reklam
reklam

Sıkıyönetim mesajlarında ismi olan Kardal hakim karşısında

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 161037

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz darbe girişimi sırasındaGenelkurmay Karargahında yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davanın 13'üncü celsesine başlandı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Davanın 13'üncü celsesi, eski Piyade Kurmay Albay Osman Kardal savunmasıyla başladı.

Sıkıyönetim mesajlarında ismi var

Kardal'ın ismi, darbe girişimi gecesi eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç imzalı "atama" mesajında Genelkurmay Cari Harekat Daire Başkanı olarak geçiyor.

İddianamede Kardal'ın, darbe gecesi Harekat Merkezi'ne sorumlu olarak girdiği, ayrıca o gece TSK'nın MEDAS sisteminden gönderilen mesajlarda da imzasının olduğu belirtiliyor.

Kardal'ın ardından, eski İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu'nun savunma yapması bekleniyor.

İddianamede, Aydoğdu'nun genel darbe planının İstanbul organizasyonunu yapan ekibin içinde yer aldığı, bu doğrultuda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kontrol altında tutulması, kontrolü Kuleli Askeri Lisesine verilen iki boğaz köprüsünün takviye edilmesi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün ele geçirilmesi, Telekom'un ablukaya alınması, çevre yolu bağlantılarının kontrol altında tutulması eylemlerini uygulayan ekibe liderlik ettiği ifade ediliyor.

Bugün savunma yapması beklenen eski Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'ın ismi de sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyeleri arasında geçiyor. İddianamede, Harmancık'ın, Deniz Kuvvetleri ile ilgili darbe girişimine yönelik genel anlamdaki planlamaları eski Tuğamiral Sinan Sürer ile yaptığı, bu planlamalar kapsamında Türk Donanmasının yüzde 70'ini oluşturan, fırkateyn, korvet ve hücumbot olmak üzere 29 ana muharip gemisinin darbe faaliyetlerine katılmak üzere hazır hale getirildiği kaydediliyor.

İddianamede, örgüt tarafından hazırlanan atama listesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı göreviyle terfi ettirilmek istendiği bilgisine de yer verilen Harmancık'ın ismi, meslekten ihraç edilen ve Almanya'ya kaçtığı belirlenen örgüt mensubu öğretmen tarafından o gece dağıtılan telefon hatlarını kullananlar arasında da yer alıyor.

Ömer Faruk Harmancık'ın, 6-7-8-9 Temmuz 2016'da Ankara Konutkent'teki villada, Adil Öksüz liderliğinde yapılan darbe planı ile ilgili organizasyonun toplantılarına katıldığı, sevk ve idaresini yapan ekibin içinde bulunduğu kaydedilen iddianamede, villada yapılan parmak izi incelemesinde Harmancık'ın parmak izine de rastlandığı tespiti bulunuyor.

Kardal ve Aydoğdu'nun da isimleri de sözde Yurtta Sulh Konseyi üyeleri arasında yer alıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam