reklam
reklam

Adalet Bakanı Tunç: Önümüzde Yargı Reformu Strateji Belgemiz var. Hazırlık çalışmaları tamamlanmak üzere

Eklenme Tarihi: 16 Ocak 2024, Salı - 17:54   Okunma Sayısı: 18695
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni hazırlama çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra oradaki hedefleri gerçekleştirmenin gayreti içinde olacağız." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bakanlık bürokratlarıyla katıldığı Türkiye Adalet Akademisi Meslek İçi Eğitim Değerlendirme ve Önerileri Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Akademinin eğitim çalışmaları, uygulamaları ve bundan sonraki çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunduklarını aktaran Tunç, "Güven veren bir adalet için uygulayıcıların etkin bir eğitimden geçmesi çok önemli." dedi.

Akademinin iki önemli görevinin bulunduğuna işaret eden Tunç, bunlardan birinin meslek öncesi eğitim, diğerinin ise görevde olan hakim ve savcılara hizmet içi eğitim vermek olduğunu söyledi.

Tunç, "Hakim ve savcı adaylarımız mesleğe kabul edilmeden önce burada uygulamayı tam anlamıyla görmüş oluyorlar." diye konuştu.

Türkiye Adalet Akademisi bünyesindeki Kanuni Kütüphanesi'nin yapımının tamamlandığını, yakın zamanda açılışının yapılacağını aktaran Tunç, hakim ve savcı adaylarının kütüphaneden faydalanabileceğini dile getirdi.

Bakan Tunç, vatandaşların adalet hizmetlerinden en etkin ve adil şekilde yararlanabilmesi adına hakim ve savcıların fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında önemli mesafeler alındığını, mevzuatın da iyileştirilmesi adına önemli adımlar atıldığını söyledi.

Tunç, şöyle konuştu:

"Şimdi önümüzde Yargı Reformu Strateji Belgemiz var. Bunun hazırlık çalışmaları tamamlanmak üzere. Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra oradaki hedefleri yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla gerçekleştirmenin gayreti içinde olacağız. Mevzuatımızın daha da iyileştirilmesi anlamında önemli kanun değişiklikleri önümüzdeki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerimizin destekleriyle gerçekleşecek."

Hakim ve savcıların iyi uygulamalarıyla adalete güvenin tesis edilebileceğini belirten Tunç, Türkiye Adalet Akademisinin kurulduğu günden itibaren bu kapsamda önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.

Tunç, akademinin fiziki ihtiyaçları kapsamında kapasitesini güçlendirmenin de gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam