reklam
reklam

1.Amatör Lig 12.hafta

Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2024, Cumartesi - 14:38   Okunma Sayısı: 79346
İstanbul 1.Amatör Ligi'ne 12.hafta maçlarıyla devam edildi. 15 grupta oynanan 73 maçta toplam 289 gol atıldı. 5.grupta Bayrampaşa Altıntepsi, 7.grupta Göktürk Sarayspor ve 12.grupta Erenköy Acarspor liderliğe yükseldiler.

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 10 takımlı 11 grupta 12.hafta, 11 takımlı 4 grupta ise 13.hafta heyecanı yaşandı. Toplam 154 takımın, 15 grupta mücadele ettiği 1.Amatör Lig'de oynanan 73 maçta 289 gol atıldı. Haftanın maçlarının 43'ünde ev sahibi takımlar kazanırken, 21 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu. İkisi golsüz olmak üzere 9 karşılaşmada taraflar eşitliği bozamadılar. 13.grupta FB Fikirtepe Stadında oynanan Fikirtepe Dumlupınar-Dolayoba maçı 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğünde devam ederken, çıkan olaylar sebebiyle orta hakem tarafından tatil edildi. 9.grupta Özel İdare Stadından oynanan İstanbul Artvinspor-Etilerspor maçı, ev sahibi takım 4-0 öndeyken, konuk takım oyuncu sayısının 7'nin altına düşmesi nedeniyle İstanbul Artvinspor sahadan  4-0 hükmen galip ayrıldı. Netice ile ilgili son ararı TFF İl Tertip Komitesi verecek. Acıbadem'in Kaynarca'yı 6-0 yendiği maçta Murat Batuhan Abdikoğlu, Altınyıldız'ın Esenyurt 19 Mayısspor'u 7-1 mağlup ettiği müsabakada Kaan Ezenerden ve Oğuzhan Sarıoğlu, Rumeli Kavağıspor'un Neslişah'ı 6-2 yendiği karşılaşmada Görkem Ünlü, Şile Denizspor'un İnkilapbirspor'u mağlup ettiği maçta Tuna Kepenek, Sağmacılar'ın Okspor'u 5-0 yendiği karşılaşmada Osman Kabalaklı ve Yücespor'un Çapaspor'u 3-0 yendiği  müsabakada Ozan Can haftayı hat-trick yaparak kapattı. Gol krallığında; Balatspor formasıyla çıktığı 11 maçın 10'unda gol atma başarısı gösteren Rasim Özgür Koç 21 golle ilk sıradaki yerini korudu. Göktürk Sarayspor'dan Deniz Düzgün 19 golle ikinci, Göktürk FK'dan Murat Ulu ve Akşemsettin Parseller'den Emmanuel Nimu 18'er golle üçüncü durumda bulunuyor. Tuzla 1954'den Ersin Aslıyürek 17 gol, Yeniköy 1924 Spor'dan Gökhan Çırak 16 gol, Muratbey'den Emre Kamacı, A.Doğuş'tan Muhammed Kaya ve Kavakpınar'dan Oğuzhan Bölükbaşı 15'er golle zirveyi takip ediyorlar.

Fair Play'de Rami yerini korudu

İstanbul 1.Amatör Ligi 12.haftası sonunda grup ikincileri arasında oluşan Fair Play Tablosunda; bu sezon oynadığı maçlarda toplam 20 sarı kart gören Rami, 3,33 Fair-Play puanıyla ilk sıradaki yerini korudu. Toplamda 23 sarı ve 1 kırmızı kart gören Pendik Kavakpınar 4,67 Fair-Play puanı ile ikinci sırada bulunuyor. İstanbul 1.Amatör Lig Genel Fair Play sıralamasında 13 sarı kartla ilk sırada bulunan Emirefendi 2,36 Fair-Play puanına sahip olmasına rağmen, grubunda 3.sırada bulunuyor. Sezon sonunda grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında Fair-Play tablosunun en üst sırasında yer alan takım İstanbul Süper Amatör Lig’ine yükselecek. Fair-Play birincisi takımın belirlenmesinin ardında geride kalan 14 grup ikincisi birbiriyle eşleşecek ve tek maç eleme müsabakaları oynanacak. Bu maçları kazanan 7 takım,  grup birincisi 15 takımla birlikte İstanbul Süper Amatör Ligi'ne yükselecek. Gruplarında son 2 sırayı alan takımlar ise 2.Amatör Lig’e düşecek.

 

 

Üç grupta liderler değişti

12 grupta liderler yerlerini korurken, 5.grupta Bayrampaşa Altıntepsi, 7.grupta Göktürk Sarayspor ve 12.grupta Erenköy Acarspor liderliğe yükseldiler. 1.grupta Yeniköy 1924 Spor en yakın takipçisi Fenerköy'ün 1 puan önünde lider. 2.grupta lider Muratbeyspor ile takipçisi Gazitepe 29'ar puanla ilk sırayı paylaşıyorlar. 3.grupta Esenler, ikinci sıradaki Güzelhisar'ın 7 puan önünde lider durumda. 4.grupta lider Florya As Spor en yakın takipçisi Yeni Yüzyıl Gençlik'in 11 önünde lider. 5.grupta Bayrampaşa Altıntepsi kendisiyle aynı puandaki en yakın takipçisi Cevizlispor'un averajla önünde ilk sırada. 6.grupta Yıldırım Bosnaspor 32, ikinci Ramispor'un 26 puanı bulunuyor.7.grupta lider Göktürk Sarayspor ile Balatspor arasından sadece 2 puan var. 8.grupta lider Göktürk FK, takipçisi Albayrakspor'un 1 puan önünde lider. 9.grupta lider Damlaspor'un 34, ikinci Akşemsettin Parseller'in 31 puanı bulunuyor. 10.grupta Tunaspor 29 puanla lider. Lideri 6 puan geriden izleyen Reşitpaşa ikinci sırada.11.grupta lider Aksaray ile ikinci sıradaki Havataş aynı puan ve averajla sıralanıyorlar.  12.grupta lider Erenköy Acar ile ikinci sıradaki Tuzla 1954 Spor arasında 3 puan bulunuyor. 13.grupta Girne Gençlik'in 29, takipçisi Ümraniye İnkilapbirspor'un 23 puanı var. 14.grupta lider Çavuşbaşı ile takipçisi Acıbadem arasında 4 puan bulunuyor. 15.grupta ise lider Kavakpınar ile takipçisi Pendik Kavakpınar arasında 3 puan fark bulunuyor.

Üç takım ligden çekildi

9.grupta, 12.hafta oynanan İstanbul Artvin-Etilerspor arasındaki maçta ev sahibi takım 2-0 öndeyken, müsabakasının 61.dakikasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Etilerspor takımı, Futbol Müsabaka Talimatının 22-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayıldı. Aynı grupta 11.hafta oynanan Akşemsettin Parseller-Etilerspor maçında ev sahibi takım 9-0 öndeyken müsabakasının 58.dakikasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Etilerspor takımı FMT’nin 22-a maddesine göre 9-0 hükmen yenik sayıldı. 1.grupta 11.hafta oynanan ve 10-0 Yeniköy 1924'ün üstünlüğünde devam eden müsabakada sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Değirmenköy 1963 takımı FMT’nin 22-a maddesine göre 10-0 hükmen yenik sayıldı. 2.grupta 11.hafta maçında 4-0 devam eden Gazitepe müsabakasının 59.dakikasında sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerek müsabakaya devam edemeyen Alibeyspor takımı FMT’nin 22-a maddesine göre 4-0 hükmen yenik sayıldı. Ligden çekilen Kartalgücü, Beykoz Elmalı ve Karacaköy Belediyespor takımları ihraç edilirken kalan müsabakalarda 3-0 hükmen yenik sayılacak. Üç takım da 2024-2025 sezonunda 2.Amatör Lig’de mücadele edecek.

Muratbey, Pendik Kavakpınar ve Balatspor ilk yenilgisini aldı

İstanbul 1.Amatör Ligi'nde 12.hafta sonunda Esenler, Florya As, Cevizli, Bayrampaşa Altıntepsi, Yıldırım Bosna, Göktürk FK, Damlaspor ve Pendik Kavakpınar yenilmezliklerini sürdürdüler. 2.grupta lider Muratbey deplasmanda Selimpaşa'ya 3-1 yenilerek ilk yenilgisini aldı. 7.grupta haftaya lider giren Balatspor deplasmanda Emirgan'a 3-0 mağlup olarak ilk kez bir maçtan puansız ayrıldı. 15.grupta ikinci sıradaki Pendik Kavakpınar deplasmanda A.Doğuşspor karşısında sahadan 3-1 yenik ayrılınca ilk kez yenilgi ile tanıştı.1.grupta ise lider Yeniköy 1924 Spor deplasmanda en yakın takipçisi Oklalıspor ile 2-2 berabere kalarak ilk kez bir maçtan beraberlikle ayrıldı.  

İlk yenilgisini alan Balat liderliği kaybetti

İstanbul 1.Amatör Lig 7.grupta, haftaya lider giren Balatspor, Sarıyer Çayırbaşı Stadında deplasmanında Emirganspor ile karşılaştı. İlk yarıyı ev sahibi takım Erman Yeşilyurt'un golüyle önde tamamladı. İkinci yarıda Emirganspor, Mustafa Alphan ve Umut Topal'ın ayağından iki gol daha bulunca sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bordo-turunculu ekip yenilmezlik serisini 7 maça çıkartırken, Balatspor ilk yenilgisini alarak lideri devretti. Yeni Levent Konaklar'ı deplasmanda 2-0 yenen Göktürk Sarayspor ise ilk sıraya yükseldi. Kırmızı-beyazlılar üst üste 4.galibiyetini elde etti.

Erenköy Acar ilk sıraya yükseldi

İstanbul 1.Amatör Lig 12.grupta, haftaya lider giren Tuzla 1954 Spor evinde Anadolu Üsküdar'a 5-3 yenilince liderliği kaybetti. Üsküdar temsilcisi Ahmet Selim Özkan, Doğan Özev, Muhammet Yüksel ve Seyit Cem Erdem'in her iki yarıda bulduğu gollerle 4-0 öne geçti. Son yarım saat içinde ev sahibi takım Ersin Aslıyüksek (2) ve Nnamani ile bulduğu gollerle farkı bire indirdiyse de konuk takımda 89'da Mert Ayvalıoğlu'nun  ayağından bulduğu golle maçı 5-3 kazandı. Anadolu Üsküdar 5.sıraya yükselirken, dört maç sonra yenilgi ile tanışan Tuzla 1954 Spor 23 puanda kaldı. Ortadağspor'u 4-1 mağlup eden Erenköy Acarspor puanını 26'ya yükselterek liderliğe yükseldi. Üst üste 2.galibiyetini alan kırmızı-beyazlılar yenilmezlik serisini 6  maça çıkarttı.

İnkilapbirspor ikinci sırayı altı golle aldı

İstanbul 1.Amatör Lig 13.grupta, lider Girne Gençlik sahasında Şile Denizspor'u Arif Arslan (2), Ahmet Sevinç ve Arda Kaya'nın golleriyle 4-0 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. İkinci sıradaki Adalar ile takipçisi İnkilapbirspor, Çavuşbaşı M.Hanefi Dilmaç Sahasında karşılaştı. Zorlu mücadeleyi İnkilapbirspor Ahmet Mutlutürk, Erhan Seymen ve Mert Şahin'in ikişer golüyle 6-0 kazandı. Ligdeki üç yenilgisini son 4 haftada alan mavi-beyazlılar bu galibiyeti ile liderin 6 puan gerisinde ikinci sıraya yükseldi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam