reklam
reklam

Seyri Keyiflim - Vizyonda bu hafta//''Aşk Mevsimi''

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 17:18   Okunma Sayısı: 75332
Sinema dünyasının nabzını tutan Seyri Keyiflim, her hafta vizyona giren ve girecek olan seyri keyifli yepyeni filmleri tanıtmaya devam ediyor. Aksiyondan animasyona, bilim kurgudan fantastiğe, dramdan gerilime, komediden korkuya, romantikten müzikale ve maceradan polisiyeye vizyona giren yepyeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunulmaya devam ediyor. * Haftanın bilim kurgu türündeki filmlerinden Zavallılar (Poor Things), bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediniyor. Trajik bir şekilde ölen Bella, sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter tarafından hayata döndürülür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır. *Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Harika Kanatlar (Super Wings), dünyanın kahramanları Harika Kanatlar’ın arkadaşları Fei’yi partiye ulaştırma mücadelesini konu ediniyor. Jett'in en hızlı jetini kullanan kahramanlar, Şehir Şakacısı Billy Willy'nin kötü planları ile karşı karşıya kalırlar. Annesinin kaçırılması üzerine Fei, Jett ile birlikte harekete geçer ve ipuçlarını takip eder. Harika Kanatlar ekibinin yardıma gelmesiyle birlikte macera başlar. Harika Kanatlar, Jett ve Fei ile birlikte mücadele ederek uzayda başlayan savaşı kazanmaya çalışır. * Senaristliğini ve yönetmenliğini Joseph Sorrentino’un üstlendiği MK Ultra: Gizli Dosyalar, 1960'ların başlarındaki kötü şöhretli CIA ilaç deneylerini yapan, bilimsel sınırları zorlayan parlak bir psikiyatrist olan Ford Strauss'un hikayesini konu ediniyor. Psikiyatr Ford Strauss’ın çalıştığı akıl hastanesinde merkezi istihbarat teşkilatı CIA, insan denekler üzerinde çalışmalar yapar. CIA’in yürüttüğü bu gizli deneylerin yapıldığı kurumu yönetmek zorunda kalan Ford, kendisini ahlaki ve bilimsel bir çelişkinin içinde bulur. Çok geçmeden Ford, yapılan bu operasyonun illegal olduğunu keşfeder

''Aşk Mevsimi''

HABER: MURAT İLTER

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Murat Şeker’in üstlendiği, senaryosunu Ali Tanrıverdi ile Murat Şeker’in birlikte kaleme aldığı bir Sugarworkz yapımı olan ‘Aşk Mevsimi’ sinemaseverlerin karşısına çıktı. Gençlik yıllarındaki tutkulu aşkların zaman geçtikçe nasıl şekillendiğini gözler önüne seren filim Şirin ve Ali Yaman’ın hikayesine odaklanıyor. ''Aşk Mevsimi'' filminde Şirin karakterine Dilan Çiçek Deniz, Ali Yaman'a ise Cem Yiğit Üzümoğlu hayat veriyor. İkili henüz çok gençken Bozcaada’da başlayan hikayeleri geçen yılların ardından içinden çıkılmaz bir hal alır. Farklı zamanlarda aşk mevsimine kapılan Şirin ve Ali’nin hisleri bir türlü aynı anda gerçekleşmez. Dilan Çiçek Deniz ile Cem Yiğit Üzümoğlu’nu bir araya getiren film Bozcaada’dan İstanbul’a uzanan bir aşk hikayesini konu alıyor. Film, aşkın her halini seyircilerle paylaşıyor.

Dizilerdeki başarısını filmde de sürdürdü

''Tatlı Küçük Yalancılar, Güneşin Kızları, Bodrum Masalı ve Yarım Kalan Aşklar'' dizilerinden tanıdığımız Dilan Çiçek Deniz; ilk kez bir sinema filminde baş rol oyuncusu olarak beyaz perdenin önüne çıkıyor. Dizlerdeki oyunculuk performanslarını ''Aşk Mevsimi'' filminde de sürdüren güzel oyuncu, izleyicilerden tam not alacağa benziyor. Bir çok tanınmış markanın reklam yüzü olan Dilan Çiçek Deniz 2014 Miss Turkey'de Türkiye ikinci güzeli olmuştu. Filmde ‘Şirin’ isimli idealist bir ressama hayat veren Deniz, filmin de sanat danışmanı olan dünyaca ünlü Türk ressam İsmail Acar’dan özel ders aldı.

Hayat arkadaşı mı? yoksa hayatının aşkı mı?

''Aşk Mevsimi'' filmi Bozcaada’dan başlayarak İstanbul’a uzanan bir aşk hikayesi konu alıyor ve şu soruyu soruyor; ‘Hayat arkadaşı mı? yoksa hayatının aşkı mı?’ Film, bu cevabı merak uyandıran ve kişiden kişiye değişecek sorunun üzerine yoğunlaşıyor. ''Aşk Mevsimi'' duygulandıran klipi ile de oldukça gündem oldu. Filmin çekimleri sırasında oyuncuları derinden etkileyen ve bir süre etkisinden çıkamadıkları sahnenin yer aldığı klip Özer Bal’ın ‘Seviyorsam’ şiiri ile buluşuyor. Dilan Çiçek Deniz’in gözyaşlarına hakim olamadığı sahne, Cem Yiğit Üzümoğlu’nun sesiyle bütünleşiyor. Özer Bal’ın Seviyorsam isimli şiirinin Cem Yiğit Üzümoğlu tarafından seslendirildiği ve filmden sahnelerin yer aldığı klip, ilk önce filmin sosyal medya hesaplarından seyirciler ile buluştu. Oldukça beğenilen klip izleyenler de duygu dolu anlar yaşattı.

Herkes kendinden bir parça bulacak

Sinema severlerin ''Adı Efsane, Hakan: Muhafız ve Rise Empires: Ottoman'' dizilerinden tanıdığı Cem Yiğit Gülmez'i, ''Kin'' filminden sonra ilk kez bu kadar iddialı bir yapımda görüyoruz. Dizi performansı oldukça başarılı olan Gülmez, özellikle ''Adı Efsane'' dizisinde canlandırmış olduğu 'Hakan Şahin rolü ve ''Hakan: Muhafız'' dizindeki Emir karakteriyle dikkatleri çekmişti. ''Rise Empires: Ottoman'' dizisinde Fatih Sultan Mehmed'i canlandıran genç oyuncu oyunculuğu ile beğeni toplamıştı. Geleceğin başarılı karakter oyuncuları arasına adını yazdırması beklenen Gülmez, ''Aşk Mevsimi'' filminde çok farklı bir karaktere hayat veriyor. Çok iyi bir ekiple çok güzel bir iş çıkardıklarını ifade eden Cem Yiğit Üzümoğlu, herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir film yaptıklarını belirtti.

Tanış'a yepyeni bir karakter rolü

''Aşk Mevsimi'' filminde zenginliği ve sanatçı kişiliğiyle dikkatleri üzerine çeken Altan'a hayat veren Fırat Tanış, yine bir kötü karakter rolünü başarıyla oynuyor. Çekimlerin zor ve yorucu geçtiğine dikkat çeken başarılı oyuncu, sinema salonlarının yavaş yavaş renklenmeye başladığına dikkat çekiyor. ''Sinema ve tiyatro salonlarını doldurmanın tam zamanı'' diyen Tanış, ''O yüzden de kaçırılmayacak bir film olduğunu düşünüyorum. Havalar soğuk ama sinema salonları sıcaktır" ifadelerini kullanıyor.  Tiyatrocu kişiliği dikkat çeken Fırat Tanış, ''Geniş Aile'' dizisi ve filmleriyle akıllarda yer etmişti. Tanış ayrıca; ''Yedi Tepe İstanbul, Felek Ne Demek, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Aşka Sürgün, Ihlamurlar Altında, Menekşe İle Halil'' dizilerinde de üstlendiği farklı karakterleri başarılı performansı ile taçlandırmıştı.

Sıkılmadan izlenecek bir film

Aşk filmleri yavaş ilerleyen temposu, gereksiz replikleri, taklit sahneleri ile beni her zaman tedirgin etmiştir. Ancak ''Aşk Mevsimi'' mükemmel bil film olmuş. Bana biraz Fransız aşk filmlerinin havasını anımsattı. Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü şerefine, çiftlerin birlikte gidebilecekleri güzel bir yapım. Her ne kadar kaçan kız, kovalayan erkek klasiğini görsek de, çekim mekanlarının çok iyi seçilmiş olması, bu klasiği ortadan kaldırıyor. Ayrıca kullanılan müziklerde seçilen mekanlarla uyumlu olmuş. Filmin en önemli repliğinin Şirin'in ''Sen beni kendi istediğin gibi seviyorsun, benim istediğim gibi değil'' demesi olduğunu düşünüyorum ki, filmin ana hatlarını oluşturuyor. Bir zaman sonra Ali Yaman'ın aşkı, gerçek bir sevgi mi? yoksa bir takıntı mı? sorusuna cevap arıyorsunuz. Ancak beni asıl etkileyen sahne, Ali Yaman'ın yıllar sonra Şirin'in kapısını çaldığında sevdiği kadının yanında yeni sevgilisini gördüğü an oldu. Bunun gibi film içerisinde bir anda duygu değişimlerine girebileceğiniz bir çok sahne yer alıyor. Sonuç olarak Aşk filmi sevenler için mutlaka izlemeniz gereken bir film.

''Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan''

Komedi ve macera sevenlerin kaçırmaması gereken film ''Türkler Çıldırmış Olmalı" filminin devam halkası niteliğini taşıyor. Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan’ın yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Murat Aslan oturuyor. Senaryosunda Murat Aslan'ın imzasının olduğunu filmde Ömer Başdoğan, Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın, İnan Ulaş Torun, Bülent Çolak, Sadi Celil Cengiz, Yeşim Salkım gibi isimler yer alıyor. Filmin konusuna gelince. Kahramanlarımız bu kez de Mavi Vatan'ın savunması için bir maceraya atılıyor.

 

'' Mihrez 3: Cin Bebek ''

Engin Akyıldırım yönetmenliğinde vizyona girecek haftanın korku filmlerinden ''Mihrez 3: Cin Bebek'', çocuklarının doğumundan sonra esrarengiz olaylarla karşı karşıya kalan bir ailenin hikayesini konu ediniyor. Yeni evlenen bir çift olan Selma ve Muzaffer, gizemli bir doğum ile çocuklarına kavuşur. Ancak bu doğum geçmişte yaşanan esrarengiz bazı olayların habercisidir. Çocuklarının dünyaya gelmesinin ardından hem aile içerisinde hem de yaşadıkları köyde bazı esrarengiz olaylar meydana gelir ve çok geçmeden büyük bir lanet başlar. Lanet köye yayılır ve cin bebek doğar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER //. [email protected]

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam