reklam
reklam

Hastane bahçesindeki iftarlık çorba ikramı

Eklenme Tarihi: 2 Haziran 2017, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 145157

İSTANBUL

 11 ayın sultanı Ramazan geldi ve evlerimizde birlik ve beraberlik ile tüm sevdiklerimizle birlikte bereketli sofralar eşliğinde geçirmeye başladık. Bir ay boyunca tutulan oruçların ve dua ile açılan iftarlarımızın bereketi 11 aya yayılır. Bu ayda ki ibadetlerimiz ve orucumuz, birlik, beraberliğin ve paylaşmanın simgesi olup nefsimizin terbiyesi için de önem arz etmektedir. 
Evlerimizde, mahallemizde, iş yerlerimizde ve dilediğimiz her yerde eş dost ve akrabalarımızla birlikte tutulan oruçlarımızın iftarını birlikte dualar ile açmak manevi ve ruhani bir huzurdur.
Birlik ve beraberlik ile hazırlanan çeşitli iftarlıklar ile oruç açanların yanında bir tas çorba ile oruç açanlar da var. Bunlar da hastanelerde yakınları olan refakatçiler. Hastalık bu belli olmaz kimi bir kaç gün kimi bir ay kimi de aylarca sürer ve hal böyle olunca hasta refakatçileri de Ramazan ayına, bir hastanede bir yakınının başında ona refakat ederken  denk gelebilir. İşte bu durumda hastanede dağıtılan akşam yemeğinde iftar için itina ile saklanır, evdeki yakınlardan iftarlık gelir, hastane kantininden bir şeyler tedarik edilir ya da belediye çalışanları tarafından hastane bahçesine kurulan bir çorba standından bir tas çorba alınır ve iftar yapılır. Uzun saatler boyu tutulan orucun her ne olursa olsun sıcak bir çorba ile açılması kadar mutluluk verici bir yiyecek yoktur sanırım.  
Ben de dün bir yakınım için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne  gittim. Hastanede oruç tutan hasta yakınları ve refakatçileri için büyük bir itina ve önem vardı. Akşam yemeği için verilecek refakatçi yemeği oruç tutanlar için köpük tabaklarda verilip iftar vakti oruç açması sağlanıyordu. İftar vakti yaklaşmıştı ve bir ara hastamın yanından dışarıya çıktım. İnsanlar ellerinde bardaklar hastane içine giriyorlardı, ben de merakla oraya doğru yöneldim. Biraz ötede Şişli Belediyesi’nin  bir stand kurarak hasta refakatçilerine sıcak bir çorba dağıttığını gördüm. ‘’Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü beyefendinin hastanemizde refakatçi olan hasta yakınlarına ve o esnada oradan geçmekte olan tüm oruçlulara ikramıdır buyurun bir tas çorba alın’’ diye sesleniyordu görevli arkadaşlar. 
Düşündüm bir hasta yakını ve belki de uzunca bir süre hastanede yatan hastanızın her gün yanında olmak zorunda iseniz ve bu zaman zarfında bir de mübarek ramazan ayına denk gelip oruçlu iseniz gün boyu tutulan orucun sonunda sıcacık bir çorba tüm sıkıntılarınızı biraz hafifletecek bir ikramdır.
Bu mübarek ayda tüm oruç tutanların oruçlarının kabul olması ve tüm hastalarımızın şifa bulmasını canı gönülden dileyerek bu duyarlı davranışı için Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü beyefendiye ve tüm emeği geçen belediye çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederim. 

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam