reklam
reklam

Hayatı sorgulayan sergi “DERİN YOKUŞ”

Eklenme Tarihi: 30 Haziran 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 169726


İSTANBUL 

 Resme gönül vermiş iki sanatçının iniş çıkışlarla dolu gibi görünse de aslında derin bir yokuştan ibaret olan hayatın derinliğini ölçme hevesiyle ortaya çıkan eserlerin yer aldığı sergi, tüm sanatseverleri bu hevesli yolculuğa davet ediyor.
Duayen hocalardan aldığı sanat eğitiminin de katkılarıyla önemli çalışmalara imza atan sanatçı Gamze Örgev ve ailesinin yönlendirmesiyle resme adım atan sanatçı Didem Bilen “Derin Yokuş” adlı sergileriyle bir araya geliyor. 
Hayatın derinliğini sorgulayan ve eserlerinde bizlere yansıtmaya çalışan iki sanatçımızı kısaca tanıyalım. Gamze Örgev; 1978'de İstanbul'da doğdu. 1996'da Özel Saint Benoit Fransız Lisesinden mezun oldu. Yıldız Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'ne bir süre devam ettikten sonra bıraktı ve güzel sanatlar sınavına hazırlandı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü'nde artistik ve endüstriyel projeler kapsamında öğrenim hayatına devam etti. Bu süreçte Prof. Beril Anılanmert ve Prof. Tülay Baytuğ gibi duayen hocalar ile çalışma imkanı buldu. 2006'da mezunlar sergisine bir enstalasyon projesi ile katılarak mezuniyet projesini verdi. 2008'de uluslararası bir festival için yaptığı resimler Ankara ve İstanbul'daki Swissotel'lerde sergilendi. 2010 ve takip eden senelerde sanat hayatına sanatçı Emine Can Nalbantoğlu'nun sahibi bulunduğu Maltepe Mine Sanat Evi'nde devam etti ve aynı yerde çocuklarla seramik çalışmaları yaptı. 2015'te UPSD genel sekreteri sanatçı Tijen Şikar'la resim çalışmalarına başladı. Aynı yıl Çanakkale'de düzenlenen "Barış Petekleri" anıt-sergisine bir yapıtıyla katıldı. 2016'da Bahariye Sanat Galerisi'nde iki karma sergiye ve Üsküp Çizim Bienali'ne katıldı. Halen Maltepe Ressamları kurucusu usta ressam Kasım Koçak ile atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde mevcut çalışmalarına ek olarak Caferağa Medresesi'nde seramik çalışmalarına katılmayı ve sanatçı Didem Bilen'le ortak projeleri yürütmeyi arzu ediyor

Didem Bilen; 1967 de İstanbul’da doğdu. Dekoratif sanatlar bölümünü bitirdi. Nurullah Berk Atölyesi üyelerinden İnci Ortaç ile resim çalışmalarına başladı. 1997-1998 yılları arasında Ottawa School of Art'ta resim teknikleri üzerine eğitim aldı. 2005 -2006 yılları arasında Saim Erken ile yağlı boya resim çalışmaları yaptı. 2006 yılında ilk karma sergisine katıldı ve 2007 yılında ilk kişisel sergisini açtı. Şu an kendi atölyesinde çalışmalarına devam ederken Mehtap Fenercioğlu hocanın yönetiminde resim çalışmalarını sürdürmekte. Resimlerini genelde gerçeksel iz düşümün gölgeselleşmesi akımına uygun yapmaktadır.
3 Temmuz’da saat: 17.00’de düzenlenecek kokteyl ile ziyarete açılacak olan sergi, 16 Temmuz’a kadar Capacity Sanat Galerisi’nde tüm sanatseverleri bekliyor olacak.

Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam