reklam
reklam

Maltepe’li Karadenizliler iftarlarda buluşuyorlar

Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 148638

 İSTANBUL

Maltepe Belediyesinin Altayçeşme mahallesi organik pazar alanında kurduğu iftar sofrasının yanı başında kurulu sevgi hanelerinde kendilerine ayrılan hanede vatandaşlara ramazan süresince ücretsiz çay ikramıyla  sevgi ve takdir toplayan Maltepe Rizeliler Derneği’nin  Sevgi Hanesinde 7 Haziran Günü  düzenlediği iftar yemeği muhteşem geçti.
Maltepe Rizeliler Derneği’nin  Başkanı olan Menderes Mollaibrahimoğlu ve geçen dönemdeki dernek başkanı Salih Kara’nın   konuklarla yakından ilgilendiği ve yemek ikramını  da bizzat yaptıkları iftar yemeğinde  çorba ,testi kebabı, pilav ve baklava ile Laz böreği   de ikram edildi. Rize yöresine ait karalahana dolması da ikramlar arasındaydı.
Rize yöresinin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi eşliğinde kemençe ve horon gösterilerinin ardından mahalli sanatçılar müzikleriyle sevgi hanelerine gelen yüzlerce katılımcıya mutlu bir yaz akşamı yaşattılar.
Maltepe Rizeliler Derneği’nin  Başkanı  Menderes Mollaibrahinoğlu daha sonra Maltepe   Belediye Başkanı Ali Kılıç a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi taktim etti.
Maltepe Rizeliler Derneği’nin  Başkanı Mollaibrahimoğlu “Rize’yi dünyaya da tanıtmayı sürdüreceğiz.” 
Gazetemize konuyla ilgili demeç veren Maltepe Rizeliler Derneği’nin  Başkanı  Menderes Mollaibrahinoğlu   Sevgi Hanesinde 7 Haziran Günü  düzenledikleri  iftar yemeği hakkında şunları söyledi. 
“Öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Tünaydın Gazetesi uzun süredir de basın hayatında olan önemli bir gazetemizdir. Maltepe Rizeliler Derneği olarak Rize kültürünü Maltepe’de yaşayan vatandaşlara çeşitli etkinliklerle tanıtmaya çalışıyoruz. Bunların da en sonuncusu da 7 Haziran Günkü Sevgi Hanesinde  yaptığımız iftar yemeğimizdi. Katılan veya iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkürler. Rize Türkiye’nin en tanınan yörelerinden birisi. Çayımızı ,kara lahanamızı herkesler bilir. Şu anki ;cumhurbaşkanımız  da  Rizeli .Rize’den spor,sanat,iş dünyası ve bilim dünyası çıkışlı bir çok ünlü isim var. Say say bitmez. Ancak; Rize’yi dünyaya da tanıtmak gerekiyor. Maltepe Rizeliler Derneği olarak Rize’yi dünyaya da tanıtmak için bizler de elimizden geleni yapacağız. “
Rize’den Bir Gün Sonra Samsunlular İftarda Buluştular 
Maltepe Rizeliler Derneği’nin  verdiği iftar yemeğinin ardından bir gün sonra ise Maltepe  Samsunlular Derneği de sevgi hanesinde 8 Haziran Çarşamba Günü  kalabalık katılımlı  muhteşem bir iftar yemeği verdi. Dernek başkanı Aydın Köse ve yönetim kurulu üyelerinin davetlilerle tek tek ilgilendikleri iftarda  verilen  yöresel keşkek  ikramı ise ayrıca ilgi ve sevgi  topladı . Dernek başkanı Aydın Köse ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra federasyon başkanlarının da katıldığı iftarda belediye başkan yardımcıları Gültekin Karataş ve Ömer Ekşioğlu’nun yanı sıra CHP  Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan  ve yönetim kurulu üyeleri ,Maltepe Belediyesi  Meclis Üyeleri de yer aldılar.
Samsunlu sanatçılar; Hüseyin Şimşek,Rahmi Aydın,Sami Korkmaz ve Nur İpekçioğlu’nun  ise   türküleriyle  neşe ve mutluluk kattıkları  bu gecede Samsunlular dernek başkanı Aydın Köse belediye başkan yardımcısı Gültekin Karataş’a bir teşekkür plaketi taktim etti.
Maltepe Samsunlular  Derneği’nin  Başkanı Köse “Yoğun ilgiden çok memnunuz.”
Gazetemize konuyla ilgili demeç veren Maltepe Samsunlular Derneği’nin  Başkanı  Aydın Köse   Sevgi Hanesinde 8 Haziran Günü  düzenledikleri  iftar yemeği hakkında şunları söyledi.
“Öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Tünaydın Gazetesi ailesine de basın yaşamlarında başarılar diliyorum. Değerli Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu SAMDEF ve Samsun’umuzu temsil eden  derneklerimizle birlikte 7 Haziran Çarşamba Günü bir iftar düzenledik. Maltepe’lierin  gösterdikleri bu yoğun ilgiden çok memnunuz. Maltepe Belediye Başkanımız Ali Kılıç’a ve belediye çalışanlarına ,bu güzel ve anlamlı gecede emeği geçenlere çok  teşekkür ediyoruz.  Samsun 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarının  verdikleri  Kurtuluş Mücadelesinin “Öncüsü”  olmuş ve “Türkiye’nin Parlayan Yıldızı” olarak milletimizde özel bir yer edinmiştir. Biz de 20 Mayıs Günü  Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesislerinde  19 Mayıs Ruhuyla 3 .Kez düzenlenen Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu olarak düzenlediğimiz 3.Geleneksel 19 Mayıs Ruhuyla Yaza Merhaba Gecesinde Samsun Dernekler Federasyonu SAMDEF ‘in öncülüğünde çok güzel bir etkinlik düzenledik. Şimdi de güzel bir katılımla Samsun’umuzu  Maltepe’mizde temsil ediyoruz.”
İller Kendilerini Sevgi Hanelerinde Tanıtmaya Devam Ediyorlar 
Maltepe Belediyesinin  Altayçeşme mahallesinde bulunan organik pazar alanında  verdiği iftar yemeklerinin ardından il derneklerinin tanıtım hizmeti verdiği sevgi haneleri ise coşkulu ve yoğun katılımlı olurken; yine il derneklerinin verdikleri iftarlar da yoğun katılımlı geçiyor. 

 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam