reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2024, Cuma - 10:20   Okunma Sayısı: 76984
Bölgesel Amatör Ligi'ne 24.hafta maçlarıyla devam edildi. Beykoz İshaklı 1.grupta, Çorluspor ise 2.grupta ise ilk sıradaki yerlerini korudular.

Bölgesel Amatör Lig'de 24.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 16 İstanbul takımının mücadele ettiği 1.grupta, lider Beykoz İshaklıspor, deplasmanda Nişantaş'nı 2-0 yenerek üst üste 6.galibiyetini elde etti. Puanını 53'e yükselten bordo-mavililer liderliğini sürdürdü. Lideri 4 puan geriden adım, adım izleyen Beylikdüzü deplasmanda Vefa'yı tek golle geçti. Anadolu FK'yı 5-1 yenerek iki hafta aradan sonra galibiyetle tanışan İnkilapspor puanını 46'ya yükselterek 3.sıraya çıktı. Deplasmanda Alibeyköyspor ile 2-2 berabere kalan Maltepespor, İnkilapspor'a averajla geçilince bir basamak geriledi. Lidere evinde boyun eğen Nişantaşı 42 puanla haftayı 5.sırada kapattı. Beylerbeyispor deplasmanda Sarıyer Yeni Mahalle'ye yenilince 41 puanla 6.sırada kaldı. Kartalspor deplasmanından golsüz eşitlikle dönen Küçükçekmecespor 38 puanla 7.sıradaki yerini korudu. Maltepe'ye evinde geçit vermeyen Alibeyköyspor puanını 37'ye çıkarttı. Düşme hattının hemen sınırında 24.haftaya 30'ar puanda giren takımlardan Şile Yıldızspor evinde Bayrampaşa'yı 2-0 yenerken, Sarıyer Yeni Mahalle evinde Beylerbeyi'ni aynı skorla mağlup etti. Üst üste 4.galibiyetini alan Sarıyer temsilcisi küme düşme hattının üstüne çıkarken, kötü gidişatına bir türlü 'Dur' diyemeyen Anadolu FK, üçü üst üste olmak üzere ikinci devredeki 7.yenilgisini alınca, 32 puanla düşme hattına girdi. Düşme hattında ayrıca;  Haliç'i 4-1 yenen Yeni Ufukspor (27 puan), Kartalspor (23 puan), Bayrampaşa (16 puan), Vefa (15 puan) ve Haliç (8 puan) yer alıyor. Ligin tamamlanmasıyla 1.grubu şampiyon tamamlayan takım doğrudan Bölgesel Amatör Lige yükselecek. Son altı sırayı alan takım ise İstanbul Süper Amatör Ligine düşecek. Üç İstanbul takımının mücadele ettiği 2.grupta ise lider Çorluspor, evinde Uzunköprü'yü 2-0 ile geçti İkinci sıradaki Gebzespor ise evinde Taçspor ile 1-1 berabere kalınca, iki takım arasındaki puan farkı 4'e çıktı. Lüleburgazspor'un sahaya çıkmasıyla haftayı hükmen galibiyetle kapatan Feriköy, 46 puanla üçüncü sırada. Gebzespor'u elinden kaçıran Taçspor ile haftayı maç yapmadan bay geçen İFA Spor 43'er puanla sıralanıyorlar. Üç İstanbul takımı arasında sezon sonunda 3.sıradaki takım ligde kaçıncı sırada olduğuna bakılmaksızın İstanbul Süper Amatör Ligine düşecek. İstanbul takımları arasında 2.bitiren takım BAL'da kalabilmek için SAL klasman 3.lerinin galibi ile baraj maçı yapacak. Ligin en iyi İstanbul takımı ise gelecek sezon da BAL'da devam edecek.

İshaklıspor seriye bağladı

Bölgesel Amatör Lig 1.grubun lideri Beykoz İshaklıspor, deplasmanda Nişantaşı'nın konuğu oldu. Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadındaki karşılaşmayı Ankara Bölgesel hakemi Mete Burak Kaya yönetirken, yardımcılıklarını Ömer Sözcü ve Taner Kıtmir yaptı. Karşılaşmanın 42.dakikasında Beykoz İshaklıspor atağında rakip ceza alanına sağdan giren Fırat Küçükgülmez'in pasıyla topla buluşan Ömer Coşkun topu ağlara göndererek konuk takımı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu golle Beykoz İshaklı'nın üstünlüğünde kapandı. İkinci yarının 53.dakikasında Berk Zerenman ile gelişen Beykoz İshaklı atağında, Fırat Küçükgülmez ceza sahası içinde topla buluştu. Kaleci İnanç Gökçe ile karşı karşıya kalan Fırat, kaleciden dönen topu iyi takip ederek ikinci vuruşla fileleri havalandırdı ve farkı ikiye çıkarttı.  Maçı 2-0 kazanan Beykoz İshaklı üst üste 6.galibiyetini elde etti. Bordo-mavililer son üç maçını 2-0'lık skorlarla kazanmış oldu. Puanını 53 yapan Beykoz İshaklı en yakın takipçisi Beylikdüzü'nün 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Nişantaşı ise evinde 9 maç sonra kaybetti ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.

Beylikdüzü adım adım takipte

 Bölgesel Amatör Lig 1.grupta lideri adım adım izleyen Beylikdüzü, deplasmanda küme düşme hattından kurtulma hesapları yapan Vefa'nın misafiri oldu. Fatih Mimarsinan Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Deniz Güven yönetirken, yardımcılıklarını Mehmet Aygen ve Hüseyin Emre Yer yaptı. Karşılaşmanın 19.dakikasında gelişen Beylikdüzü atağında Emre Azim, ceza sahası ön çizgisi üzerinde, ceza yayı içinde Talha Bilal tarafından düşürülünce, karşılaşmanın hakemi serbest vuruşa hükmetti. Atışı kullanan Hüseyin Onur Kaçar, sol ayağıyla topu 90 diye tabir edilen noktadan filelerle buluşturarak konuk takımı öne geçirdi. İlk yarı bu golle Beylikdüzü üstünlüğünde tamamlandı. İkinci yarının 56.dakikasında  ev sahibi takımda Ahmet Kayacı ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. İlk yarıda atılan tek golle karşılaşma sona ererken, Beylikdüzü sahdan 1-0 galip ayrıldı. Lacivert-beyazlılar yenilmezliğini 7 maça çıkartırken, zirve takibini de sürdürdü. 15 puanla grupta 15.sırada kalan  Vefa'da ise galibiyet hasreti 7 maça çıktı.

Yeni Ufukspor'dan kritik galibiyet

Bölgesel Amatör Lig 1.grupta düşme hattından kurtulma hesapları yapan Yeni Ufukspor, grup sonuncusu Haliçspor'u ağırladı. Küçükçekmece Kemal Aktaş Stadındaki karşılaşmayı Ankara Bölgesel hakemi Arif Selim Özdaş yönetirken, yardımcılıklarını Sevda Çayan ve Egehan Uğraş yaptı. Karşılaşmanın 6.dakikasında ev sahibi takımın kullandığı köşe vuruşundan sonra ceza sahası içinde yaşanan karambolda, topu önünde bulan İbrahim Ökten Yeni Ufukspor'u 1-0 öne geçiren golü attı. 15.dakikada ev sahibi takım atağında Kadircan Çıtlak ceza sahası içinde Umut Çifçi tarafından düşürülünce karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını işaret etti. Atışı kullanan Murat Bulgur, topu ve kaleciye ayrı, ayrı köşelere göndererek farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. İlk yarıyı Yeni Ufukspor 2-0 önde tamamladı. İkinci yarının 76.dakikasında Muhammet Onur Uğurlu farkı bire indiren gölü attı: 2-1. 81.dakikada sağ kanattan Furkan Karadağ'ın kullandığı serbest vuruştan gelen ortaya Murat Bulgur kafayı vurdu. Kaleci Emir Çıra'dan dönen topu iyi takip eden Ege Vatansever kale sahası içinde yaptığı vuruşla durumu 3-1'e taşıyan golü attı. 90.dakikada sağ kanattan aldığı topla son çizgiye kadar inen Uğur Oralı'nın içeri çevirdiği topu Emrullah Gül plase bir vuruşla ağlara göndererek skoru ilan etti. Maçı 4-1 kazanan iki haftalık bekleyişten sonra galibiyetle tanıştı. Haliçspor ise üst üste 5.yenilgisini aldı. Yeşil-beyazlılar son üç maçını da 4-1'lik skorlarla kaybetmiş oldu.

Taçspor galibiyeti kaçırdı

Bölgesel Amatör Lig 2. grupta haftanın önemli maçında Taçspor, şampiyonluk mücadelesi veren Gebzespor'un misafiri oldu. Gebze Alaettin Kurt Stadında karşılaşmayı Kütahya Bölgesel hakemi Ahmet İlkay Türkyılmaz yönetirken, yardımcılıklarını Yalova Bölgesel Yardımcı hakemi Mehmet Yıldız ve Balıkesir Bölgesel hakemi Alperen Şeker yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan takım  Gebzespor oldu. Mor Beyazlılar 2. dakikada Ömer Faruk Can’ın savunma arasından plasesi yan direkten döndü. Gebzespor atak ve pozisyon üstünlüğünü elinde tuttuğu maçta, Taçspor etkili savunmasıyla ev sahibi ekibe galibiyet şansı tanımazken devre golsüz berabere sona erdi. İkinci yarıya iki takımda değişikliklerle başlarken kontra futbolu iyi oynayan Taçspor sağ kanattan Muhammet Çetin ve hücum hattında Yusuf Furkan Coşkun ile etkili oldu. Sarı Kırmızılılar 55. dakikada sol kanattan Ahmet Semih Doğan’ın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Muhammet Çetin’in kafa golü ile deplasmanda 1-0 üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan itibaren taraftarın yönetime ve takıma tepkisi başladı. Uzatma bölümünde Taçspor ataklarında defansın ters vuruşunda topu Gebze kalecisi Sercan Yılmaz net pozisyonu çıkararak konuk ekibe ikinci gol şansını vermedi.  Dönen topta hızlı çıkan Gebzespor, 90+4'de Ömer Faruk Can’ın sol kanattan ortasına arka direkte Adem Parlak’ın golüyle skora denge getirdi. Müsabaka 1-1 sona ererken, 8 maçtır yenilmeyen Taçspor galibiyeti kaçıran taraf oldu. Gebzespor ise bu sezon sahasında ilk kez puan kaybederken kalesinde de ilk golü görerek şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

İnkilap deplasmanda farklı kazandı

Bölgesel Amatör Lig 2. grupta şampiyonluğu hedefleyen Ümraniye temsilcisi İnkilapspor, Maltepe deplasmanında Anadolu FK'nın rakibi oldu. Gülsuyu Asım Kara Stadındaki karşılaşmayı İstanbul Bölgesel hakemi Berkay Uslu yönetirken, yardımcılıklarını İstanbul Bölgesel Yardımcı hakemleri Baransel Siyavuş ve Zekeriya Emre Karaduman yaptı. Karşılaşmaya Anadolu FK hızlı başladı. Henüz 3.dakikada Aykut Balcı siyah-beyazlıları öne geçirdi. 13.dakikada Doğukan Topkaya eşitliği sağlayan golü attı. 41.dakikada bir yan topta, ceza sahası içinde iyi yükselen Yakup Demirci kafa vuruşuyla konuk takımı 2-1 öne geçirdi. İkinci yarının 76.dakikasında kazanılan penaltı atışını Yakup Demirci gole çevirince İnkilapspor farkı ikiye çıkarttı. 78'de Anıl Uğurluel ve 90'da Ali Güzel ile iki gol daha bulan kırmızı-siyahlılar maçtan 5-1 galip ayrıldı. İnkilapspor bu sezon 7.deplasman galibiyetini alırken, Anadolu FK üst üste üçüncü kez sahadan puansız ayrıldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam