reklam
reklam

Sultanlar Ligi başladı

Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2023, Cuma - 23:26   Okunma Sayısı: 55201
Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Vodafone Sultanlar Ligi, 14 takımın katılımı ile başladı.

Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu geçen hafta sonu ve bu hafta başında oynanan maçlarla başladı. İlk iki haftanın ardından maçlarını 3-1'lik skorlarla kazanan Kuzey Boru, 6 puanla liderliğe yerleşti. 2'de 2 yapmasına rağmen, son maçları 3-2'ye giden VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit 5'er puanla sıralanırken, derbide ilk yenilgisini alan Fenerbahçe Opet 4 puanla 4.sırada yer aldı. Vodafone Sultanlar Ligi 7 farklı şehirden 14 takım mücadele ediyor. Lig'de İstanbul'u 7 takım, Ankara'yı ise 2 takım temsil ediyor. Ayrıca Aksaray, Aydın, Bursa, Antalya ve Adana'dan birer takım bulunuyor. Lig tarihinde Eczacıbaşı 16 şampiyonlukla zirvede yer alıyor. VakıfBank'ın 13, son şampiyon Fenerbahçe Opet'in 6, Emlak Bankası'nın 3 şampiyonluğu bulunuyor. Türk sporunun üç büyük spor kulübünden Galatasaray ve Beşiktaş JK'nın kadınlar voleybol liginde şampiyonluğu bulunmuyor.

Sultanlar Ligi'ne Vodafone desteği

Vodafone, Sultanlar Ligi'ne ve kadın milli takımlarına sponsor oldu. 2026 yılının Ekim ayına kadar sürecek olan işbirliği ile firma Türk voleybolunun önemli bir destekçisi oldu. Çırağan Sarayı Mabeyn Salonunda gerçekleşen sponsorluk imza törenine Kadın A Milli takımı oyuncularının yanı sıra, Sultanlar Ligi'nde yer alan 14 takımın kaptanları kendi formalarıyla katıldılar. Rengarenk bir çiçek bahçesini anımsatan bu tablo, Sultanlar Ligine verilen önemin, değerin bir parçası gibiydi. Her şeyden önce Sultanlar Ligi'nde oynayan her oyuncunun, Kadın A Milli takımımızın elde ettiği başarıda payı olduğu gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. Bir sezon boyunca, Milli takıma seçilen oyuncularla birlikte omuz, omuza mücadele eden, bir yerde onları uluslar arası maçlara hazırlayan her oyuncu, elde edilen Milletler Ligi Şampiyonluğunda, Avrupa Şampiyonluğunda ve Dünya Kupası birinciliğinde pay sahibi. O yüzden böylesine önemli sponsorlukların bu oyuncuların mücadele gücünü arttıracağını, kendilerine değer verildiğini, önemsendiklerini görmelerini sağlaması açısından değerli buluyorum. Vodafone'un sponsorluk anlaşması, Türk voleybolunun ülke içinde ve yurt dışında değerini arttırırken, yapılacak aktivitelerle voleybolun izlenirliliğini de yükseltecektir. Aynı şekilde Kadın A milli takımından başlamak üzere, alt yaş grubu Milli takımları için de, bu iş birliği yeni başarılara uzanan yolda bir mihenk taşı olacak. Filenin Sultanlarının önünde kazanılması gereken iki şampiyonluk daha kaldı. Bunlardan bir tanesi Olimpiyat şampiyonluğu, diğeri ise Dünya Şampiyonluğu. Vodafone gördüğüm zaman, kırmızı renginden dolayıdır sanırım, aklıma hep uğurböceği gelir. Bu nedenle Vodafone ile yapılan bu işbirliğinin, Kadın A Milli takımına uğur getireceğine inanıyorum.

Sezonun ilk derbisi Eczacıbaşı'nın

Son şampiyonluğunu 2011-2012 sezonunda elde eden ve 10 sezondur şampiyonluk özlemi yaşayan Eczacıbaşı Dynavit, yeni sezona 3-0'lık Türk Hava Yolları galibiyetinin ardından çıktığı sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe Opet'i de 3-2 mağlup etti. THY karşısında 19 sayı üreten Sırp oyuncu Tijana Boskovic, Fenerbahçe Opet karşısında üçü Ace olmak üzere 36 sayı ile galibiyetin mimarlarından oldu. Kanadalı smaçör Alexa Gray 17 sayı ile katkı sağlarken, THY maçında 9 sayı üreten Rus smaçör İrina Voronkova, Fenerbahçe Opet maçında sadece 3.set oyunda yer aldı ve skor üretemedi. THY karşısında sadece ilk sette oynayan Hande Baladın, derbide yaptığı 24 hücumda 10 sayılık katkı sağladı. Trinidad Tobagolu orta oyuncu Jack Kisal Sinead ilk maçta olduğu gibi 9 sayı ile maçı tamamladı. Bordo-siyahlılar servisten 8 sayı bulurken, Alexa Gray ve Sırp orta oyuncu Jovana Stevanovic 2'şer, Polonyalı smaçör Martyna Czyrnianska bir ace ile maçı tamamladı.  Fenerbahçe Opet'de ise Aydın Büyükşehir maçında 20 sayı üreten Polonyalı pasör çaprazı Magdalena Styysiak yaptığı 59 hücumda 37 sayı bularak, maçın en skorer ismi oldu. Aydın karşısında 24 sayı bulan Rus smaçör İrina Federovtseva ise hücum için 33 top alırken 10 sayı ile maçı tamamladı. Eczacıbaşı karşısında sarı-lacivertlilerde orta oyuncu Aslı Kalaç ve smaçör Meliha Diken 13 sayı buldular. Kaptan Eda Erdem Dündar ise 8 sayı ile katkı sağladı.

Kuzey Boru liderliğe yerleşti

Yeni sezona 3-1'lik PTT ve THY galibiyetleri ile başlayan Aksaray temsilcisi Kuzey Boru voleybol takımı topladığı 6 puanla ilk iki haftanın ardından liderliğe yerleşti. İki maçta da takımın en skorer ismi Birleşik Amerikalı smaçör Sarah Wilhite Grace oldu. PTT karşısında 24 sayı üreten Grace, THY maçında ise 51 hücumda 25 sayı buldu. Bosna Hersekli smaçör  Edina Begiç ile Tuğba Şenoğlu İvegin 18'er sayı ile maçı tamamladılar. Orta oyuncular Büşra Kılıçlı 12, Merve Atlıer 8 sayı ile THY önünde galibiyete katkı sağladı. İlk maçında Eczacıbaşı Dynavit'e 3-0 yenilen THY, ikinci maçında da Kuzey Boru karşısında sahadan mağlup ayrıldı. Aksaray'daki maçta THY adına Kanadalı pasör çaprazı Renee Kiera Van Ryk 21, Neriman Özsoy 14, Dicle Nur Babat 6, Şeyma Ercan 5 ve Kübra Akman 4, Brezilyalı smaçör Julia Isabelle Bergmann 3 sayı aldılar.

VakıfBank, Beşiktaş önünde zorlandı

Zehra Güneş, Cansu Özbay, Jordan Thompson ve Gabi gibi as oyuncularının çok az süre aldığı maçta VakıfBank, Vodafone Sultan Ligi'nin ilk maçında Karayolları'nı 3-0 yendi. Ligin ikinci maçında ise antrenör Giovanni Guidetti rotasyona giderek, diğer oyuncularını kullanmak istedi. Beşiktaş karşısında ilk iki seti alan VakıfBank, sonraki setleri kaybedince skorun 2-2'ye gelmesini engelleyemedi. Beşinci sette ise kazanan 15-9 ile VakıfBank olurken, maçtan 3-2 galip ayrıldı. Ancak iki set verdiği için 3 puan yerine 2 puanla yetindi. Gerek Karayolları, gerekse Beşiktaş maçlarında sahanın yıldızı Türk vatandaşlığına geçen Rumen asıllı Alexia Caratasu oldu. Güzel oyuncu iki maçta 49 sayı üretti. İlk maçta forma almayan Brezilyalı smaçör Gabi 19, orta oyuncu Zehra Güneş 14 sayı üretti. Birleşik Amerikalı orta oyuncu Chiaka Ogbogu 12 sayı bulurken, vatandaşı Alexandra Frantti 5 sayı ile maçı tamamladı. Hollandalı pasör Sarah Van Aalen ise 4 sayı buldu. VakıfBank karşı 2-0'dan geri dönüp skoru eşitleyen ve sarı-siyahlıları yenme noktasına gelen Beşiktaş JK'da ise Rus smaçör Victoria Demidova 26, Sırp pasör çaprazı Jovana Brakocevic 14, Çağla Akın 7, Fulden Ural 6, Bahar Toksoy Guidetti 6 sayı ile katkı sağladı.

Galatasaray'da Avrupa mesaisi

Vodafone Sultanlar Ligi'ne 3-2'lik Nilüfer Belediyesi yenilgisi ile başlayan Galatasaray Daikin'in CEV Challenge Kupası maçı sebebiyle ligin 2.haftasında oynaması gereken Sarıyer Belediyesi maçı oynanacak. Sarı-kırmızılarda İlkin Aydın 20 sayı ile skor gücünü üstlenirkeni Sude Hacımustafaoğlu 12, Ayçin Akyol 11, Birleşik Amerikalı pasör çaprazı Amina Danielle Cuttino 13, vatandaşları orta oyuncu Michelle Gneiting 5, Ashley Eggleston 4 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Nilüfer Belediyesi'nde ise İsviçreli smaçör Laura Kunzler 21, Fransız smaçör Lucielle Gicquel 19 sayı ile galibiyetin baş mimarları oldu. Galatasaray Daikin, 2024 CEV Challenge Kupası 32’li Finaller Turu rövanş maçında deplasmanda Portekiz’in Kairos Ponta Delgada takımına konuk olacak. İlk karşılaşmadan 3-0’lık galibiyetle ayrılan temsilcimiz, ikinci karşılaşmada alacağı her türlü galibiyet veya kazanacağı en az iki set tur için yeterli olacak. Galatasaray Daikin, turu geçmesi halinde 2024 CEV Challenge Kupası son 32 turunda Finlandiya’nın Hameenlinna LR takımıyla eşleşecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam