reklam
reklam

Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan darbeci askerler hakim karşısında

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 189834

SİİRT

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz darbe teşebbüsüsırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 110'u tutuklu 320 eski askerin yargılanacağı davanın ilk duruşması başladı.

Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliye sarayındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Jandarma eşliğinde sırayla mahkeme salonuna alınan sanıklara, bahçe dışında bekleyen vatandaşlar tepki göstererek "İdam isteriz" sloganları attı. 15 Temmuz gecesi Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan askerlere karşı çıkanların da aralarında bulunduğu grup ile sanık yakınları arasında tartışma yaşandı.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay İsmet Cehreli'nin de aralarında bulunduğu askerler, "Anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç ve silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından hakim karşısına çıktı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam