reklam
reklam

SAL Klasman 1.hafta

Eklenme Tarihi: 22 Mart 2024, Cuma - 10:43   Okunma Sayısı: 91519
İstanbul Süper Amatör Ligi'nde klasman A grubu maçlarıyla başladı. SAL 4.grupla ilgili itiraz dosyası yeniden Tahkim'e gittiği için B grubunun ilk hafta maçları ileri bir tarihe ertelendi.

Süper Amatör Lig’de gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlarımızın katıldığı SAL Klasman Grubu müsabakaları A grubunda oynanan maçlarla başladı. İlk hafta maçları sonunda THY, Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 3-1, Galata, Sultangazi'yi 1-0, Kavacıkspor ise Yeşilova Esnafspor'u 2-1 yendi. Beşyüzevler ile Levent golsüz berabere kaldı. B Grubunda yer alacak 4.grup ikinci ise ilgili hukuki süreç devam ettiği için bu grubun ilk hafta maçları ileri bir tarihe ertelendi. Daha önce yaptığımız haberden de hatırlayacağınız üzere, 4.grupta Öz Karacaahmet Aygen evinde İstanbul Gümüşhane'yi 6-1 yenmiş, ancak esame listesinde yaşı küçük bir oyuncuya rağmen fazla isim verdiği için statü gereği hükmen yenik ilan edilmişti. Dosya daha sonra AFDK'ya son olarak da Tahkim Kuruluna geldi. Dosyayı ikinci kez görüşen Tahkim Kurulu, itirazı reddederken, İstanbul İl Tertip Kurulunun verdiği hükmen kararını onayladı. Böylece 4.grupta ikinciliği onaylanan İstanbul Gümüşhane SAL Klasman B grubunda mücadele edecek.

Maçlar tarafsız sahada oynandı

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman gruplarında müsabakalar, geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine tarafsız sahalarda oynanacak. Tarafsız saha olması sebebiyle tribünlerde her iki takım için eşit miktarda yer ayrılacak. Müsabakalara dördüncü hakem ataması yapılacak ve müsabakanın başlamasına bir saat kala müsabaka organizasyon toplantısı yapılacak. Federasyon Temsilcisinin organizasyonu ile yapılacak olan toplantıya her iki kulüpten birer yönetici, saha komiseri, emniyet yetkilisi, tesis sorumlusu ve saha komiseri katılacak. Toplantıda müsabakanın sağlıklı devam edebilmesi bakımından tribün düzenlemesi, emniyet önlemleri gibi konular görüşülecek, forma ve teçhizat denetimleri yapılacak.

İstanbul Gümüşhane'nin istediği oldu

SAL 4.sezonu ikinci sırada tamamlayan, ancak Öz Karacaahmet Aygen'in itirazı ile grup ikinciliği onaylanmayan İstanbul Gümüşhane, yaşanan hukuki süreç sonunda sevinen taraf oldu. Tahkim'in kararı bozması ve maçı 6-1 Öz Karacaahmet Aygen adına onaylaması halinde grup ikinciliği şansı doğan Beykoz 1908'in umutları Tahkim Kurulundan gelen kararla yıkıldı. Sarı-siyahlıların BAL'a  yükselme hayalini gerçeğe dönüştürmesi bir yıl daha beklemesi gerekecek. İstanbul Gümüşhane, 4.grubu oynadığı 20 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi ile tamamlamış. Elde ettiği 36 puanla en yakın takipçisi Beykoz 1908'in bir puan önünde ikinci sırayı almıştı. Tahkim'in 3-0 hükmen sonucunu onaylamasıyla grup ikinciliği tescillenen İstanbul Gümüşhane, SAL Klasman B grubunda Orhanlıspor, Üsküdar FY, Dikilitaş, Gülsuyu, Merkezefendi, Gazi Mahallesi ve Osmaniye İstiklal ile Bölgesel Amatör Lig'e yükselebilmek için mücadele edecek.

 

 

THY klasmana hızlı başladı

İstanbul SAL Klasman Grubu A Grubu'nda 6.grup ikincisi Türk Hava Yolları Spor ilk maçında 3.grup birincisi Küçükçekmece İdman Yurdu ile karşılaştı. İBB Bayrampaşa Stadı'nda oynanan maça THY hızlı başladı. Henüz 8.dakikada Aykut Taşkınfurat attığı golle kırmızı beyazlıları öne geçirdi. 41.dakikada gelişen THY atağında, ara transferde İstanbul Esenyurt Ordu'dan transfer edilen Tolunay Kansız farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. İlk yarı THY'nin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarının 51.dakikasında Onur Berber'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tolunay Kansız, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak durumu 3-0'a getirdi. Oyunu bırakmayan ve sürekli gol arayan Küçükçekmece İdman Yurdu, ikinci yarıda oyuna giren Azat Gümüş'ün 90+4'deki golüyle farkı ikiye indirdi. Maçı 3-1 kazanan THY, klasman grubuna 3 puanla başladı. 1984-1985 sezonunda 3.Lig'e terfi eden THY, 7 sezon bu ligde mücadele ettikten sonra 1991-1992 sezonunda SAL'a düştü. 2006'da 3.Lig'e terfi maçında Ostim'e kaybeden THY, 3.Ligin kapısından döndü. 2010-2011 sezonunda SAL'dan, ertesi sezon ise 1.Amatör'den düşen THY, 2022'de 2.Amatör'de, geçen sezon ise 1.Amatör'de şampiyon olarak yeniden Süper Amatör Ligine dönmüştü. Küçükçekmece İdman Yurdu ise 2014-2015 sezonunda 2.Amatör Lig'de, 2016-2017 sezonunda ise 1.Amatör Lig'de şampiyonluk yaşayarak SAL'a yükselmişti. Kırmızı-siyahlılar 6 sezondur Süper Amatör Lig'de mücadele ediyor.

Galata'ya tek gol yetti

İstanbul SAL Klasman Grubu A Grubu'nda 5.grup ikincisi Galata ile 1.grup birincisi Sultangazi Bahçelievler İl Özel İdare Stadında karşı, karşıya geldiler. Müsabakanın ilk yarısında taraflar gol kaydında başarılı olamayınca, futbolcular soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarının 59.dakikasında gelişen Galata atağında Nezih Bayramoğlu topu ağlara gönderen isim oldu.  Oyunun son bölümünde her iki tarafta skoru değiştirmek için gayret gösterirken, Galata kalecisi Enes Ünal ve Sultangazi kalecisi Hamdi Yılmaz'ı geçemedi. Maçı 1-0 kazanan Galata, 3 puanı tek golle alırken, Bölgesel Amatör Lig yolunda iddiasını da ortaya koymuş oldu. Sultangazi 9 maç sonra ilk kez yenilirken, 4 maçlık galibiyet serisi de sona erdi. Uzun yıllar SAL'da mücadele eden Galata, 2017 ve 2019 sezonlarında düşmüş, 2017-2018 ve 2019-2020 sezonlarında 1.Amatör Lig'de şampiyon olarak yeniden Süper Amatör Lige dönmüştü.  SAL'da iki kez klasman gruplarına kalan Galata, ikisinde de BAL'ın kapısından döndü. Sultangazi ise 2009-2010 sezonunda 1.Amatör Lig, ertesi sezon ise Süper Amatör'de şampiyon olmuş, klasmanda da 3.sırayı alarak 3.Lige yükselmişti. 12 sezon BAL'da mücadele eden Sultangazi, geçen yıl Süper Amatör'e düşmüştü. Her iki takım en son 2010-2011 sezonunda SAL'da aynı grupta karşılaşmışlar, iki maçı da Sultangazi 1-0 ve 3-1'lik skorlarla kazanmıştı.

Beşyüzevler ile Levent yenişemedi

İstanbul SAL Klasman Grubu A Grubu'nda 7.grup ikincisi Beşyüzevler ile 2.grup birincisi Leventspor, İBB Şenlikköy Stadında karşı, karşıya geldi. İlk yarıda her iki takım da atak bir futbol serilerken yakaladıkları pozisyonları cömertçe harcadılar. İlk yarı da gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarı da her iki takım kontrollü bir futbol anlayışını sahaya yansıtırken, savunma arkasına atılan uzun toplarla ektili olmaya çalıştılar. Oyunun son 10 dakikasında Beşyüzevler'de Kaan Bulut ve Onur Kahveci kırmızı kart görerek takımlarını yalnız bıraktılar. Her iki takım da yakaladıkları gol pozisyonlarında kalecileri geçemediler. Beşyüzevler'de Aydın Kalak, Leventspor'da ise Melih Bozkaya gole geçit vermedi.  Beşyüzevler, 2010-2011, 2014-2015 ve son olarak da 2017-2018 sezonlarında Bölgesel Amatör Lig'e yükselme başarısını göstermişti. 2021-2022 sezonunda Süper Amatör Lige düşen yeşil-beyazlılar, geçen yıl da klasmana kalmış, ancak BAL'ın kapısından dönmüştü. Leventspor ise 2013-2014 sezonunda BAL2a yükselmiş ve iki sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmişti.  Geçen sezon BAL'a yükselen kırmızı-siyahlılar hakkını İnkilapspor'a devretmiş ve yeniden Süper Amatör'de mücadele etme kararı almıştı. Her iki takım son olarak 2013-2014 sezonunda SAL'da aynı grupta mücadele etmiş, 1-1 biten maçın rövanşını Leventspor 2-0 ile almıştı.

Kavacıkspor BAL yolunda kararlı

İstanbul SAL Klasman Grubu A Grubu'nda 4.grup birincisi Yeşilova Esnafspor ile 8.grup ikincisi Kavacıkspor İBB Beyoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Karşılaşmaya Kavacıkspor hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Gökdeniz Çakır'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Arda Tuzcuoğlu'nun ayağından bulduğu golle yeşil-beyazlılar 1-0 öne geçti. 40.dakikada gelişen Kavacıkspor atağında İsmail Hakkı Önder, Şamil Dündar tarafından düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi Şamil'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Sahada bir kişi eksik kalan Yeşilova Esnafspor 45+1'de Ahmet Ozan'ın golüyle eşitliği yakaladı. İkinci yarının 64.dakikasında Eruğrul Dilmaç'ın savunmadan dönen topunu iyi takip eden, ara transferde Gaziosmanpaşaspor'dan gelen Volkan Sipahi, sert bir vuruşla Kavacıkspor'u yeniden öne geçiren golü kaydetti. Maçı 2-1 kazanan Kavacıkspor geçen yıl düştüğü BAL yolunda önemli bir galibiyet elde etmiş oldu. 2013-2014 ve 2019-2020 sezonlarında 1.Amatör Lig'de şampiyonluk yaşayan Yeşilova Esnafspor ise 2021-2022 sezonunda SAL klasmana kalmış, ancak BAL'ın kapısından dönmüştü.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam