reklam
reklam

SAL Klasman 5.hafta

Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2024, Pazartesi - 23:29   Okunma Sayısı: 10536
İstanbul Süper Amatör Ligi'nde Klasman gruplarında 5.hafta heyecanı yaşandı. A grubunda Galataspor, B grubunda ise Osmaniye İstiklal ilk sırada yer alıyor.

Süper Amatör Lig’de gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların katıldığı SAL Klasman Grubu müsabakalarında 5.hafta geride kaldı. A grubunda 4.galibiyetini Beşyüzevler karşısında 2-0 ile alan Galataspor, puanını 13'e yükselterek liderliğini devam ettirdi. İkinci sıradaki Küçükçekmece İdman Yurdu, Leventspor ile 1-1 berabere kalmasına rağmen, 7 puanla ikinci sırada kaldı. Leventspor ise 7 puan ve averajla haftayı 3.sırada tamamladı. Kavacıkspor'u tek golle geçen Sultangazi ve Yeşilova Esnafspor'la 1-1 berabere kalan Türk Hava Yolları, 6'şar puanla sıralandılar. Kavacıkspor ve Beşyüzevler'in 5'er, son sıradaki Yeşilova Esnafspor'un ise 4 puanı bulunuyor. B grubunda haftaya 10'ar puanla zirvede giren iki takımın mücadelesinde Osmaniye İstiklalspor, Dikilitaş' 2-0 mağlup etti. Sarı-yeşilliler puanını 13'e yükselterek BAL Ligi'ne bir adım daha yaklaştı. Orhanlıspor'u 2-1 yenen Merkez Efendispor 12 puanla ikinci sıraya yükseldi. İlk yenilgisini alan Dikilitaş haftayı 10 puanla 3.sırada kapattı.  İstanbul Gümüşhane'ye yenilen Gazi Mahallesi ile Üsküdar FY'yi 2-1 mağlup eden Gülsuyuspor 7'şer puanla sıralandılar. İlk galibiyetini alan İstanbul Gümüşhane'nin 5, Orhanlıspor'un 3 puanı bulunuyor. Beş maçında da puan alamayan Üsküdar Futbol Yatırımları ise puansız son sırada yer alıyor. Tek devre yapılacak klasman maçlarının tamamlanmasıyla gruplarında ilk iki sırayı alacak 4 takım Bölgesel Amatör Lige yükselecek. Grup üçüncülerinin play-off maçını kazanan takım ise BAL 2.grupta İstanbul sıralamasında 2.olacak takımla play-out maçı yapacak. Kazanan takım BAL'da yoluna devam edecek.

Haftanın programı

İstanbul Süper Amatör Ligi 6.haftasında A Grubunda lider Galata takipçisi Küçükçekmece İdman Yurdu ile karşılaşacak. 3.sıradaki Leventspor ise Kavacıkspor ile mücadele edecek. Diğer maçlarda Beşyüzevler-Türk Hava Yolları, Yeşilova Esnafspor - Sultangazi maçları oynanacak. B Grubunda ise lider Osmaniye İstiklal takipçisi Merkez Efendispor ile oynayacak. Kazanan takımın BAL Ligine yükseleceği karşılaşmada Bakırköy temsilcisi Osmaniye İstiklalspor bir puan aldığı takdirde BAL Ligini garantileyecek. 3.sıradaki Dikilitaşspor ise Gazi Mahallesispor ile oynayacak. Grubun diğer maçlarında Üsküdar FY - Orhanlıspor, Gülsuyuspor-İstanbul Gümüşhane maçları yapılacak.

Galataspor - Beşyüzevler: 2-0

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman A Grubunda Galata ile Beşyüzevler, Halkalı Etap Stadında karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı İstanbul B klasman hakemi Tolga Akbaba yönetirken, yardımcılıklarını Tugay Can Tekşen ve Özgür Öztürk yaptı.  Karşılaşmanın 38.dakikasında gelişen Galataspor atağında Ahmet Pırlant topu ağlara göndererek kırmızı-siyahlıları öne geçirdi. İlk yarıyı Galataspor bu golle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarının 48.dakikasında Uğur Balkanlı farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Maçı Galataspor her iki devrede bulduğu gollerle 2-0 kazandı. Galataspor puanını 13'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Beşyüzevler ise 5 puanda kaldı. Grup maçları aşamasında Galataspor 5.grupta, Beşyüzevler ise 7.grupta ikinci sırayı alarak klasman gruplarına kalmıştı.

Küçükçekmece İdman Yurdu - Leventspor: 1-1

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman A Grubunda Küçükçekmece İdman Yurdu ile Leventspor, İBB Bayrampaşa Stadında karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı İstanbul B klasman hakemi Bayram Başkan yönetirken, yardımcılıklarını Kerem Yıldız ve Ozan Kaya yaptı. Karşılaşmanın 19.dakikasında gelişen Leventspor atağında yapılan ortayı iyi takip eden Batuhan Fatih Çoban kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ara transferde Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'dan alınan Batuhan'ın golüyle Leventspor 1-0 öne geçti. Maçın 31.dakikasında Ramazan Çeri skoru eşitleyen golü kaydetti. Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarıda taraflar gol kaydında başarılı olamayınca, karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Haftaya 6'şar puanla giren iki ekip böylece puanlarını 7'ye yükseltmiş oldu. Grup maçları aşamasında Küçükçekmece İdman Yurdu 3.grubun, Leventspor ise 2.grubun birincisi olarak  klasman gruplarına gelmişti.

Türk Hava Yolları - Yeşiova Esnafspor: 1-1

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman A Grubunda Türk Hava Yolları ile Yeşilova Esnafspor, Bahçelievler İl Özel İdaresi Stadında karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı İstanbul C klasman hakemi Hatem Yarar yönetirken, yardımcılıklarını Emre Karaduman ve Sarp Özdemir Baştuğ yaptı. Karşılaşmanın 45+4. dakikasında Melih Miraç Özyaman topu ağlara göndererek Yeşilova Esnafspor'u öne geçirdi. İlk yarı bu golle kapandı. İkinci yarının 78.dakikasında Onur Berber attığı kafa golüyle eşitliği sağladı. Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona ererken, THY klasmandaki 3.beraberliğini almış oldu. Türk Hava Yolları puanını 6'ya yükselterek BAL Ligi iddiasını sürdürdü. Yeşilova Esnafspor ise 4 puanla grubun son sırasında yer alıyor. Grup maçları aşamasında THY 6.grubun 2.si, Yeşilova Esnafspor ise 4.grubun birincisi olarak  klasman gruplarına gelmişti.

Dikilitaş - Osmaniye İstiklalspor: 0-2

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman B Grubunda haftanın en önemli maçında 10'ar puanla zirveyi paylaşan Osmaniye İstiklalspor ile Dikilitaş, İBB GOP Halit Kıvanç Şehir Stadında karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı İstanbul B klasman hakemi Safa Yılmaz yönetirken, yardımcılıklarını Yunus Öncebe ve Mahmut Can Çilkız yaptı. Karşılaşmanın 20.dakikasında Osmaniye İstiklalspor'un kazandığı penaltıyı Batuhan Erten topu ağlara gönderdi. 45.dakikada bu kez sahneye çıkan Ozan Kırat farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. 71'de Fatih Köse ikinci sarıdan kırmızı kart görünce, Osmaniye İstiklalspor sahada 10 kişi kaldı. Maçı 2-0 kazanan Bakırköy temsilcisi BAL Ligine bir adım daha yaklaşmış oldu. Puanını 13 yapan sarı-yeşilliler 6.hafta oynayacakları Merkez Efendispor maçından bir puan aldığı takdirde BAL Ligini garantileyecek. Dikilitaş ise 10 puanda kaldı. Grup maçları aşamasında Dikilitaş 8.grubun 1.si, Osmaniye İstiklal ise 3.grubun 2.si olarak  klasman gruplarına çıkmıştı.   

Orhanlıspor - Merkez Efendispor: 1-2

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman B Grubunda Merkez Efendispor ile Orhanlıspor Beylerbeyi 75.Yıl Stadında karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Oğuzhan Demir yönetirken, yardımcılıklarını Baransel Siyavuş ve Yakup Yapıcı yaptı. Karşılaşmanın 33.dakikasında gelişen Orhanlıspor atağında Furkan Köknar kafayla topu ağlara göndererek takımını öne geçidi. İkinci yarının 68.dakikasında Sinan İnci skora denge getiren golü attı. 90+4'de Merkez Efendispor'un kazandığı penaltıyı Orçun Güzeldereli ağlara gönderince maçı Zeytinburnu ekibi 2-1 kazandı. Merkez Efendispor puanını 12'ye yükselterek ikinci sıraya yerleşti. Galibiyeti olmayan Orhanlıspor ise 3 puanla 7.sırada kaldı. Grup maçları aşamasında Orhanlıspor 6.grubun 1.si, Merkez Efendispor ise 7.grubun 1.si olarak  klasman gruplarına çıkmıştı.  

İstanbul Gümüşhane - Gazi Mahallesispor: 2-1

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman B Grubunda İstanbul Gümüşhane ile Gazi Mahallesi İBB Şenlikköy Stadında karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı İstanbul B klasman hakemi Yalçın Taşkınfurat yönetirken, yardımcılıklarını Muhammet Metin Taş ve Yücel Alkaşi yaptı. Maça hızlı başlayan İstanbul Gümüşhane 10.dakikada Erdem Yılmaz'ın ayağından bulduğu golle öne geçti. 22.dakikada Umut Günaydın kendi kalesine atınca, skora denge geldi. 78'de Erdem Yılmaz, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek İstanbul Gümüşhane'yi yeniden öne geçirdi. 84'de İstanbul Gümüşhane'den Sergen, Gazi Mahallesinden ise Okan kırmızı kartla oyun dışı kaldılar. Maçı 2-1 kazanan İstanbul Gümüşhane klasmandaki ilk galibiyetini alırken, puanını 5'e yükseltti. Gazi Mahallesi ise 7 puanda kaldı. Grup maçları aşamasında İstanbul Gümüşhane 4.grubun 2.si, Gazi Mahallesispor ise 2.grubun 2.si olarak  klasman gruplarına yükselmişti.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam