reklam
reklam

U14A Ligi 14.hafta

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2024, Pazartesi - 23:01   Okunma Sayısı: 85023
İstanbul U14A Ligi 14. ve son hafta oynanan maçlarla tamamlandı. Dereceye giren toplam 16 takım Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil etme hakkı kazandı.

2023-2024 sezonunda 14 yaş altı futbolcuların forma giydiği İstanbul U14A Ligi'nde 14. ve son hafta maçlarıyla grup aşaması sona erdi. Oynanan 55 maçın 25'inde ev sahibi takımlar galip gelirken, 20 karşılaşmadan üç puanla ayrılan deplasman takımları oldu. 10 karşılaşmada takımlar eşitliği bozamadılar. Dört maç ise hükmen sona erdi. U14A Ligi 14.haftasında oynanan 55 maçta futbolcular ağları 239 kez havalandırdı. Trabzon 1453'ün evinde Araphanspor'u 6-1 yendiği maçta Mehmet Alperen Ceylan takımının 6 golüne de imzasını attı. Ceylan aynı zamanda gol sayısını 27'ye yükselterek gol krallığında da birinci sırayı elde etti. Bahçelievler Olimpik'ten Ayaz Akyapı ve Eyüp Çırçır İmar'dan Yusuf Mert Polat 26'şar golle ikinci, Esenler'den Salih Yusuf ile Haznedar İdman Ocağı'nda Metehan Arda Gümüş 24 golle üçüncü sırayı aldı. Bakırköy 1903'den Yusuf Benli 23 gol, Albayrak'tan Mikail İnce 22 gol, Mahmutbey'den Berat Kandemir ile İkitelli'den Yusuf Berkay Halidi 20'şer golle adlarını en çok gol atanlar listesine yazdırdı. 2023-2024 sezonunda U14A Ligi'nin gruplarında ilk 6 sırada tamamlayan takımlar, 2024-2025 sezonunda bir üst yaş grubu olan U15A Ligi'nde, ilk 6 dışında kalan takımlar ise 2024-2025 sezonunda U15B Ligi'nde yer alacak. 2023-2024 sezonunda U14B Ligini ilk sırada tamamlayan takımlar, 2024-2025 sezonunda U15A kategorisinde, kalan takımlar ise U15B Ligi'nde mücadele edecek.                                                                                                                                                                        

İstanbul'u temsil edecekler

1.grupta Büyükçekmece Gençordu, 2.grupta Albayrak, 3.grupta Beylikdüzü Yakuplu, 4.grupta Zara Ekinli, 5.grupta Esenlerspor, 6.grupta Başakşehir Şamlar, 7.grupta Bahçelievler Olimpik, 8.grupta Başakşehir Belediyespor, 9.grupta Akşemsettin Parseller, 10.grupta Rami, 11.grupta Haznedar İdman Ocağı, 12.grupta Kartalspor, 13.grupta Tunçspor, 14.grupta Bulvarspor ve 15.grupta Dudulluspor sezonu gruplarında şampiyon olarak tamamladı. A takımı TFF liglerinde mücadele ettiği için 14.grupta statü gereği Bulvarspor'un yerine ikinci Ihlamur Kuyu Birlik Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.  Grup ikincileri arasındaki Fair-Play tablosunda ise 14 hafta boyunca sadece 3 sarı kart gören Cevizli Anadolu, 0,43 Fair-Play puanı ile ilk sırayı alarak Türkiye Şampiyonasına katılacak 16.takım oldu. 2010 ve 2011 doğumlu sporcuların mücadele ettiği U14A Liginde 119 takım 15 grupta mücadele etti. U14A Ligi’nde grubunu şampiyon tamamlayan 15 takım ve grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında Fair Play tablosunun en üst sırasındaki takım olmak üzere toplam 16 takım İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

İstanbul Şampiyonası heyecanı başladı

 U14 Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanan 16 takım ile U14B Ligi'nde grup birincisi olan 39 takımın katılımı ile U14 İstanbul Şampiyonası organize edilecek. U14A'nın birincisi ile U14B'i ilk sırada tamamlayan takım U14 İstanbul Şampiyonluğu için finalde karşı, karşıya gelecek. Yapılan kura çekimi sonucunda; Büyükçekmece Gençordu-Albayrak, Beylikdüzü-Zara Ekinli, Esenler-Başakşehir Şamlar, Bahçelievler Olimpik-Başakşehir Belediyesi, Akşemsettin Parseller-Ramispor, Haznedar İdmanocağı-Kartalspor, Tunçspor-Ihlamurkuyu Birlik ve Dudulluspor-Cevizli Anadolu takımları eşleştiler. Tek maç eleme usulünce oynanaak maçlar sonunda U14A Ligi şampiyonu belli olacak. U14B Ligi'nde ise 1.turda; Bakırköyspor-Nişantepe, Anadolu Kafkas-Sultangazi, Beyoğlu Dereağzı-Bağcılar-Ordu, Küçükçekmece İnönü-Güngören Belediye, Batı Trakya-Üstün FK, Paşabahçe-Kaynarca ve Cevatpaşa-Hasip Dİnçsoy takımları eşleşti. 

 

İki takım da disiplin kuruluna verildi

U14A Ligi 11.grupta ev sahibi takımın 4-1 kazandığı Haznedar İdman Ocağı - Zeytinburnu Yeşiltepe müsabakası sonunda misafir takım taraftar bölümünden bir kişi Haznedar İdman Ocağı teknik heyetinin üzerine yürüyerek tehditlerde bulundu. Yaşanan tartışma sonucu tribünde bulunan 200 civarında taraftar saha içerisine girerek bu kişiye saldırdı. TFF İl Tertip Komitesi taraftarının eylemleri sebebiyle her iki kulübü İl Disiplin Kuruluna sevk etti. Ayrıca Haznedar İdman Ocağı takımının U15 Ligi'nde ev sahibi olarak oynayacağı tüm müsabakalarının dış sahaya verilmesine karar verildi. U14A Ligi 4.grupta, Mahmutbey müsabakasına yazı vererek çıkmayan Kuştepe takımı ile 6.grupta Başakşehir Şamlar müsabakasına gelmeyen Terazidere, 5.grupta M.Kemalpaşa müsabakasına yazı vererek çıkmayan Söğütlüçeşme, 11.grupta Arnavutköy Belediyespor müsabakasına yazı vererek çıkmayan Cevizlispor takımları FMT’nin 24/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılıp üçer puanları silindi.

Ramispor'a beraberlik yetti

İstanbul  U14A Ligi 10.grupta son haftaya en yakın takipçisi Yücespor'un bir puan önünde lider giren Ramispor, İBB Cebeci Spor Kompleksi'nde oynanan maçta Sultangazi İsmetpaşa ile karşılaştı. Teknik Sorumlu Rüstem Özkan'ın talebeleri sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldılar. Abdülkadir Dalankılıç'ın golüyle yenik duruma düşen Ramispor, ikinci yarıda Muammer Kerem Toğrul ve Çağatay Tavukçu'nun golleriyle öne geçti. Ev sahibi takım Abdülkadir Dalankılıç ile eşitliği sağlayınca karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi. Lideri adım, adım takip eden Yücespor'un İstanbul Başakspor'a 3-2 yenilmesiyle Ramispor şampiyonluğu elde eden taraf oldu. Kırmızı-beyazlılar, sezon boyunca çıktığı 14 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik, bir yenilgi aldı. 42 gol atan Ramispor U14 takımı kalesinde 15 gol gördü.

Bulvarspor'un yerine Ihlamurkuyu Birlik

İstanbul  U14A Ligi 14.grupta, son maçında evinde Çamlıcaspor'u 2-0 yenen Bulvarspor birinciliği elde etti. Ancak Statü; Gruplarda bulunan profesyonel takımlar birinci bitirdikleri takdirde grubu ikinci sırada tamamlayan amatör takım Türkiye Şampiyonasına gider maddesi gereğince ikinci sırayı alan Ihlamurkuyu Birlikspor, U14 Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil etme hakkı elde etti. Ümraniye temsilcisi Ihlamurkuyu Birlikspor son haftaya takipçisi Kurtköyspor'un 1 puan önünde ikinci sırada girdi. Sarı-siyahlılar Dudullu Stadında Küçükyalı Yelken'i konuk etti. Karşılaşmayı Ihlamurkuyu Birlikspor zorlu maçı Devrim Deniz Akçakaya, Yusuf Yılmaz ve Uğur Sadık Karataş'ın (kk) golleriyle 3-1 kazandı. Kurtköyspor'un evinde Tuzla Gençlerbirliği'ni 3-2 yenmesi ikinci sırayı almasına yetmedi. Grubunu ikinci sırada tamamlayan ve Türkiye Şampiyonası'na gitme hakkı kazanan Ihlamurkuyu Birlikspor sezonu yenilgisiz tamamlamayı başardı.

Esenlerspor avantajını iyi kullandı

İstanbul  U14A Ligi 5.grupta, lider Esenlerspor son maçında Ayazağaspor'u 4-1 yenerek şampiyonluğu elde etti. Emir Çamcı'nın golüyle yenik duruma düşen yeşil-beyazlılar Muhammed Demirarslan, Salih Yusuf Mutlu (2) ve Muhammet Emin Yavuz'un golleriyle sahadan galip ayrıldı. Takipçisi Damlaspor ile arasındaki 3 puanlık farkı koruyan Esenlerspor, ipi göğüsleyen taraf oldu. Oynadığı 14 maçta 13 galibiyet ve bir yenilgi olan yeşil-beyazlılar attıkları 77 gole karşılık kalesinde sadece 12 gol gördü. Tepebağ Kültür'ü 2-0 yenen Damlaspor ise grubu ikinci sırada tamamladı.

 

Albayrak averajla şampiyon oldu

İstanbul  U14A Ligi 2.grupta, Albayrakspor ile İstanbul Trabzon son haftaya aynı puan ve averajla girdiler. Albayrak evinde Yeşilova Esnafspor'u Mikail İnce (2) ve Berat Algül'ün golleriyle 3-1, İstanbul Trabzon ise sahasında Altınova'yı Ömer Asaf Gençtürk (3),Enes Kulbak ve Muhammet Can Çelik'in golleriyle 5-0 mağlup etti. Böylece her iki takım da sezonu 31'er puanla tamamlamış oldu. Statü gereği genel averaja bakılmazken, her iki  takımın aralarında oynadıkları maçlar sıralamayı belirledi. İki ekip arasındaki maçları Albayrak 3-1 ve 4-1'lik skorlarla kazandığı için, kırmızı-beyazlılar şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.  

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam