reklam
reklam

Kirazlıtepe'nin gençleri şampiyon

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2024, Pazartesi - 09:24   Okunma Sayısı: 75502
İstanbul U14B Ligi'nde mücadele eden Üsküdar temsilcisi Kirazlıtepe Spor Kulübü'nün U14 takımı yenilgisiz şampiyonluğa ulaştı

İstanbul U14B Ligi 29.grupta son haftaya lider giren Üsküdar temsilcisi Kirazlıtepe Spor Kulübü evinde  İstanbul Tuzla Mercan Spor'u konuk etti. Beylerbeyi 75.Yıl Stadı'ndaki karşılaşmayı Şahin Öztürk yönetti. Maça fırtına gibi başlayan Kirazlıtepe henüz 1.dakikada Tuğra Turan'ın golüyle öne geçti. 27.dakikada Mustafa Yiğit Uçan farkı ikiye çıkarttı. Uçan bu sezon ki 10.golüne imza atmış oldu. 32.dakikada Yunus Emre Karaman topu filelere göndererek takımının üçüncü golünü kaydetti. İlk 35 dakikayı Üsküdar temsilcisi 3-0 önde tamamladı. İkinci yarının 62.dakikasında Yunus Emre Karaman kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı. 68'de konuk takım İbrahim Deniz ile bir gol buldu ve karşılaşmayı Kirazlıtepe 4-1 kazandı. Son haftaya en yakın takipçisi Maltepespor'un bir puan önünde lider giren Kirazlıtepe bu galibiyeti ile 29.grubun şampiyonluğunu elde etti. Üsküdar ekibi gelecek sezon U15A Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Sezon boyunca oynadığı 14 maçta 12 galibiyet ve iki beraberlik alan Kirazlıtepe, namaglup ipi göğüsleyen takım oldu. Üsküdar temsilcisi attığı 55 gole karşılık, kalesinde sadece 6 gol gördü. Kirazlıtepe sezonu 38 puanla zirvede tamamlarken, son maçında Ömerlispor'u 7-1 yenen Maltepespor 37 puanla ikinci oldu.

''Emeği geçen herkese teşekkür ederim''

U14 takımının şampiyonluğu ile çok büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen Kirazlıtepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ayvaz, '' Kirazlıtepe Spor Kulübü U14 takımımız namaglup şampiyon oldu. Tüm sporcularımın gözlerinden öpüyorum. Bu takımın tüm sporcuları futbol okulumuzdan yetişti ve bu günde şampiyon oldu. Emeği geçen teknik ve idari ekibimize teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarıma ve kulübümüzün kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde emeği geçen tüm kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, teknik direktörlerimize ve bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan velilerimize ve kulüp taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ben bu çocuklara bir söz verdim ve sözümün arkasındayım'' diye konuştu.

Şampiyonluk mücadelesi son haftaya kadar sürdü

Şampiyonluk mücadelesinin son haftaya kadar devam ettiğinin altını çizen Kirazlıtepe Spor Teknik sorumlusu Yasin Torun, ''Grubun favorisi Maltepespor ile ligin son haftasına başa baş geldik. Son haftaya 1 puan önde girdik. Onların şampiyon olabilmesi için Maltepespor'un kazanıp, bizim puan kaybetmemiz gerekiyordu. Ancak buna izin vermedik. Kazanıp namaglup bir şekilde şampiyon olduk. Hem U15A Ligine çıktık, hem de U14 İstanbul Şampiyonasına katılmaya hak kazandık. Anadolu yakası gruplarında Paşabahçespor ile beraber en az gol yiyen takım olduk. Oynadığımız 14 maçta 6 gol yedik. Bu arada iki oyuncumuz Mustafa Yiğit Uçan ve Yusuf Enes Kandil U14 Milli karmaya çağrıldı. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz'' şeklinde konuştu.

 

 

İlk dört maç kalelerini gole kapattılar

İstanbul U14B Ligi 29.grupta mücadele eden Kirazlıtepe sezona 5-0 kazandığı Ömerlispor galibiyeti ile başlarken, üst üste dört maç kalesinde gol görmedi. Sezona Alemdağ Stadyumunda 'Merhaba' diyen Kirazlıtepe U14 takımı, rakibi Ömerlispor'u Yücel Alışkan (2), Yusuf Dayıoğlu, Yunus Enes Kandil ve Tuğra Turan'ın golleriyle 5-0 yendi. Lige muhteşem bir başlangıç yapan Üsküdar temsilcisi, ikinci sınavını Kanlıca Stadında Tunusbağı karşısında verdi. Bu maçı da Yusuf Enes Kandil, Mustafa Yiğit Uçan, Yücel Alışkan ve Ali Kerem Aldemir'in golleriyle 4-0 kazanmayı başardı. Kartal Yunus Sahasında Ortadağspor ile karşılaşan Kirazlıtepe karşılaşmayı Yücel Alışkan ve Erdem Çoban'ın golleriyle 2-0 galip tamamladı. Ardından Kavacık Spor 15 Temmuz Şehitler Stadında Pendik Yenişehir Gençlik karşısına çıkan Üsküdar temsilcisi rakibini Yusuf Enes Kandil'in golüyle 1-0 yenerek 4.maçında 4.galibiyetini elde etti. İlk dört maçta 12 gol atan Kirazlıtepe, kalesini gole kapattı.

Grubun en kritik maçına çıktılar

Kirazlıtepe U14 takımı 4'de 4 yaptıktan sonra ligden çekilen Yeni Sahraspor karşısında hükmen galip gelerek ligin 6.haftasına geldi. Bu kez rakip ligin iddialı ekiplerinden Maltepespor'du ve kırmızı-yeşilliler gol averajıyla ilk sırada bulunuyordu. Kanlıca Stadındaki karşılaşmanın ilk yarısı Yusuf Dayıoğlu ve Ender Yağlı'nın karşılıklı penaltı golleriyle 1-1 berabere kapandı. İkinci yarının hemen başında Ömer Eymen Hisoğlu'nun ayağından bir gol bulan Kirazlıtepe öne geçti. Bitime 1 dakika kala Yiğit Atilla Yazıcı skoru ilan eden golü attı. Zorlu mücadeleyi 3-1 kazanan Kirazlıtepe bu galibiyetle liderliğe yükseldi.

Puan kaybına rağmen ilk devrenin lideri

İstanbul U14B Ligi 29.grupta ilk devrenin son maçında Kirazlıtepe Spor, Tuzla Belediye Sahasında İstanbul Tuzla Mercanspor'un konuğu oldu.  İlk yarı Mustafa Yiğit Uçan ve Ali Han Perişan'ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kapandı. İkinci yarının hemen başında Kirazlıtepe Tuğra Turan'ın golüyle bir kez daha öne geçti. Maçın son saniyelerinde ev sahibi takım kazandığı penaltıyı Oğulcan Ömer Ay ile gole çevirince karşılaşma 2-2 beraber tamamladı. Kirazlıtepe ilk kez puan kaybetmesine rağmen, 29.grupta ilk devreyi en yakın takipçisi Maltepespor'un bir puan önünde lider tamamlamayı başardı.

İkinci devre ve 4 maçlık galibiyet serisi

Kirazlıtepe U14 takımı 2.devreye 3-1'lik Ömerlispor galibiyeti ile başladı. Kırmızı-mavililer 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Efe Durmuş'un penaltıdan bulduğu golle eşitliği yakaladı. Mustafa Yiğit ve Yunus Enes Kandil'in golleri ise Üsküdar ekibine galibiyeti getirdi. Kirazlıtepe ardından Selimiye Stadında karşılaştığı Tunusbağı'nı Mustafa Yiğit Uçan (4), Ali Kerem Aldemir (3), Yücel Alışkan, Yusuf Dayıoğlu, Tuğra Turan, Ömer Eymen Hisoğlu, Yunus Emre Karaman ve Hamza Ali Varol'un golleriyle 13-0 mağlup ederek sezonun en farklı galibiyetine imza attı. Kirazlıtepe 10.hafta Kanlıca Stadında misafir ettiği Ortadağspor'u da Mustafa Yiğit Uçan (2), Ömer Eymen Hisoğlu (2), Yusuf Enes Kandil (2), Yusuf Dayıoğlu, Yusuf Balçık, Ali Kerem Aldemir ve Yiğit Atilla Yazıcı'nın golleriyle 10-0 yenerek toplam gol sayısını 46'ya çıkarttı. Ligin 11.haftasında Dolayoba Sahasında Pendik Yenişehir Gençlik'i Yücel Alışkan'ın golüyle 1-0 yenen Kirazlıtepe galibiyet serisini de dört maça çıkartmış oldu. 

 

 

Maltepe'de şampiyonluk maçı

İstanbul U14B Ligi 29.grupta Kirazlıtepe 13.haftaya en yakın takipçisi Maltepespor'un bir puan önünde lider girdi. Rakip ise şampiyonluğun bir diğer iddialı takımı ve Üsküdar ekibinin takipçisi Maltepespor'du Gülsuyu Asım Kara Stadındaki karşılaşmanın ilk yarısını Kirazlıtepe Spor, Yusuf Dayıoğlu'nun penaltı golüyle önde kapattı. İkinci yarıda Üsküdar ekibi Ender Yağlı'nın kafa golüne engel olamasa da maçtan beraberlikle ayrılarak şampiyonluk sevincini son maça bıraktı. Son maçta İstanbul Tuzla Mercanspor'u 4-1 yenen kırmızı-mavililer 1 puanlık avantajı koruyarak şampiyonluk ipini göğüslediler.

Rakip filelere 55 gol gönderdiler

Kirazlıtepe Spor U14 takımı, grup şampiyonluğunu elde ederken, 14 maçta 12 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Yenilgi yüzü görmeyen Üsküdar temsilcisi attığı 55 gole karşılık kalesinde sadece 6 gol gördü. 10 gol atan Mustafa Yiğit Uçan takımın en golcü ismi olurken, Yücel Alışkan ve Yusuf Enes Kandil 6'şar gol, Yusuf Dayıoğlu ve Ali Kerem Aldemir 5'er gol, Tuğra Turan ve Ömer Eymen Hisoğlu 4'er gol, Yunus Emre Karaman 3 gol, Yiğit Atilla Yazıcı 2 gol, Erdem Çoban, Efe Durmuş, Hamza  Ali Varol ve Yusuf Balçık birer gol kaydetti.  

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam