reklam
reklam

U17A Ligi 10.hafta

Eklenme Tarihi: 4 Haziran 2024, Salı - 23:08   Okunma Sayısı: 103746
İstanbul U17A Liginde 10.hafta heyecanı yaşandı. 22 grupta oynanan 76 müsabakada toplam 282 gol atıldı.

İstanbul alt yapı ligleri 2023-2024 sezonunda 17 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U17A Ligi'nde 10.hafta geride kaldı. U17A Ligi'nde 169 takım, 22 grupta mücadele ediyor. Oynanan 76 maçın 37'sinde ev sahibi takımlar galip gelirken, 26 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. İkisi golsüz olmak üzere 13 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. Beş maç ise hükmen sona erdi. U17A Ligi 10.haftasında oynanan 76 maçta 17 yaş altı futbolcuları fileleri toplam 282 kez havalandırdı. U17A Liginde 2007 ve 2008 doğumlu sporcular oynayabiliyor. 2009 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasına TFF tarafından izin verilmiyor. Ligden çekilen ya da herhangi bir nedenle ihraç edilen takımlar 2024-2025 sezonunda bir üst lig olan U18 Ligine alınmayacak. U17A Ligi’nde grubunu şampiyon tamamlayan 22 takım arasında yapılacak eleme müsabakaları sonrasında 16 takım İstanbul'u U17 Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazanacak. A takımı TFF profesyonel liglerinde oynayan takımların U17 takımları grup birincisi olduğu takdirde grubu ikinci sırada tamamlayan amatör takım eleme müsabakalarına davet edilecek. 2023-2024 sezonunda U17A liginde gruplarında son üç sırada olan takımlar, 2024–2025 sezonunda bir üst yaş grubunda U18B Liginde, son üç dışında kalan takımlar ise 2024-2025 sezonunda U18A Liginde mücadele edebilecek.

Lideri yenen Bağlarbaşı liderliğe yükseldi  

İstanbul U17A Liginde; 4.grupta lider Damlaspor evinde Haznedar İdman Ocağı ile 1-1 berabere kalınca, evinde Bayrampaşa Doğanspor'u 3-0 yenen Boğaziçi liderliğe yükseldi. 5.grupta lider Yeniköyspor deplasmanda Kilyosspor'a 3-2 yenilince, evinde Çankırı Marufspor'u 4-3 yenen Küçükköyspor ilk sıraya çıktı. 18.grupta lider Tunusbağı'nı Selimiye Stadındaki maçta 2-1 yenen Bağlarbaşı liderliği rakibinden devraldı. 1.grupta Büyükçekmece Belediyespor, 2.grupta İstanbul Demirspor, 3.grupta Feriköy, 4.grupta Boğaziçi, 5. grupta Küçükköyspor, 6.grupta Eroğluspor, 7.grupta Özgayrettepe, 8.grupta Güneştepe,  9. grupta Zara Ekinli, 10.grupta Yeşilesenyurt, 11.grupta Küçükçekmece İdman Yurdu, 12.grupta İFA Spor, 13.grupta Vefaspor, 14. grupta Beylikdüzü Yakuplu, 15. grupta Bakırköy ekibi Yücespor, 16. grupta Beykoz temsilcisi Çubukluspor, 17. grupta Pendik Güllübağlar, 18. grupta Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşı, 19. grupta Maltepe temsilcisi Gülsuyuspor, 20.grupta Üsküdar ekibi Çamlıcaspor, 21.grupta Kartal temsilcisi Cevizli Anadolu ve 22. grupta Ümraniye takımı Dudulluspor ilk sırada yer alıyorlar.

Haftayı altı golle tamamladı

İstanbul U17A Ligi 10.haftasında; 8.grupta lider Güneştepespor evinde Yahya Kemalspor ile karşılaştı. Güngören Belediye Sahasındaki karşılaşmayı Güneştepespor 9-0 kazandı. Enes Solak sarı-kırmızılı Güngören temsilcisinin 6 golüne imzasını attı. İlk yarıda hat-trick yapan 2007 doğumlu oyuncu, ikinci yarı da da üç gol atarak maçı double hat-trick ile yani 6 golle tamamladı. Enes Solak İstanbul U17A Ligi Gol Krallığında ise 21 golle ilk sıraya yerleşti. 2007 doğumlu genç oyuncu, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 10 maçın tamamında gol atmaya muvaffak oldu. Güneştepespor'u farklı galibiyete taşıyan diğer golleri Yusuf Muhammed Kılıç (2) ve Mustafa Kayaalp kaydetti.

MALTEPESPOR - BAŞIBÜYÜKSPOR: 2-0

İstanbul U17A Ligi 20.grupta iki Maltepe temsilcisi Maltepespor ile Başıbüyükspor, Süreyya Paşa Stadında karşı,karşıya geldiler. Maltepespor maça; Buğrahan, Berkay Kürşat Efe, Yusuf Emre, Emir Kağan, Hamza Enes, Ali Aras, Efe Çakır, Yunus Seçer, Özcan ve Sinan ilk on biriyle başladı. Başıbüyükspor ise sahada Cem Umut, Arda, Evren, Berat, Muhammed Yusuf, Kerem Aras, Efe Fatih, Kerem Akkoç, Enes Aşık, Eyüp ve Enes Kerim dizilişiyle yer aldı. Karşılaşmanın 31.dakikasında sağ kanattan gelişen Maltepespor atağında ceza sahasında topla buluşan Emir Kağan Esen, kalecinin yanından topu ağlara göndererek kırmızı-yeşillileri öne geçirdi. İlk yarı bu golle Maltepespor'un üstünlüğünde tamamlandı. İkinci yarının 78.dakikasında Alper Düzgün ceza sahasına girmeden sert bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı. Maçı 2-0 kazanan Maltepespor, puanını 21'e yükselterek zirve takibini sürdürdü. Ataşehir Çamoluk'u deplasmanda 2-1 yenen Çamlıcaspor 27 puanla lider, İstanbul DSİ'yi 9-1 mağlup eden Kurtköyspor ise 25 puanla ikinci sırada yer alıyor.

TUZLA YILDIZSPOR - ÇUBUKLU: 0-1

İstanbul Amatör Ligleri U17A Ligi 16.grubunun lideri Çubukluspor deplasmanda Tuzla Yıldızspor'un misafiri oldu. Tuzla Belediye sahasındaki karşılaşmayı Kerem Barutçu yönetirken, yardımcılıklarını Mehmet Enes Dinç ve Yakup Ekici yaptı. Ev sahibi Tuzla Yıldızspor sahada Yusuf, Kaan, Muhammet Emir, Enes, Kadir Efe, Yusuf Kerem, Yiğit Emin, Erdem, Harun, Kutay ve Mahmut Efe dizilişi ile yer aldı. Konuk Çubukluspor ise maça Muhammed Fatih, Ali Rıza, Aras, Salih, Oğuzhan, Ege Uğur, Semih, Süleyman Bilal, Berat Mahmut, Recep Emre ve Ali Bulut ilk on biriyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarıda da uzun süre takımlar eşitliği bozamadılar. 80+2'de gelişen Çubukluspor atağında Ege Uğur Karakaya topu ağlara göndererek maçın skorunu ilan etti. Teknik sorumlu Saygın Cergenç yönetiminde çıktığı 10 maçın 9'undan galibiyet, birinden ise beraberlikle ayrılan Çubukluspor, puanını 28'e çıkarttı. Mor-sarılı ekip en yakın takipçisi Sancaktepe'nin 4 puan önünde liderliğini devam ettirdi.

SELİMİYE - TUNÇSPOR: 4-2

İstanbul U17A Ligi 22.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Üsküdar temsilcisi Selimiye evinde Maltepe ekibi Tunçspor'u konuk etti. Selimiye Stadındaki karşılaşmayı Hüseyin Hakan Yılmaz yönetirken, yardımcılıklarını Ömer Şahin ve Onur Tümren yaptı. Teknik sorumlu Ünal Can Aksöz idaresindeki Selimiye sahaya; Fatih Karakulakoğlu, Fatih Yiğit, Arda, Emirhan, Enes, Yavuz, Demir, Kudret, Can Paul, Efe Teker ve Muhammet Yusuf ilk on biriyle çıktı. Teknik sorumlu Selim Deniz Peker yönetimindeki Tunçspor ise maçta; Onur, Ali, Berk, Ali Enes, Emir, Kerim, Özgün, Adham Elhotil, Çınar, Ömer ve Mustafa dizilişiyle yer aldı. Maça çok hızlı başlayan ev sahibi ekip, henüz 1.dakikada Demir Karan Coşkun'un golüyle öne geçti. 24.dakikada Enes Gönültaş farkı ikiye çıkarttı. İlk yarıyı Selmiye, 2-0 üstün tamamladı. İkinci yarının 55.dakikasında Adham Elhotil farkı bire indirdi. 70'de Emir Şehin eşitliği sağlayan golü attı. 2-2'den sonra oyunda yeniden üstünlüğü ele alan Selimiye, 74'de Emirhan Eyüp Gülseren'ün golüyle bir kez daha öne geçti. 79'da Demir Karan Coşkun skoru ilan eden golü attı. Maçı 4-2 kazanan Selimiye puanını 22'ye çıkarttı. Lider Dudulluspor Pendik Yenişehir deplasmanında 1-1 berabere kalmasına rağmen 23 puanla liderliğini sürdürdü.

GÜLSUYUSPOR - DOLAYOBASPOR: 2-1

İstanbul U17A Ligi 19.grupta lider Gülsuyuspor evinde en yakın takipçisi Dolayobaspor'u misafir etti. Gülsuyu Asım Kara Stadındaki karşılaşmada, Berat Bulut, Emir Üzgün ve Onur Tekeli hakem üçlüsü görev aldı. Teknik sorumlu İrfan Köklü idaresindeki Gülsuyuspor sahaya; Furkan, Ramazan, İsmail, Fuat, Kerim, Sefa, Muhammet Tetik, Burak, Mert, Muhammet Korkmaz ve Ozan ilk on biriyle çıktı. Konuk Dolayobaspor ise maçta; Samet, Tamer, Umut, Kaan Kaya, Kaan Efe, Gürhan, Ramazan, Erim Efe, Furkan, Ömer Faruk ve Ömercan dizilişi ile yer aldı. Maça çok hızlı başlayan konuk takım, henüz 1.dakikada Ömer Faruk Yılmaz'ın kafa golüyle öne geçti. Bu gole Gülsuyuspor, 8.dakikada Ramazan Taşdemir ile cevap verdi. 20.dakikada Mert Özcan, Gülsuyuspor'u öne geçiren golü attı. İlk yarıyı kırmızı-siyahlılar 2-1 önde tamamladı. İkinci yarında gol sesi çıkmayınca, karşılaşmayı ilk yarıda atılan gollerle Gülsuyuspor 2-1 kazandı. 8'de 8 yaparak puanını 24'e çıkartan Gülsuyuspor, bu galibiyetle en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkartmış oldu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam