reklam
reklam

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını 19 haftadır kısıtlıyor

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2024, Cuma - 15:19   Okunma Sayısı: 20697
Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle Mescid-i Aksa'daki cuma namazlarına sınırlı sayıda kişi katılabiliyor.

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere bu hafta da kısıtlamalar getirdi.

İsrail polisi, Filistinlilerin Aksa'ya girişini engellemek için sabah saatlerinden itibaren kentin birçok noktasında konuşlandı.

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin girişlerine bariyerler kuran İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya sadece yaşlıların ve çocukların girmesine izin verdi.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'nın dış kapılarına da kontrol noktaları kurdu.

Aksa’ya girmelerine izin verilmeyen Filistinli gençler, cuma namazını Esbat (Aslanlı) Kapısı karşısındaki kaldırımda kıldı.

İsrail polisi ile Esbat Kapısı'ndan Aksa'ya ulaşmak isteyen bir grup arasında arbede yaşandı.

İsrail polisi, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 19 haftadır on binlerce kişinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engelleyen ciddi kısıtlamalar uyguluyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam