reklam
reklam

1.Amatör Lig 21.hafta

Eklenme Tarihi: 3 Mart 2024, Pazar - 23:49   Okunma Sayısı: 68799
İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 10 takımlı 11 grupta maçların tamamlanmasıyla tüm gözler 11 takımlı 4 gruba çevrildi. Süper Amatör'e çıkacak ve 2.Amatör'e düşecek takımların yanı sıra play-off oynayacak takımlarda son hafta belli olacak

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 10 takımlı 11 grupta maçların tamamlanmasıyla tüm dikkatler 11 takımlı 4 gruba çevrildi. 2.,3.,12.ve13. gruplarda 21.hafta heyecanı yaşandı.  1.Amatör Lig'de oynanan 17 maçta 78 gol atıldı. Haftanın maçlarının 7'sinde ev sahibi takımlar kazanırken, 8 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu. İki karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadılar. Reşitpaşa müsabakasına yazı vererek çıkmayacağını bildiren İkitelli, Tunusbağı müsabakasına yazı vererek çıkmayacağını bildiren Sancaktepe, Sultanmurat müsabakasına yazı vererek çıkmayacağını bildiren Pınarspor, Acıbadem müsabakasına yazı vererek çıkmayacağını bildiren Tuzla Gençlerbirliği takımları bu müsabakalarda FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp üçer puanları silindi. Ligden çekilen Ortadağ takımı, kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak ve 2024-2025 sezonunda 2.Amatör Lige düşürülecek. Balat Spor müsabakasına yazı vererek çıkmayan Zeytinburnu Yeşiltepe, Fikirtepe Dumlupınar maçına yazı vererek çıkmayan Ümraniye İnkılapbir, takımlarının FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp üçer puanları silindi. Güzelhisar – Çeliktepe Ümit maçı ev sahibi takımın 9-0 üstünlüğü ile devam ederken, müsabakasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek maça devam edemeyen Çeliktepe Ümit takımı FMT’nin 22-a maddesine göre 9-0 hükmen yenik sayıldı.

Play-off için rakiplerini bekliyorlar

11'li 4 grubun maçlarının tamamlanmasının ardından, gruplarını ikinci sırada tamamlayan 14 takım Süper Amatör Ligine yükselebilmek için play off maçı yapacak. Eşleşmelerde; Oklalıspor-Gazitepespor, Cevizlispor-Rami, Albayrak-Akşemsettin Parseller, Bahçelievler Futbol Atletik-Havataş, Acıbadem-Pendik Kavakpınar, 3.grup 2.si-Yeni Yüzyılspor ve 12.grup 2.si-13.grup 2.si ile karşılaşacak. Tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak play-off müsabakalarını kazanacak 7 takım adını Süper Amatör Ligine yazdıracak.

Küm düşecek son iki takım belirlenecek

Gruplarında son 2 sırayı alan takımlar ise 2.Amatör Lig’e düştü. Tamamlanan 10'lu gruplarda toplam 20 takım 2.Amatör Ligine düştü. 1.grupta, Kumburgaz ve Gökçealispor, 2.grupta Bollucaspor ve Karacaköy Belediyespor, 5.grupta Haznedar Çetinkaya ve Yeni Özkartalspor, 6.grupta Çeliktepespor ve Esenyurtspor, 7.grupta Zeytinburnu Yeşiltepespor ve Küçükpazar, 8.grupta Etiler Kartalspor ve Bahçeköyspor, 9.grupta Esenyurt 19 Mayısspor ve Etilerspor, 10.grupta İkitellispor ve Karadolapspor, 11.grupta Sanayi Mahallesispor ve Telsizspor, 14.grupta Sultan Mehmed Hanspor ve Kaynarcaspor, 15.grupta Soğuksuspor ve Beykoz Elmalı takımları bir alt lige düştü. Devam eden 11'li gruplardan 3.grupta Poligon Fethiyespor ve Çeliktepe Ümitspor, 4.grupta Kulaksız Okspor, 12.grupta Pendik Doğanspor ve Ortadağspor, 13.grupta ise Kartalgücü bitime 2 hafta kala küme düşmeleri kesinleşti. 4.grupta Zeytinburnu Zafer, Ulutepe ve Filizspor takımlarından biri son hafta maçlarından sonra 2.Amatör'e düşecek. 13.grupta ise Şile Denizspor ve Pendik Kaynarca takımlarından birisi küme düşen son takım olacak.

3.grupta play-off'a kim kalacak?

İstanbul 1.Amatör Ligi 3.grupta Esenler'in şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından pla-off'a kalacak takım merakla bekleniyor. Grup üçüncüsü Güzelhisar deplasmanda ikinci sıradaki Beyoğlu Çukurspor'u 2-1 yenerek umutlarını son haftaya taşıdı. Beyoğlu Stadındaki maçta Beyoğlu Çukurspor Mustafa Erdoğan'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Güzelhisarspor, Fatih Süme ve Tarık Amasyalı'nın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Bu sonucun ardından iki takım da 43'er puana geldiler. Son hafta Beyoğlu Çukurspor, düşmesi kesinleşen Çeliktepe Ümitspor ile, Güzelhisar ise grup 7.si Yeşildirek ile karşılaşacak. Puan eşitliğinin bozulmaması durumunda iki takım arasındaki maçlara bakılacak. İlk maçta Beyoğlu Çukur 3-1, ikinci maçta ise Güzelhisarspor 2-1 galip geldiği için ikili averajda avantaj Beyoğlu temsilcisinin olacak ve adını play-off'a yazdıracak. Grubu ikinci tamamlayarak play-off'a kalacak takım 4.grup ikincisi Yeni Yüzyılspor ile Süper Amatör Lige yükselmek için karşı karşıya gelecek.

Yeni Yüzyıl yenilmesine rağmen play-off'da

İstanbul 1.Amatör Ligi 4.grupta, Florya Asspor'un şampiyonluğunu erken ilan etmesinin ardından grup ikinciliği için büyük bir mücadele yaşanmaya başladı. 21.hafta üçüncü Topkapıspor maç yapmayıp bay kalırken, ikinci sıradaki Yeniyüzyılspor deplasmanda küme düşmemem mücadelesi veren Filizspor ile karşılaştı. Maçı Filizspor maçı 90.dakikada Yasin Özçiçek'in golüyle 1-0 kazandı. Böylece Yeniyüzyıl bu yenilgiye rağmen, son hafta Topkapıspor'un 3 puan önünde ikinci sırada girdi. Son hafta Yeni Yüzyılspor şampiyon Florya Asspor ile karşılaşacak. Bu maçı kaybetmesi durumunda, Topkapıspor da Haydarspor yenerse, iki takım aynı puanda ligi bitirecek. İki takımın aralarındaki maçlarda Yeni Yüzyıl Topkapıspor'u 6-1 yenip 2-2 berabere kaldığı için ikili averaj üstünlüğü ile ikinci olarak play-off'a adını yazdıracak. Kümede kalma mücadelesinde ise Zeytinburnu Zaferspor 22 puanla ligi tamamladı. Sarı-mavili ekip son haftayı bay geçecek. 22 puanlı Ulutepe ile 21 puanlı Filizspor ise son hafta karşı karşıya gelecek. Bu maçı Filizspor kazanırsa, Ulutepe ile Zaferspor ligi aynı puanda bitirecek, aralarındaki maçlarda üstünlük 4-1 ve 2-2'lik skorlarla Ulutepe'de olduğu için Zaferspor küme düşecek. Maçı Ulutepe kazanırsa Filizspor küme düşecek.

Avantaj Sultanbeylispor'da

İstanbul 1.Amator Lig 12.grupta şampiyon olacak takım son hafta maçlarıyla belli olacak. Grup'ta Sultanbeylispor zorlu Kanlıcaspor deplasmanından 6-3'lük skorla galip ayrılarak son haftaya şampiyonluk yolunda büyük avantajla girdi. 43'er puanla zirvede yer alan iki ekipten Tuzla 1954 Spor evinde Yamaspor'u 5-2, Sultanbeylispor ise Kanlıca'yı 6-3 mağlup etti. Böylece puan farkı aynı kaldı. Son hafta Tuzla 1954 Spor deplasmanda grup 3.sü Erenköy Acarspor'un konuğu olacak. Sultanbeylispor ise küme düşmesi kesinleşen Pendik Doğanspor ile karşılaşacak. İki maç sonunda ğuan eşitliğinin devam etmesi halinde iki takımın aralarında yaptıkları maçlara bakılacak. Bu maçlarda Sultanbeylispor'un 1-0 ve 2-2'lik skorla avantajı bulunuyor. Bu durumda Tuzla 1954'le aynı puanda olan ancak bu ekibe ikili averajda üstünlüğü bulunan Sultanbeylispor, son hafta düşmesi kesinleşen Pendik Doğanspor'u mağlup ederse şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e çıkacak.

 

Düşecek son takım iki maçtan sonra belli olacak

İstanbul 1.Amatör ligi 13.grupta Kartalgücü takımından sonra 2.Amatör lige düşecek diğer takım, son hafta oynanacak; Gümüşsuyu-Şile Denizspor ve Pendik Kaynarca-Adalar maçlarıyla belli olacak. Son haftaya Şile Denizspor 17 puan, Pendik Kaynarca ise 14 puanla giriyor. Puan eşitliği olması durumunda Pendik Kaynarca 6-2 ve 1-0'lık skorlarla ikili averajı daha iyi olduğu için kümede kalacak, Şile Denizspor küme düşecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam