reklam
reklam

“Kıyı Fotoğraf Sergisi” İstanbul Anadolu Adliyesi’nde

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 337321


İSTANBUL

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde Fotoğraf Sanatçısı Engin KABAN tarafından Dijital Fotoğrafçılık Eğitimi alan hakim, savcı ve adli personelden oluşan 13 kursiyerin çalışmalarından oluşan “KIYI FOTOĞRAF SERGİSİ”nin açılışı Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Komisyon Başkanı Bekir Altun, Cumhuriyet Başsavcıvekilleri, Hüseyin Gümüş, Metin Saruhan, Mehmet Aydın, Sırrı Topluyıldız, Fatih Dirican, Cengiz Turhan, Cengiz Cem Karakaşlı ile avukat ve adli personelin katılımı ile gerçekleştirildi.
Fotoğraf Sanatçısı Engin KABAN tarafından bir yıl boyunca verilen eğitimlerin sonunda ortaya çıkan eserler bir sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hakim, savcı ve adli personelin fotoğraflarından oluşan sergide 105 adet fotoğraf bulunuyor. Sergide EFİAP ünvanlı fotoğraf sanatçısı Cumhuriyet Savcısı Semih Akça, Belgin Öztürk, Delfin Binbaşıoğlu, Deniz Serim, Fethiye Dizim, Gülseren İpiçürük, Meryem Nalbant, Rukiye Duman, Sabriye Balta, Serhan Kesmez, Sermin Hız Kaçar, Seval Karataş ve Şükran Ocak'ın fotoğrafları bulunuyor.

Fotoğraf Sanatçısı Engin KABAN, sergiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu.
‘‘Yaklaşık 5 yıl  önce şehir hayatının keşmekeşinden sıyrılıp İstanbul’un az bilinen ormanlarına yapmış olduğum gezide filizlenen ve daha sonra benim için tutkuya dönüşen  Türkiye’nin her tarafından kareler içeren fotoğraf serüvenim “İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’ndaki KIYI Konulu Fotoğraf Sergisi’nde görücüye çıktı.
Düğün, doğum, moda, reklam gibi konsept fotoğrafçılığından farklı olarak “yaban hayatı ve ornito (kuş fotoğrafçılığı)’na dair şahit olduğum anları kendi kadrajımdan sizlere aktardım..
Birçok belgeselde hayatlarına tanık olduğumuz canlıları doğal yaşam alanlarında izlemek, onların yaşam mücadelesine tanık olmak, onların bilinmeyen yönlerini keşfetmek isteği benim fotoğraflarımın çıkış noktası ...
Kimisiyle sabahın erken saatlerinde, kimisiyle dondurucu bir soğukta karşı karşıya geldiğim, kimisine dokunma fırsatı bulduğum, kimisini ise heyecandan gözümü kırpmadan izlediğim Allah’ın eşsiz yaratma sanatının örnekleri olan bu muhteşem varlıklar her halleriyle sergilenmeye değerler.’’ 
İstanbul Anadolu Adliyesi Sosyal İşleri Müdürlüğü’nce organize edilip Fotoğraf Sanatçısı Engin KABAN tarafından adliye çalışanlarına yönelik verilen Dijital Fotoğrafçılık Eğitimi sonucunda kursa katılan 13 kursiyer tarafından adalet sarayı mensuplarının ve ziyaretçilerinin beğenisine sunulan “KIYI FOTOĞRAF SERGİSİ” 05-23 Haziran 2017 tarihleri arası E Blok Zemin katta yer alan Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu’nda sergilenmektedir.

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam