reklam
reklam

U18A Ligi'nde 14.hafta

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2024, Pazartesi - 11:07   Okunma Sayısı: 89671
İstanbul U18A Ligi 14. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. Gruplarında ilk sırayı alan 13 takım Türkiye Şampiyonasına doğrudan katılma hakka elde etti.

2023-2024 sezonunda 18 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U18A Ligi 14. ve son hafta maçlarıyla tamamlandı. U18A Ligi'nde 95 takım, 13 grupta mücadele etti. Gruplarında ilk sırayı alan 13 takım Türkiye Şampiyonasına doğrudan katılma hakka elde etti. U18A Ligi’nde grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında yapılacak eleme müsabakaları sonucunda 3 takım daha Türkiye Şampiyonasında İstanbul'u temsil etme hakkı kazanacak. Son hafta oynanan 38 maçın 20'sinde ev sahibi takımlar galip gelirken, 15 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. İkisi golsüz olmak üzere üç karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. U18A Ligi 14.haftasında oynanan 38 maçta futbolcular ağları 180 kez havalandırdı. U18A Liginde 2006 ve 2007 doğumlu sporcular forma giyebildi. 2008 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılmasına TFF tarafından izin verilmedi. Bunun yanı sıra takımlar esame listelerine 2005 doğumlu en fazla 5 futbolcu müsabaka isim listesine yazarak oynattılar. Gaziosmanpaşa'nın evinde Yenibosna'yı 6-1 yendiği maçta Mehmet Tikencili, Havataş'ın deplasmanda Beylikgücü'nü 6-0 mağlup ettiği karşılaşmada Yunus Emre Biçici, Haznedar'ın deplasmanda Kosova Güçspor'u 5-3 yendiği karşılaşmada Ahmet Eren Ay ve Taşlıtarlaspor'un deplasmanda Tahtakale Kartalları'nı 5-2 mağlup ettiği müsabakadar Ayaz İlgar takımlarrının üçer golünü atarak hat-trick yaptılar.  U18A Ligi gol krallığında Boğaziçispor'dan Bora Mataracı 16 golle Gol Krallığını elde etti. Çamlıcaspor'dan Ebubekir Öztürk, İstanbul Demirspor'dan Salih Eren Geri, Feriköy'den Murad Maraşlıoğlu ve Küçükçekmece Sinop'dan Ümitcan Ekmekci 14'er golle ikinci, Pendik Güllübağlar'dan Eren Kutluhan Topcuoğlu, Küçükçekmece İdman Yurdu'ndan Enis Tekeli Haznedar İdman Ocağı'ndan Hasan Keklil ve Sütlücespor'dan Muhammet Kadir Kılıç 13'er golle üçüncü sırayı aldılar. İstanbul Aslangücü'nden Melih Baran, Gazi Mahallesispor'dan Barış Alp ve Yeniköyspor'dan Parsa Alimofidipoorgelvarzi  ise sezonu 12'şer golle tamamladı.

Grup birincileri Türkiye Şampiyonasında

İstanbul U18A Ligi'nde 1.grupta Büyükçekmece Belediyespor, 2.grupta Bakırköyspor, 3.grupta Feriköy, 4.grupta THY, 5.grupta Şirintepe, 6.grupta İstanbul Beylikdüzü, 7.grupta Mecidiyeköy, 8.grupta Tunaspor, 9.grupta Havataş, 10.grupta Çamlıcaspor, 11.grupta Kartalspor, 12.grupta Kurtköyspor, 13.grupta Selimiye gruplarında şampiyonluğu elde ederek U18 Türkiye Şampiyonasına doğrudan katılma hakkı elde etti.  1.grupta Beyciler, 2.grupta İstanbul Aslangücü, 3.grupta Haznedar İdman Ocağı, 4.grupta Küçükköyspor, 5.grupta Sultangazi, 6.grupta Gazi Mahallesi, 7.grupta İFA Spor, 8.grupta İstanbul Demirspor, 9.grupta Küçükçekmece İdman Yurdu, 10.grupta Pendik Velibaba, 11.grupta Paşabahçe, 12.grupta Beylerbeyi 1911 FKve 13.grupta Pendik Güllübağlar U18 Türkiye Şampiyonasında İstanbul'u temsil edecek son üç takımı belirlemek için play-off oynayacaklar.

Pendik Velibaba ikinciliği elde etti

İstanbul U18A Ligi 10.grupta şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Çamlıcaspor'un bay kaldığı son hafta ikinciliği Pendik Doğanspor'u 3-1 yenen Pendik Velibabaspor elde etti. İki Pendik temsilcisinin Kaynarca Stadındaki mücadelesinde Pendik Velibabaspor, Yunus Kerem Otluoğlu, Harun Uğur Karaağaç ve Yakup Can Kalaça'nın golleriyle maçı 3-1 kazzandı. Pendik Doğanspor'un tek golünü Mahsun Taşdemir kaydetti. Bu grupta, şampiyon olan Çamlıcaspor doğrudan Türkiye Şampiyonası'na giderken, Pendik Velibabaspor, diğer grup ikincileri ile play-off maçı yapacak.

Paşabahçe barajı son saniyede geçti

İstanbul U18A Ligi 11.grupta Paşabahçespor evinde şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Kartalspor'u Kerem Aycibin'in golüyle 1-0 yendi. Dudulluspor ise Valide Tayfun'u Selimiye Stadındaki maçta 7-1 ile geçti. Bu sonuçlarının ardından Paşabahçespor ile Dudulluspor grubu 25'er puanla tamamladılar. İki takımın aralarındaki maçlarda birbirlerine karşı 2-1 ve 1-0'lık galibiyetleri olduğu için grubu ikinci tamamlayan takımı belirlemek için baraj maçına gidildi. Paşabahçe ile Dudullu Alemdağ Stadında bir kez daha karşı, karşıya geldiler. Paşabahçe maçın 14.dakikasında Kaan Köksal'ın pasıyla ceza sahasına giren Berkay Mercan'ın ayağından bulduğu golle öne geçti. İkinci yarının 60.dakikasında Dudulluspor'un kullandığı köşe vuruşundan gelen topa ceza sahası içindeki karambolde son dokunan Enes Harun Karaaslan eşitliği sağladı. Maçın 90+5.dakikasında Ferdi Çolak ani gelişen atakta çaprazdan Kaleci Fatih'in solundan topu ağlara göndererek skoru ilan etti. Baraj maçını 2-1 kazanan Paşabahçe, Türkiye Şampiyonasına gitmek için play-off oynamaya hak kazandı.

Selimiye yenilmeden şampiyon

İstanbul U18A Ligi 13.grupta lider Selimiye evinde Şilespor'u Poyraz Gözen, Berke Gedik ve oyuna sonradan giren Muhammet Yusuf Özkanca ile Arda Mermer'in golleriyle 4-1 yendi. Konuk takımın tek golünü Şevki Kerem Selak kaydetti. 12.maçında 11.galibiyetini elde eden Selimiye, sezonu yenilgisiz olarak tamamlayarak şampiyon oldu. Grup ikinciliğini ise Taşdelenspor'u Yasin Baymaz, Emirhan Özdin, Enes Yağız Alkan ve Ali Kemal Alemin golleriyle 4-1 yenen Pendik Güllübağlar elde etti. Şampiyon olan Selimiye doğrudan Türkiye Şampiyonası'na giderken, Pendik Güllübağlar diğer grup ikincileri ile play-off maçı yapacak.

Beylerbeyi 1911 FK ikinci sırayı aldı

İstanbul U18A Ligi 12.grupta şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Kurtköyspor son hafta bay kaldı. Tüm gözler ikincilik için aynı puandaki iki takımın maçına çevrildi. 23'er puanla son haftaya giren Cevizli Anadolu ile Beylerbeyi 1911 FK, Kartal 75.Yıl Stadında karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 65.dakikasından gelişen Cevizli Anadolu atağında Uğur Çelik topu ağlara göndererek ev sahibini 1-0 öne geçirdi. Bu gole Beylerbeyi 5 dakika sonra Muhammed Raşid Uzunlar ile cevap verdi. 78.dakikada Hüseyin Öztürk, Beylerbeyi'ni öne geçiren golü attı. 90'da aynı futbolcu kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak skoru ilan etti. Grup ikinciliği maçını 3-1 kazanan Beylerbeyi FK, Türkiye Şampiyonası'na gidebilmek için diğer grup ikincileri ile play-off maçı yapmaya hak kazandı.

Şampiyonluk ipini Mecidiyeköy göğüsledi

İstanbul U18A Ligi 7.grupta soluk soluğa devam eden şampiyonluk mücadelesinde son hafta lider giren Mecidiyeköy ile kendisini 2 puan geriden izleyen İFA Spor ile deplasmanda karşılaştı. İFA Sahasındaki maçta İFA Spor'un şampiyon olabilmesi için mutlak kazanması gerekiyordu. Beraberlik Mecidiyeköy'e yarayacaktı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Mecidiyeköy ilk dakikalardan itibaren İFA Spor kalesinde üstünlük kurdu. Maçın 17.dakikasında Ege Vatan attığı golle sarı-yeşilli ekibi öne geçirdi. Bu golden sonra ev sahibi İFA Spor beraberliği sağlamak için tüm hatlarıyla yüklenmeye başladı. Yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyen İFA Spor, Mecidiyeköy kalecisi Kerem Can Özay'ı geçemeyince sahadan boynu bükük ayrıldı. Rakibini deplasmanda 1-0 yenen Mecidiyeköy şampiyon olarak Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazandı. İFA Spor ise diğer grup ikincileri ile play-off turu oynayacak.

Avantajını koruyan THY şampiyon oldu

İstanbul U18A Ligi 4.grupta lider THY, son haftaya takipçisi Küçükköyspor'un bir puan önünde avantajlı girdi. Kırmızı-beyazlılar Bağcılar deplasmanında Yeni Yüzyıl Gençlik ile karşılaştı. Maçı Enes Aydoğdu, Efe Can Karabıyık, Enes Kaya, Hüseyin Deniz Çelik, Ali Uğurlu, Kazım Görkem Türk ve ikinci yarıda oyuna giren Doruk Akyüz'ün golleriyle 7-1 kazanarak 4.grubun şampiyonu oldu. Rakibinin puan kaybetmesini umut eden Küçükköyspor ise evinde Örnektepe'yi 6-1 yenerek ikinci sırayı aldı. THY doğrudan Türkiye Şampiyonasına giderken, Küçükköyspor diğer grup ikincileri ile play-off oynayacak.

.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam