reklam
reklam

Seyri Keyiflim // Vizyonda bu hafta

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2024, Çarşamba - 21:33   Okunma Sayısı: 69299
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren ve girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Pek çok filmi dünyayla birlikte vizyona getiren Paribu Cineverse, birbirinden farklı türde yerli ve yabancı filmleri vizyona getirmeye devam ediyor. Aksiyondan animasyona, bilim kurgudan fantastiğe, dramdan gerilime, komediden korkuya, romantikten müzikale ve maceradan polisiyeye vizyona giren yepyeni filmlerin tanıtımlarını Seyri Keyiflim'de bulabilirsiniz. * Jonathan Glazer tarafından yazılıp yönetilen ve Martin Amis'in 2014 tarihli romanından uyarlanan 2023 yapımı bir tarihi drama filmi olan ''İlgi Alanı'' Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Polonya arasında ortak bir yapım. Filmde Christian Friedel, Alman Auschwitz toplama kampının yanındaki yeni evinde karısı Hedwig (Sandra Hüller) ile rüya gibi bir hayat kurmaya çalışan Alman Nazi komutanı Rudolf Höss'ü canlandırıyor. *Gerilim Korku dalında izleyicinin karşısına çıkan ''Ritüel'' Grace (Jena Malone), rahip olan erkek kardeşini şüpheli ölümün sonucu kaybedince gerçekte ne olduğunu öğrenmek için İskoçya'daki Mount Savior Manastırı'na gider. Burada cinayet ve kendi geçmişiyle ilgili ürpertici bir gerçeği ortaya çıkarır. *Animasyon, Aile, Komedi, Macera dalındaki ''Oyuncaklar Firarda'' hayalperest kukla Don’un maceralarını konu alıyor. Tek dileği bir soytarı değil kahraman olmak olan Don, arkadaşlarından ayrı hareket ederek Central Park’ta yeni macera arayışına girer. Bu macerada Don, rap söyleyen oyuncak köpek DJ Doggy Dog ile tanışır. Birbirlerinin tam tersi olan bu iki karakter, ortalıktan bir anda kaybolan oyuncakları kurtarabilmek için bir maceraya atılırlar. *Bilim Kurgu, Komedi filmi olan ''Zavallılar'' Viktorya dönemi aşk, keşif ve bilimsel cesaret öyküsünü konu alıyor. Film eksantrik ama parlak bir bilim adamı (Willem Dafoe) tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Belle Baxter'ın (Emma Stone) inanılmaz hikayesini anlatıyor. *Bir dram filmi olan ''Aniden'' Hamburg'da yaşayan Reyhan'ın hikayesine odaklanıyor. Kısa bir süre için kocasıyla birlikte İstanbul'a döndüğünde koku alamadığını fark eden Reyhan, İstanbul'daki geçmişinin peşine düşüyor.

''Hayatla Barış''

[email protected]

Türkiye’nin  Ampute futbolundaki gururu, Barış Telli’nin gerçek hayat hikayesinden yola çıkılarak sinemaya uyarlanan ''Hayatla Barış'' Ampute Futbol Milli Takımı oyunculuğuna ve ardından da Avrupa şampiyonluğuna uzanan mücadele dolu yılları kapsıyor. Taner Ölmez'in Barış Telli’yi canlandırdığı filmin muhteşem oyuncu kadrosunda  Nazan Kesal, Bülent İnal, Gürkan Uygun, Biran Damla Yılmaz, Sinan Tuzcu, Erkan Üçüncü, Arben Akış, Alara Turan, Mekin Sezer, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu yer alıyorlar. Gösterim öncesi basın mensuplarının karşısına geçen sporcu Barış Telli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaşadığı mutluluğa işaret ederek, "Bu filmin  gelecek nesillere bir umut ışığı olarak sizlerle buluşmasının heyecanını yaşıyorum. Mutluyuz, keyifliyiz. Kendi hayatım zor olsa da her zaman pes etmemenin, hayallerimin peşinde nasıl koştuğumu, bu filmde size anlatmış olduk. İnşallah kulaktan kulağa, nesilden nesle aktararak, herkese örnek bir hikaye olur." Filmin bir umut ışığı yaktığını aktaran Telli, "Pes etmemeyi öğretiyor. Biliyorsunuz ampute olarak hayatıma devam ettiğimde bir futbol topu sayesinde ayağımı kaybettim. Bir futbol topu sayesinde de dünyaları kazandım. Ben pes etmedim. Sizler de pes etmeyin. Bizim amacımız bu. Her zaman şunu söylerim; İnsanlar yaşanırken de anılmalıdır. Ben de yaşarken anılmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Artık bu film hepinizin." diye konuştu.

Özel oyuncularla özel bir hikaye

 Oyuncu Sinan Tuzcu da dünyanın en yetenekli sporcularından birinin hayatını canlandırmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Özel bir hikaye ve çok da özel oyuncularla canlandırıldı. Benim için böyle bir ekibin içinde olmak, Barış ile tanışmak büyük bir şans. Perspektifiniz, hayata bakışınız değişiyor. Çok mutluyum."  dedi. Oyuncu Bülent İnal da Barış'ın çok özel biri olduğunu dile getirerek, "Bizler Barış'ın kurduğu hayalin bugünlere gelmesinin filmini yaptık. Bu, çorbada bizim de biraz tuzumuz olsun dedik." değerlendirmesinde bulundu. Telli'nin hayaline ortak olduklarını aktaran İnal, şunları söyledi: "Çok güzel bir serüvendi. İnşallah seyirci de bu serüvene katılacak. Barış'ın hayalini hep beraber izleyeceğiz. Yakınen tanıdıktan, özellikle hayatına dair fikir edinip, bilgi aldıktan sonra çok başka bir duygu besliyorsunuz ona karşı. Çok hüzünlü ama bir o kadar da karakterli, güzel ve özel bir hayatı var. Biz teşekkür ediyoruz, bize bu güzel anları yaşattığı için. Sağ olsun."

Oyuncu Gürkan Uygun filme ilişkin duygularını şöyle aktardı:

"Ne yaptığını bilen bir yönetmen, yapımcı, oyuncular ve ekiple çalışmak, bir oyuncu olarak bize çok büyük keyif verdi. Her zaman o fırsatı yakalayamıyorsunuz. Tabii ki bir umut filmi. Hayalleri yıkılan bir çocuğun o hayalleri yeniden inşa ederken yanında umudu, arkasında ailesinin olması ve bir tane koltuk değneği yani kanedyenle olması... Onunla birlikte hayallerini gerçekleştirebildiğini görüyoruz. İnsana olan umudumuz artıyor tabii ki." Oyuncu Nazan Kesal da filmin mottosunu çok önemsediğine vurgu yaparak, "Barış kendi öyküsü içinde, bana, bize hepimize çok önemli bir şey söylüyor. Diyor ki; 'En değerli şey hayatın kendisidir. En kutsal şey yaşamdır. Yaşamın önündeki her türlü zihinsel ve bedensel engelleri kaldırın.' Bunu dediği için de dünya şampiyonu oldu." diye konuştu. Çocuk oyuncu Arben Akış, "Barış abi ve buradaki abilerim ablalarım bana çok şey kattı. Barış abi bana hayatla asla bozuşmamamız gerektiğini ve hayata küsmememiz gerektiğini öğretti. Hayata karşı umutla bakmamız gerektiğini öğretti." dedi.  Diğer çocuk oyuncu Çağla Yurga da çok güzel bir film olduğunu belirterek, "Çektiğim en iyi filmlerden biri olabilir ve sokak hayvanlarına iyi davranıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yönetmen Ekin Pandır, filme çok emek verdiklerine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Herkes bana güvendi, inandı. Hep beraber benimle bu yolda emek verdi. Herkese çok teşekkür ederim. Burada gördüklerinizin dışında da yüzlerce kişilik bir ekip var. Hepsi aynı şekilde çok ciddi emek verdi. Hepsine çok teşekkür ederim. Başta Barış'ın filmiydi bu tabii ki ama filme başladığımızda sadece Barış'ın değil, bütün engelliler ve Barış'ın durumundakiler için umut kaynağı olabilecek bir film olduğunu fark ettik. Umarım kimseyi utandırmamış, hakkını verebilmişizdir." Yapımcı Hünkar Doğan, duygusal bir an yaşadığına işaret ederek, "İlk hayal ettiğimde Barış'ın hayatıyla insanlara umut olabilmek, dünyanın en ücra köşelerinde, engeli kendisine engel olarak görenlere umut olmak, ilham kaynağı olan bir içeriğe sahip olmak, hakikaten benim için çok gurur verici bir olay. Bugün onun karşılığını burada fazlasıyla alıyorum. Tabii ki Barış'ı anlatmaya bir film yetmez, yetersiz kalır." ifadelerini kullandı.

 

''Erdal ile Ece''

Romantik Komedi olarak karşımız çıkan ''Erdal ile Ece'' evli bir çiftin hayat hikayesini konu alıyor. ''Erdal ile Ece'', ilişkilerinde acı tatlı çatışmalar yaşayan ve bu nedenle kendilerini türlü komik durumların içerisinde bulan evli bir çiftin hikayesini konu ediyor. Erdal (Şahan Gökbakar), kuzeni Oğuz ile birlikte oto sanayide araç kaplama, modifiye işleriyle uğraşan bir adamdır. Karısı Ece (Seda Türkmen) ise kurumsal bir firmada yönetici olarak çalışan bir kadındır. Uzun yıllardır evli olan Erdal ile Ece'nin yaşadığı acı tatlı çatışmalar, onları birbirinden komik olayların içine sürekler. Filmde her ilişkide karşılaşılan acı tatlı tartışmalar, birbirini seven bir çiftin gözünden anlatılıyor. Yönetmenliğini Togan Gökbakar'ın yaptığı filin senaristliğini ise Şahan Gökbakar ve Togan Gökbakar yaptı.

 

''Hatıran Yeter''

Romantik Drama dalında izleyicilerle buluşan ''Hatıran Yeter'' kaçarak evlenen Adem (Burak Sevinç) ve Zehra’nın (Belçim Bilgin) hikayesini konu alıyor. İkilinin Baha adında bir çocukları olur. Baha bebekken menenjit hastalığı geçirmesi sonucunda işitme yetisini kaybeder. Aytaç Şaşmaz hayat verdiği Baha, yaşıtlarından çok daha zorlu ve yalnız bir çocukluk geçirirken, hayatı kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Leyla’yla (Sümeyye Aydoğan) tanışmasıyla değişir. İki genç birbirine aşık olur. Ancak mutlulukları büyük engellerle karşılaşır. Baha’nın bu aşkın meyvesi olan kızı Yeşim’e kavuşabilmek için zorlu mücadeleler vermesi gerekecektir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam