reklam
reklam

Süper Amatör Lig 7.hafta

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2023, Perşembe - 12:10   Okunma Sayısı: 34550
İstanbul Süper Amatör Ligi'ne 7.hafta maçlarıyla devam edildi. Oynanan 37 maçta 115 gol atıldı. İkisi golsüz olmak üzere dört karşılaşmada taraflar eşitliği bozamazken, dört müsabaka ise hükmen sona erdi.

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 7.hafta heyecanı yaşandı. Oynanan 37 maçta ev sahibi takımlar 21 galibiyet elde ederken, 12 karşılaşmada deplasman ekipleri üç puanı hanelerine yazdırdılar. İkisi   golsüz olmak üzere 4 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. 8 grupta oynanan 37 maçta 115 gol atıldı. 6.grupta İBB Şenlikköy Stadında oynanan THY-Üsküdar Anadolu maçı 2-2 devam ederken, çıkan olaylar sebebiyle karşılaşmanın orta hakemi tarafından tatil edildi. Kararı İl Tertip Komitesi verecek. Şirintepespor'u 9-3 yenen Sefaköy Kartalspor haftanın en farklı skoruna imza attı. Sezona 6'da 6 yaparak başlayan Merkezefendispor 7.hafta evinde Çekmeköyspor'a 3-0 yenilerek ilk yenilgisini aldı. 4.grupta yenilgisiz zirvede yer alan iki takımdan İstanbul Gümüşhanespor deplasmanda Beykoz 1908'e 3-2, Küçükçekmece Yeşlilova Esnafspor ise evinde 1877 Alemdağ'a 2-1 yenilerek gruptaki ilk mağlubiyetlerini aldılar. 1877 Alemdağ ise ilk galibiyetini elde etti. Aynı grupta Trabzon 1453'ü 2-1 yenen Bakırköyspor ilk kez bir maçtan 3 puanla ayrıldı. 2.grupta yenilgisiz Yeniköyspor deplasmanda Leventspor'a 2-0 yenilerek ilk kez bir maçtan puansız ayrıldı. 1.grupta Üsküdar Futbol Yatırımları evinde Dudulluspor'a 3-1 yenilerek, namaglupluk unvanını kaybetti. Grubun bir diğer yenilgisiz takımı Yeşilılgaz ise Sultangazi'ye deplasmanda 2-0 yenildi. 5.grupta Bağlarbaşı'nı deplasmanda 2-1 yenen Modafen altı maçtır süren galibiyet özlemine son verdi. 6.grupta İstanbul Mesudiye'yi evinde 2-1 yenen Tophane Tayfunspor ilk galibiyetini elde etti. 7.grupta Ortaköyspor'u 3-0 ile geçen Avcılarspor ilk kez üç puan sevinci yaşadı. 7.hafta sonunda, 8 takımın henüz galibiyeti bulunmuyor. Sultangazispor, Leventspor, İstanbul ve Esenyurt Orduspor ve Kartaltepe 7 maç sonunda henüz mağlubiyetle tanışmadılar. Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, Osmaniye İstiklal, Küçükçekmece İdman Yurdu, Üsküdar Anadolu, Kuştepe, THY, Ayazağa ve Gaziosmanpaşa ise 6 maçtır yenilgi yüzü görmediler.

Orhanlıspor en golcü takım

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde 7.hafta sonunda 28 gole ulaşan Orhanlıspor, en golcü takım özelliğini elinde bulunduruyor. Yeniköyspor 21 gol, İstanbul ve Esenyurt Orduspor, Leventspor ile Sefaköy Kartalspor ise 20 gol kaydetmeyi başardılar. Yeşilköyspor yediği 23 golle, en çok gol yiyen takım durumunda. Sultangazispor ise 7 hafta sonunda sadece kalesinde bir gol gördü. 7.haftada Sefaköy Kartalspor'dan Enes Kandemir haftayı hat-trick yaparak kapatan tek isim oldu. Gol krallığında, İstanbul ve Esenyurt Ordu takımından Tolunay Kansız ve Orhanlıspor'dan Abdullah Kaya 9'ar golle ilk sırada yer alıyorlar. Kendilerini, Trabzon 1453'den Cem Poyraz Beker 8 golle izliyor. Küçükçekmece İdman Yurdu'ndan Doğuş Cem Kazan, Merkezefendispor'dan Orçun Güzeldereli ve Cevizli Anadolu'dan Berkay Karahan'ın ise 7'şer golü bulunuyor. SAL'ın 7.haftasında atılan 115 golün 15'i kafayla atılırken, bir futbolcu topu kendi ağlarına gönderdi. 11 gol ise penaltıdan atıldı.

Sultangazi liderliğe yükseldi

İstanbul Süper Amatör Ligi 1.grupta, haftaya liderin 2 puan gerisinde 3.sırada giren Sultangazispor, averajla gerisinde olduğu Yeşilılgaz'ı İBB Cebeci Stadında oynanan maçta 2-0 yendi. Tarık Bilal Arslan'ın golüyle öne geçen Sultangazi, 45.dakikada Mehmet Ünal Holoğlu'nun penaltıdan attığı golle maçı iki farklı kazandı. Lider Üsküdar FY'nin evinde Dudulluspor'a yenilmesiyle Sultangazi 17 puanla liderliğe yükseldi. Her iki takımın maçı birer kişi eksik tamamladığı karşılaşmada Dudulluspor'un gollerini Efe Samet Meydan, Berken Bandanoğlu ve Önder Taştemir kaydetti. Ev sahibi takımın tek golü ise Serhat Bülbül'den geldi. Haftayı hükmen galibiyetle geçen Balkan Yeşilbağlar, 16 puana yükselerek Dudulluspor ve Üsküdar FY ile puanlarını eşitledi.

Leventspor liderliği devraldı

İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta, 7.haftaya aynı puan ve averajla ilk iki sırada giren Leventspor ile Yeniköyspor, Beşiktaş Belediyesi İsmet İnönü Stadında karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı kırmızı-siyahlılar, 24. ve 57.dakikalarda Metin Çalışkan'ın kafa golleriyle 2-0 kazandı ve liderliği 19 puanla devraldı.  Haftayı hükmen galibiyetle geçen Çekmeköy Belediyesi Alemdağ ise puanını 17 yaparak, Yeniköyspor'un bir puan önüne geçti.  Arnavutköy Taşolukspor'u deplasmanda 2-1 yenen Gazi Mahallesispor de beşinci galibiyetini alarak puanını 16'ya yükseltti.

İstanbul Esenyurt Ordu yerini korudu

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta, haftaya lider giren İstanbul Esenyurt Orduspor, deplasmanda Eroğluspor'u ilk 23 dakika içinde Erhan Kansız ve Tolunay Kansız ile bulduğu gollerle iki farklı üstünlüğü yakaladı. İkinci yarıda ev sahibi ekip Faruk Mantarcı ile bir gol bulduysa da maçı İstanbul Esenyurt Orduspor 2-1 kazzandı. İkinci sıradaki Küçükçekmece İdman Yurdu'nun bay geçtiği hafta aynı puan ve averajla gerisinde yer aldığı Bayburt 1918 FK'yı Kağıthane deplasmanında 4-0 yenen Anadolu Hisarı İdman Yurdu puanını 15'e çıkartarak ikinci sıraya yükseldi. Üsküdar deplasmanında Selimiye'yi Serkan Uysal'ın golüyle yenen Osmaniye İstiklal puanını 14 yaparak haftayı Küçükçekmece İdman Yurdu'nun averajla önünde 3.sırada tamamladı.

Beykoz'dan lidere çelme

 İstanbul Süper Amatör Ligi 4.grupta, yenilgisiz lider İstanbul Gümüşhanespor, deplasmanda Beykoz 1908'e 3-2 yenilerek ilk yenilgisini aldı. Lideri aynı puan ve averajla takip eden Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor ise evinde 1877 Alemdağ2a 2-1 yenilerek, hem liderlik şansını elinden kaçırdı, hem de ilk yenilgisini aldı. Zirvedeki iki takım haftayı yenilgi ile kapatırken, İstinye'yi 2-1 yenen Karacaahmet Aygen ile Sancaktepe'yi 4-0 mağlup eden Büyükçekmece Belediyespor 13 puana ulaşarak, zirveyle puanlarını eşitledi. Üsküdar'da oynanan maçta Karacaahmet Aygen, İstinye'yi Furkan Er'in golleriyle 2-1 yenerken, konuk ekibin tek golü Muhammet Keske'nin penaltısından geldi.

Bağlarbaşı evinde kayıp

İstanbul Süper Amatör Ligi 5.grupta, İstanbul Bulancak'ı deplasmanda 2-1 yenen Galata 16 puanla liderliğini sürdürdü. Liderle puan, puana zirve yarışını sürdüren Bağlarbaşı ise evinde Modafen'e 90+3'de yediği golle 2-1 yenildi ve 13 puanda kaldı. Batı Trakya'yı 3-1 ile geçen Gülsuyu üst üste 5.galibiyetini alarak 15 puanla ikinci sıraya yerleşti.  Son iki maçını kaybeden Paşabahçe evinde Şilespor'u geriye düştüğü maçta 2-1 yenerek 4.galibiyetini aldı.

İstanbul 25 Çatspor üç puanı iki golle aldı

SAL 6.grupta lider İstanbul 25 Çatspor, evinde maçı bir kişi eksik bitiren rakibi Çayırbaşı'nı ikinci yarıda Mustafa Şenses ve Emirhan Özdemir'in golleriyle 2-0 yendi. Grubun favorilerinden Yenibosnaspor'u evinde 3-0 yenen Orhanlıspor ise ikinci sıraya yükseldi. İBB Şenlikköy Stadında oynanan THY-Üsküdar Anadolu maçı 2-2 devam ederken, çıkan olaylar sebebiyle karşılaşmanın orta hakemi tarafından tatil edildi. Kararı İl Tertip Komitesi verecek. 7.grupta haftaya lider giren Merkezefendispor evinde Çekmeköyspor'a 3-0 yenilmesine rağmen liderliğini sürdürdü. İlk yenilgisini alan Zeytinburnu temsilcisi 18 puanla ilk sırada yer alıyor. Cankurtaran'ı Önder Mula'nın golüyle yenen Beşyüzevler ise 13 puanla ikinci sıraya yükseldi. 8.grupta lige kötü başlayan Çamlıcaspor evinde grup ikincisi Küçükayasofya'yı 3-1 yenerek ikinci galibiyetini aldı. Kavacık deplasmanından golsüz beraberlikle dönen Kartaltepe ise liderliğini sürdürdü.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam