reklam
reklam

U15A Ligi'nde 9.hafta

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2024, Salı - 11:40   Okunma Sayısı: 79919
İstanbul U15A Ligi'ne 9.hafta maçlarıyla devam edildi. Oynanan 74 maçta futbolcular ağları 245 kez havalandırdı.

2023-2024 sezonunda 15 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U15A Ligi'nde 9. hafta geride kaldı. U15A Ligi'nde 174 takım, 22 grupta mücadele ediyor. Oynanan 74 maçın 35'inde ev sahibi takımlar galip gelirken, 23 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. Dördü golsüz olmak üzere 16 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. Dört maç ise hükmen sona erdi. U15A Ligi 9.haftasında oynanan 74 maçta futbolcular ağları 245 kez havalandırdı. U15A Liginde 2009 ve 2010 doğumlu sporcular oynayabiliyor. 2011 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılması durumunda, oynatan kulüp TFF tarafından hükmen yenik sayılacak. U15A Ligi'nde grubunu şampiyon tamamlayan 22 takım arasında yapılacak eleme müsabakaları sonrasında 16 takım Türkiye Şampiyonasında İstanbul'u temsil etmeye hak kazanacak. Gruplarda A takımı profesyonel liglerde mücadele eden takımlar gruplarını birinci bitirdikleri takdirde grubu ikinci sırada tamamlayan amatör takım eleme müsabakasına çağrılacak. Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanan 16 takım ve U15/B kategorisinde birinci olan takımların katılımı ile tek maç usulü İstanbul Şampiyonası müsabakaları oynayacak. Türkiye Şampiyonasına gidecek 16 takım arasında oynanacak olan müsabakalar sonucunda birinci olan yani U15A birincisi İstanbul U15 finaline yükselecek. U15B Ligi gruplarının birinci tamamlayan 41 takım arasından oynanacak olan tek maç eleme usulü müsabakaları sonucu birinci olan takım U15A birincisi ile İstanbul U15 Şampiyonluğu için karşılaşacak.  2023-2024 sezonunda U15A Liginde gruplarında son üç sırada olan takımlar, 2024-2025 sezonunda bir üst yaş grubunda U16B Liginde, son üç dışında kalan takımlar ise 2024- 2025 sezonunda U16A Liginde yer alacak. Düşme ve yükselme sıralamasında puan eşitliği durumunda takımların ikili averajları da eşit olduğunda; bu durum bir üst kategoriye yükselmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar U16A Ligine birlikte yükselecek. Şayet bu durum düşmeyi ilgilendiriyorsa bu takımlar U16A Liginde kalacak.

Furkan Bulut'tan 5'i bir yerde

1.grupta Prestij Atletik, 2.grupta Gaziosmanpaşa, 3.grupta Eroğluspor, 4.grupta Başakşehir Belediyespor, 5.grupta Bakırköy 1903, 6.grupta Arnavutköy Yayla, 7.grupta Bayburt 1918 FK, 8.grupta Zara Ekinli, 9.grupta 5 Mevsim Gençlik, 10. grupta İstanbul Beylikdüzü, 11. grupta Sultangazi, 12. grupta İstanbul Trabzon, 13. grupta Kağıthane Sadabat, 14. grupta Sultangücü ilk sırada yer alıyorlar. Çatalcaspor'un evinde Ömerli Köyüspor'u 10-0 yendiği maçta Furkan Bulut takımının 5 golüne imza attı. U15A Ligi gol krallığında Bulvarspor'dan Ömer Aslanhan 17 golle ilk sırada bulunuyor. Florya 1923 Spor'dan Mert Ali Kaya 15 golle ikinci, Kayaşehirspor'dan Mustafa Çınar Önal 13 golle üçüncü sırada yer alıyor. Bezirganbahçespor'dan Mehmet Burak Kaçar, Fevzi Çakmak FK'dan Muhammet Hamza Sola 12'şer golü bulunuyor.

Karabekirspor deplasmanda kazandı

İstanbul U15A Ligi 21.grupta iki Ümraniye takımı lider Karabekirspor ile Ihlamurkuyu Birlikspor, Dudullu Stadında kaşı karşıya geldiler. İlk yarıda fırtına gibi esen Karabekirspor, ilk yarıyı Eray Yakup Göksel, Yakup Satılmış, Yunus Emre Bozkurt ve Kuzey Ömer Durak'ın golleriyle 4-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Ihlamurkuyu Birlikspor, Yusuf Burak Yorgun ve Ramazan Yetim'in golleriyle farkı ikiye indirdi. 68.dakikada Halil İbrahim Kutlu skoru belirleyen golü attı. Maçı 5-2 kazanan Karabekirspor ilk sıradaki yerini korudu. Grubun bir diğer maçında Ümraniye İnkilapbirspor, deplasmanda Ataşehir Arenaspor'u aynı skorla mağlup etti.

Beylerbeyi kayıpsız ilerliyor

İstanbul U15A Ligi 20.grupta lider Beylerbeyi 1911 FK evinde en yakın takipçisi Tuzla Gençlerbirliği ile karşılaştı. Beylerbeyi 75.Yıl Stadında oynanan maçının ilk yarısını kırmızı-yeşilliler 8.dakikada Alperen Varol'un golüyle önde tamamladı. İkinci yarıda gol olmayınca, karşılaşmayı Beylerbeyi 1911 FK 1-0 kazandı. Oynadığı 8.maçından da galip ayrılan Üsküdar temsilcisi ikinci sıradaki Tuzla Gençlerbirliği ile arasındaki puan farkını 8'e çıkarttı. Kadıköy temsilcisi İstanbul Defnespor ise deplasmanda Pendik Velibaba'yı 5-1 mağlup etti.

Kartalspor'dan altı farklı galibiyet

İstanbul U15A Ligi 19.grupta lider Kartalspor, grup sonuncusu Çekmeköyspor'u konuk etti. İBB Yakacık Stadındaki karşılaşmaya hızlı başlayan bordo-beyazlılar henüz 7.dakikada Ertuğrul Sadık Delibaş'ın ayağından bulduğu golle öne geçti. 11.dakikada Huzeyfe Beren Kalgan farkı ikiye çıkarttı. 28.dakikada Aziz Furkan Barış attığı kafa golüyle takımının üçüncü golüne imza attı. 42'de Huzeyfe kendisinin ikinci takımının 4.golü kaydetti. 45'de Barış Papuç durumu 5-0 yapan golü filelerle buluşturdu. İkinci yarının 67.dakikasında Atilla Sevinç attığı golle skoru belirledi. Karşılaşmayı 6-0 kazanan yenilgisiz Kartalspor, puanını 25'e çıkartarak liderliğini korudu. Bordbeyazlıları 4 puan geriden izleyen bir başka yenilgisiz takım Selimiye ise deplasmanda Batı Ataşehirspor'u 4-0 ile geçerek zirve takibini sürdürdü.

Kurtköyspor'a Erenköy çelmesi

İstanbul U15A Ligi 18.grupta lider Kurtköyspor evinde Erenköy Acarspor'u misafir etti. Pendik Güllübağlar Sahasında oynanan maçın ilk yarısını ev sahibi takım 17.dakikada Bertuğ Ertaş'ın golüyle önde tamamladı. İkinci yarının 67.dakikasında konuk ekip Cem Demir Şahin'in golüyle eşitliği sağladı. Karşılaşma 1-1 berabere tamamlanırken, yenilgisiz Kurtköy ilk sıradaki yerini korudu. İkinci sıradaki Çavuşbaşıspor evinde Yamanspor'u 2-0 yenerek lidrle arasındaki puan farkını 8'e indirdi. Çamlıcaspor'un üçüncü sırada yer aldığı grupta Erenköy Acarspor aldığı bir puanla 4.sıraya yükseldi.

Tunçspor zirveye kuruldu

İstanbul U15A Ligi 17.grupta lider Tunçspor, Kartal Yunus Sahasında oynanan maçta Sancaktepe'yi ilk yarıda Bartu Gacemer ve Baray Tonguç'un, ikinci yarıda ise Ümit Şahin Dönmez'in ayağından bulduğu gollerle 3-1 yendi. Konuk takımın tek golünü Yağız Efe Küçük kaydetti. Puanını 24 yapan Tunçspor, takipçisi Dudulluspor ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu. Dudulluspor ise evindeki maçta Kartal Çavuşoğlu'nu Emre Akgün ve Berat Eymen Kaya'nın golleriyle 2-1 yendi. Konuk takımın tek golü ise Berk Yazgan'dan geldi.

Bulvarspor gol oldu yağdı

İstanbul U15A Ligi 16.grupta lider Bulvarspor Kartal 75.Yıl Stadında oynanan maçta Küçükyalı Yelkenspor'u 8-0 yendi. Kırmızı-beyazlılar 9.dakikada Can Anafarta'nın kafa golüyle öne geçti. İlk yarıyı Ahmet Arif Bozkurt, Ömer Aslanhan ve Ege Mahmut Sökük'ün golleriyle 4-0 önde tamamlayan Bulvarspor, ikinci yarıda gollerine devam etti. Volkan Özdemir ve Mert Bilgin'in ayağından bulduğu gollerle ev sahibi takım 6 sayılık farka ulaştı. 60.dakikada Ömer Aslanhan kendisinin ikinci, takımının 7.golünü kaydetti. 68'de Utku Dalgıç skoru ilan eden golü kaydetti. Bu galibiyetle puanını 25'e yükselten Bulvarspor yenilgisiz liderliğini sürdürdü. İkinci sıradaki İdealtepespor deplasmanda Sancaltepe Belediyespor'a 1-0 yenilince, deplasmanda Tuzla Sİyah Çoraplılar'ı 5-2 yenen Maltepespor averajla ikinci sıraya yükseldi. Grupa maçlarının tamamlanmasının ardından şayet Bulvarspor birinciliği elde ederse, statü gereği A takımı profesyonel liglerde mücadele ettiği için Türkiye Şampiyonasına ikinci sırayı alacak takım davet edilecek.

Gol düellosunu Beykent kazandı

İstanbul U15A Ligi 15.grupta lider İstanbul Beykent, Kavaklı Hasan Doğan Stadında oynanan maçta Şirintepe'yi 3-2 yendi. Karşılaşmaya Şirintepespor henüz 6.dakikada Alperen Arslan'ın kafa golüyle önde başladı. 20.dakikada Kaan Sakallıoğlu eşitliği sağladı. İlk yarı 1-1 berabere tamamlandı. İkinci yarının 46.dakikasında kazanılan penaltıyı Tuğrul Doğan gole çevirince İstanbul Beykent öne geçti. 53'de Erdem Kuru farkı ikiye çıkartan golü attı. 60.dakikada Neşet Karabudak farkı bire indirse de maçı İstanbul Beykent 3-2 kazandı. İstanbul Beykent 24 puanla, en yakın takipçisi Fevzi Çakmak FK'nın 2 puan önünde liderliğini devam ettirdi. Gaziosmanpaşa temsilcisi Fevzi Çakmak FK ise deplasmanda Mecidiyeköy'ü 2-1 yendi.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam