reklam
reklam

Ayçe Abana’dan Maltepe Üniversitesi’nde öğrencilere atölye çalışması

Eklenme Tarihi: 3 Mayıs 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 284400

İSTANBUL- Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü, Oyuncu, Eğitmen ve Yazar Ayçe Abana’yı ağırladı. Abana katılanlara mesleki tecrübelerini anlatırken; çok sayıda da soruyla karşılaştı. 
İşte Ayçe Abana’nın konuşmalarından derlediğimiz bazı satır başları 
“80 Milyon nöron bir duygulanım sırasında  elektrik üretiyor. Hani süpratistler beynin dalgalarından bahseder bilişsel anlamda. Bu aslında doğrudur ve beynimiz tam da bir radyo istasyonu gibidir. Hem inanılmaz bir elektrik alıyor; hem de elektrik yayıyoruz. Bu da bize sahnede çok yarıyor.”
“Duyguların ne olduğunu öğreniyoruz; oyunculuk eğitimi aldığımız zaman. “
“Oyunculuk çok bilimseldir. Bizim sahne üzerinden göstereceğimiz her şey; çok bilimseldir. Evet işin içine duygu girmiyor zannediyoruz. Böyle bir şey yok. Biz duyguların analizini gösteriyoruz. Duyguları yeniden aynı şekilde yaşamaya çalışırsak, hastalanırız. Biz bu duyguların analizini çok iyi gösterebilen; çok iyi anlatıcılar olmak zorundayız. Doğru oyunculuk işi bu iştir. Bütün dünyada çağdaş oyunculuk tekniği olarak bunu anlatıyorlar. “
“Oyuncu adayları göz göze bakmakta ne olur çekinmeyin. Aşkın ne olduğunu sizler öğreteceksiniz bu topluma. Çünkü, aşk demek bir şeyin en yüce yaşanmış hali demektir. Yani; fazla fazla yaşanan hali demek. Sevgi ediminin en yüksek hali de aşktır. Aşkta “Ya ben aşık oldum”  gibi bir şeyden bahsetmiyoruz. Mesleğinize, evrene, müziğe, tarihe, coğrafyaya duyduğumuz kısacası insan olan her şeye duyduğumuz aşktan da bahsediyorum. Bundan çekinen  bir toplumda yaşıyoruz biz ve aşkın ne olduğunu da sizler öğreteceksiniz. Enerjimizi bir  birbirimizden esirgemelisiniz. ” 
Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden teşekkür 
Çalışmaların ardından ise Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile  konuşan Ayçe Abana’ya öğrenciden teşekkür geldi. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Radife Akyıldız Ongar, Öğr. Gör. Emin Maltepe ve öğrencilerle  toplu fotoğraf çektiren Ayçe Abana öğrencilere de başarılar  diledi. 
1971 İzmir doğumlu olan Ayçe Abana; 1988 yılında İzmir Karşıyaka Gazi Lisesi'nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Müzik Bilimleri Bölümü'nde başladığı üniversite eğitimine aynı fakültenin oyunculuk bölümünde devam etti. Mezun olmadan sahne çalışmalarına başladı ve tiyatrolarda oyunculuk, yönetmenlik gibi çeşitli görevler üstlenmiştir. 1995'te mezunu olduğu üniversitede araştırma görevlisi olur. Ancak 2000’de fakültedeki görevinden istifa ederek İstanbul'a gelir. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve çeşitli reklam filmlerinde rol almıştır. Abana , önce İki Arada TV dizisinde (2002)  sonra ise başrollerini Şevket Altuğ ve Metin  Şentürk’ün rol aldığı TV dizisi Unutma Beni (2002) Nazlı karakterini canlandırarak Televizyon dizilerinde de rol almaya başlar  . Ancak; başrolünde Perran Kutman’ın ve bu diziyle tanınacak pek çok genç ismin de yer aldığı Hayat Bilgisi  dizisinde  canlandırdığı Rehberlik Öğretmeni olan  “Bahar Öğretmen”  karakteriyle  tanınmış ve yurt çapında yoğun ilgiyle karşılanmıştır. Pek çok dizi ve sinema filminde oynayan Ayçe Abana halen çalışmalarına devam etmektedir. 

 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam