, “Her biri ve daha nice kadın, kıyafetleri bahane edilerek saldırıya uğradı” dedi. Güzel, mahkemelerin caydırıcı etkisinin olması durumunda bu tür saldırılarının gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi.
O gün ben de oradaydım ve bu bir kadın hareketi idi. Sonuna kadar yanlarında olup kızlarımız ve de kadınlarımız için tek yürek tek ses olmaya karar verdim.
Kızlarımızın sokaklarda rahatça dolaşabilecekleri ve de kıyafetleri ile yargılanmayacakları bir toplum bilinci oluşana kadar ben de bu eylemlerin içinde yer alacağım. Yine altını çizerek söylemek istiyorum, bizler kız çocuklarımızı büyütürken aşırı koruduk, erkek evlatlarımızı ise tüm özgürlükleri elinde birer kahraman yaptık. Oysa erkek çocuklarımızı daha fazla eğitmeliyiz ki dışarıdaki her hangi bir bayanın da kendi ailesindeki bayanlar kadar değerli olduğunun bilinci ile duyarlı insan olsunlar. Böyle büyütülen erkek çocuklar, yetişkin bir erkek olduklarında toplumdaki tüm hanımlara karşı ailesindeki hanımlar gibi saygı duyarlar. Ben bu düşüncedeyim ve bunu umuyorum. 
O gün bu konuşmanın yapıldığı anda bir bey, bizlere dönerek ‘’kim karışıyor kıyafetinize? istediğiniz giyiyorsunuz bu neyin eylemi?’’ diyerek hanımlara bu sefer de kendisi psikolojik taciz uygulayarak yanımızda olmak yerine genelleme yaparak karşımızda yer almıştır. 
Kızlarımızın, kadınlarımızın ve de en önemlisi kendimiz için sokaklarda toplum baskısı olmadan rahatça dolaşmak ve de kişiliğimizin yerine kıyafetlerimiz ile yargılanmak istemiyoruz. Bu hareketimize tüm bayanların katılması ve kıyafetlerimize karışılmaması konusundaki tepkilerimizi dile getirmek için 29 Temmuz akşamı saat 19:00 da Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanacağız. Haydi hanımlar kızlarımızın ve de kadınlarımızın sesi olalım. 

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam