reklam
reklam

Renklerin sudaki dansı; Ebru Sanatı

Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 154476

İSTANBUL

 Ebru sanatı; Kitre sayesinde yoğun hale getirilmiş suyun üzerine, özel olarak hazırlanmış boyalar aracılığıyla meydana getirilen desenlerin, kağıt üzerine nakledilmesi neticesinde yapılan bir süsleme sanatıdır. Görsel açıdan çok hoş renkler ve desenler meydana gelirken, evler için de çok değerli dekorasyon öğeleri oluşur. Ebru sanatında en önemli unsurlardan arasında; oda sıcaklığı, kullanılan boyaların ve fırçaların kalitesi yer almaktadır. Ebru tıpkıhat sanatı gibi boş zamanların değerlendirileceği, stresi azaltmaya yarayan bir hobidir.
Ebru Sanatı’na gönül vermiş iki hanım, SADECE Tasarım’ın kurucusu Ayşegül Hotiç ve TÜVANA Eğitim Vakfı kurucusu Ebru Uygun yeteneklerini, Edwards Kalamış Marina’da satışa sunulan eşsiz bir koleksiyon için birleştirdiler.
Ebru sanatının eşsiz özellikleri ile mayo kumaşı ve deri bileşimi tasarımları buluşturan, 2017 Yaz Sezonu için özel olarak hazırlanan sınırlı sayıdaki koleksiyonun tanıtımı için Edwards Kalamış Marina mağazasında bir etkinlik düzenlendi.
RMK Classic CEO'su Füsun Kuran’ın yanı sıra, Ayşegül Hotiç ve Ebru Uygun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, Ebru Uygun’un “ebru” sanatından birkaç örneği de davetliler için özel olarak icra etmesi ile son derece renkli karelere sahne oldu. 
Uzun süredir ebru sanatı ile ilgili çalışmalara imza atan Ebru Uygun’un her biri birbirinden benzersiz desenleri, Endüstri Tasarımcısı Ayşegül Hotiç’in mayo kumaşı ve deri bileşimi tasarımlarında buluşarak, eşsiz birer çantaya dönüştüler.
Ebru sanatı, yaratılan her desenin tekrarının olmaması ile görsel açıdan birer şölen yaratılırken, renklerin sunduğu sürprizli uyumla koleksiyonda yer alan her parça eşsiz ve kişiye özel.
2017 Yaz Sezonu için 4 farklı ebatta tasarlanan çantalar, plajda, teknede ve sıcak yaz gecelerinde şıklığınızı tamamlarken, zamansız duruşu ile de yıllar boyu gardırobunuzun vazgeçilmez aksesuarları arasında yerini alacak. 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam