reklam
reklam

Dünya markası Gezer'in kurucusu Sinoplu Mustafa Özalp

Eklenme Tarihi: 15 Haziran 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 2855272

İSTANBUL

Sayın Mustafa Özalp’i  Beylikdüzü'nde ki çalışma ofisinde ziyaret ettim. En son aldığı plaket ve gündemdeki konular ile ilgili samimi cevaplar verdi. Kendisine öncelikle Son -An Gazetesi olarak çok  teşekkür ediyorum. 
 İlk olarak Sn Mustafa Özalp kimdir? bu işe nasıl başladınız? diye soruyorum.
"Ben Ayancıklıyım, biz 3 kardeşiz, ben ortancayım, ilk olarak rahmetli amcamın yanında çıraklık  yaptım, askere gidene kadar iyice işi öğrenip usta oldum. Askerlik dönüşü abim ile birlikte 60 m2’lik  kanaatkar atölyemizi açtık. İşlerimiz iyi gittikçe Gaziosmanpaşa’da daha büyük bir yere taşındık. İlk olarak kavak ökçesinden ve takunyadan sonra da plastikten terlik yapmaya başladık. Daha sonra işlerimiz büyüdükçe adımızı değiştirip "Gezer" markasını oluşturduk. Türkiye’de ayakkabı terlikte suni deriye geçilmesiyle birlikte biz de Suni  Deri Fabrikası kurduk ve bu işin hammaddelerini kendiniz üretmeye başladık. Şimdi hem ayakkabıdan terliğe yapıştırıcısından hepsini  artık her şeyini kendimiz üretiyoruz. Çok çalışarak 55 yıldır buralara geldik.
 Soruyorum Mustafa beye aile şirketleri genelde anlaşamıyorlar ‘’Siz bunu nasıl başardınız? 
 Biz kardeşlerimle anlaşarak şirketinizi büyüttük, şimdi ikinci kuşaklarda sorun olmasın diye şirketimizi kendimiz böleceğiz, yeni neslin daha güzel işler yapacağına inanıyoruz. Diyen  Mustafa beyden aile şirketi olan ‘Gezer’in bölüneceğini öğrenmiş olduk. 
Tabi ki sohbetiniz memleket meselelerine geldi. 
 Sayın Mustafa Özalp'e soruyorum, SİAD İş Adamları ile birleşeceğinizi sosyal medyadan öğrendik, daha sonra bu birleşmenin Logo yüzünden askıya alındığını, rafa kalktığını duydum bu doğrumu?
Sayın Özalp gülerek ‘’Sinoplu iş adamlarından şikayetçiyim" diyerek beni şaşırttı.
55 yıldır ticaretle uğraşıyorum, biraz da memleketim için bir şeyler yapmalıyım diyerek SİAD İş Adamları Derneğini kurduk, oradan bazı sebeplerden dolayı ayrıldım.  Başka bir dernek kurmak hiç aklımda yokken TÜSİYAD kurdum. Yaklaşık 170 Sinoplu iş adamı üyemiz var. Bu derneği belli bir seviyeye getirdik. Çevremizin ve iş adamlarımızın birleşme  tavsiyesiyle Sinoplu iş adamları  daha güçlü  olacağına inandığımız için SİAD'la görüşmeler yaptık güzel de gidiyordu, iki dernekte kendi derneklerinden vaz geçemez onun için üçüncü yeni bir dernek yeni bir logo olsun dedik bunu karşı taraf kabul etmedi. Aylardır bekliyoruz bir netice çıkmadı. diye açıklama yapan Özalp'e bende kendi fikrimi belirttim. 
Biz Sinoplular olarak siz değerli büyüklerimizden bir çok beklentimiz var. Öncelikle sizler güçlerinizi  birleştirerek diğer Sinoplu STK’lara örnek olacaksınız sizler Sinop'un Sinoplunun birliğini beraberliğini elinizdeki gücü kullanarak hem Sinop'un siyasetine hem de ekonomisine yön vereceksiniz diye düşünüyorum 

"Sadece çalışmayla olmuyor güç birliği yapmalıyız"    
 Sayın Özalp, sözlerine şöyle devam etti. " Sadece çalışmayla olmuyor kamuoyu oluşturmalıyız. Sinoplu iş adamları olarak güçlü bir şekilde 700 kişilik bir salonunu doldurursak Cumhurbaşkanı, Başbakan, oraya gelir bizde istediğimizi alırız, bu da gücümüzü birleştirirsek olur. Eğer güçlerimizi birleştiremezsek gücü yönetemezsek ne bir bakanımız ne de bir belediye başkanımız olur"  diye açıklama yaptı. 
Benim memleketimden Dünya markası çıkması ayrı bir gurur, başarılı olmak azimli bir şekilde çok çalışmayla oluyor. TÜSİYAD'in kurucularından biri olan sayın Mustafa Özalp'e başarılarından dolayı devlet tarafından bir plaket daha taktım edildi. Geçtiğimiz Pazar, Kongre Merkezi’nde Kızılay’ın düzenlediği, Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanı Bozdağ’ın katıldığı iftar programında Gezer markası bir ödül daha aldı. Ayrıca bir çok kez ayakkabıcılar olarak ihracatta birincilikleri olan Gezer markasını bende kutluyorum. Bu gurur bize yeter ve Gezer markasına işlerinde daha çok başarı diliyorum.

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam