reklam
reklam

TED Open'da muhteşem final

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2023, Pazar - 22:06   Okunma Sayısı: 52203
Bu yıl 75. onur yılını kutlayan İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası’nda şampiyonluğu, Slovak Lukas Klein'i çok çekişmeli ve heyecanı yüksek final maçında yenen Bosna Hersekli Damir Dzumhur kazandı.

İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü'nün ev sahipliğinde QNB Finansbank’ın katkılarıyla düzenlenen İstanbul Challenger 75. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası muhteşem bir final ile sona erdi. Turnuvanın tek erkekler finalinde Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur, oldukça çekişmeli geçen ve 1 saat 32 dakika süren mücadele sonunda rakibi Slovak Lukas Klein'i 7-6 ve 6-3 ile mağlup ederek  mutlu sona ulaşan isim oldu. Şampiyon tenisçi ödülünü QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz’ın elinden aldı. Turnuvada ikinci olan Slovak Lukas Klein ise ödülünü QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’dan teslim aldı. Ödül törenine ayrıca, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve The Grand Tarabya Oteli Genel Müdürü Merve Kadıoğlu Sönmez de yer aldı. İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası, ödül törenlerinin ardından Enbe Orkestrası’nın verdiği konser ile sona erdi.

Mansour Bahrami gösteri maçı için geldi

Final maçından önce dünyaca ünlü tenisçi ve şovmen Mansour Bahrami, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker ile gösteri maçı yaptı.  İkinci gösteri maçı ise TED eski baş antrenörü Engin Kratzer, eski Milli Takım oyuncusu ve Tenis Direktörü Erhan Oral, eski Milli Takım oyuncusu Alaaddin Karagöz ve Mansour Bahrami arasında geçti. Gösteri maçlarının kura atışını Emekli Tümgeneral Nejat Müldür yaparken,  gösteri maçlarında kule hakemliğini eski tenisçi ve sanatçı Bedri Baykam ile Mustafa Gökkaya yaptı.  Tenisi kendine has mizahı ile harmanlayarak müsabakalarda rekabeti ve eğlenceyi bir araya getirmesi ile ünlü İran asıllı 67 yaşındaki Fransız Mansour Bahrami'nin TED Open finalinden önce gösteri yapmasına tenis severler büyük ilgi gösterdi. Bahrami'nin, esprili oyun tarzı ve komik hareketleri ile süslediği gösterisinde, eğlenceli servisleri, ağır çekim taklitleri, tenis toplarına bacaklarının arasından, omzunun üzerinden veya arkadan geriye doğru vurması ile yatarken veya otururken oynaması izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Günün anısına gösteri maçına katılanlara hediyelerini TED Yönetim Kurulu üyeleri Didem Şahin, Kadriye Özcanoğlu, Nilgün Kratzer ile Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz takdim etti. Tınaz ayrıca TED Open turnuva direktörü Melis Yafe, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve Grand Tarabya Otel'in genel müdürü Merve Kadıoğlu Sönmez'e teşekkür plaketi takdim etti.

Dzumhur'un 23.ATP zaferi

İstanbul Challenger 75. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası öncesinde dünya sıralamasında 211.sırada bulunan Bosna Hersekli Damir Dzumhur, İstanbul zaferiyle kariyerindeki 23.ATP birinciliğini kazanmış oldu. Bosna Hersekli tenisçi bu zaferiyle dünya sıralamasında 157.sıraya yükseldi. Daha önce 2018'de Antalya Open'ı kazanan ve o yıl dünya sıralamasında 23.sıraya kadar yükselen Damir, bu yıl İstanbul Challenger öncesimde İspanya Mallorca ve Litvanya Vilnus'da yarı final, Yeni Kaledonya Noumea, Macaristan Szekesfeherver, Bosna Hersek Banja Luka, Çek Ostrava ve Tunus Tunis'de çeyrek final oynadı. Damir Dzumhur, İstanbul Challenger 75. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası'na Ana Tablo son 32 turundan katıldı ve ilk maçında 19 yaşındaki Tuncay Duran'ı 6/4 ve 6/1 ile yendi. Son 16 turunda bu yılın Tek Erkekler Türkiye Şampiyonu Yankı Erel ile karşılaşan Damir maçı 7/5 ve 6/3 kazandı. Çeyrek finalde bu yıl Ağustos ayında Banja Luka'da kendi evinde çeyrek finalde yenildiği Hırvat Dino Prizmic'i 6/3, 6/7 ve7/5 ile geçen Damir, yarı finale yükseldi. Dominik Cumhuriyeti'nden Nick Hardt'ı 6/4 ve 6/3 mağlup eden Bosna Hersekli tenisçi adını finale yazdırdı. Final maçında Slovak Lukas Klein'i 7/6 ve 6/3 yenen Damir Dzumhur, böylece hem İstanbul Challenger 75. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvasını kazandı, hem de geçen yıl Romanya Sibiu'da çeyrek finalde yendiği rakibine rövanşı vermemiş oldu.

Çiftlerde zafer Monsouri/Jhonson ikilisinin

İstanbul Challenger 75. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası çiftler finalinde; yarı finalde Fin Niklas Salminen/ Hollandalı Stevens ikilisini 6/4 ve 6/4 yenen Birleşik Krallıktan Luke Jhonson/Tunuslu  Skander Monsouri çifti ile yine yarı finalde Hintli Nedunchezhiyan/Avustralyalı Smith çiftini 6/3, 5/7 ve 11/9 yenen Hollandalı Sander Arends/Pakistanlı Qureshi ikilisi karşı karşıya geldi. Final maçını 7/6 ve 6/3 kanan Luke Jhonson/Skander Monsouri ikilisi, TED Open çiftler şampiyonu oldu. Çiftler şampiyonlarına ödüllerini, TED Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Kratzer ve Kadriye Özcanoğlu takdim etti. Luke Jhonson/Skander Monsouri ikilisi daha önce 2022'de İspanya Bakio'da ve Tunus Monastir'de iki ATP turnuvası çiftler birinciliği kazandı. Kariyerinde 44 kez çiftler finali oynayan Skander Monsouri 32., kariyerinde 45 çiftler finali oynayan Luke Jhonson ise 24. ATP çiftler birinciliğini kazandı.

Altuğ Çelikbilek çeyrek finali gördü

 İstanbul Challenger 75. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası'nda ülkemizi 12 Türk tenisçi temsil etti. En başarılı sonucu çeyrek finale yükselen Altuğ Çelikbilek elde etti. Ana Tablo'da Belçikalı Onclin ve İsrailli Oliel'i yenen Milli tenisçimiz, çeyrek finalde Dominkli Nick Hardt'ın karşısına çıktı. İlk seti 6/1 kazanan Altuğ ikinci seti 7/6 kaybetti. Üçüncü sette Altuğ 4/1 ve 15-0 yenik durumdayken, her hangi bir sakatlığının görünmemesine rağmen maçtan çekildi. Bu yıl Tek Erkekler Türkiye Şampiyonu Yankı Erel, turnuva şampiyonu Damir Dzumhur'a son 16 turunda yenildi. Geçen yıl bu turnuvada yarı final görerek, TED Open tarihinde yarı finale yükselebilen ilk Türk tenisçi olan Koray Kırcı, son 32 turunda İsveçli efsane tenisçi efsane Bjorn Borg’un oğlu Leo Borg yendikten sonra Kazak Yersyev'e mağlup olarak elendi. Ana tabloda Çek Gengel'i mağlup eden Ergi Kırkın ise turnuvanın finalisti Slovak Lukas Klein'e son 16 turunda yenilerek veda etti. Tuncay Duran ve Cem İlkel Ana tablo son 32 turunda, Çağan Efe Tüfekçi, Mert Özdemir, Cengiz Aksu, Sarp Ağabigün ve Berk İlkel ise eleme turlarında rakiplerine yenilerek elendiler.

'Sporun iyileştirici bir gücü var'

İstanbul Challenger turnuvasının 1946 yılından beri Türkiye'de hiç aksamadan uluslararası olarak düzenlendiğine dikkat çeken QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, ''Bu özel organizasyona katılan ve dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyorum. Çok çekişmeli maçlara tanık olduk. Katılımcılar için çok heyecan verici bir organizasyon yaşandı. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılına yakışır bir turnuva oldu. Yurtiçinden ve yurtdışından birbirinden değerli tenisçiler şampiyon olmak için mücadele etti. Tenis severlerin ilgisi de oldukça yüksekti. Kadın, erkek ve çocuk her yaş grubundan sporsever ile bir arada olmak bizleri de çok keyiflendirdi. Bu açından çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Spor faaliyetleri ülkemizin tanımı için çok önemli bir role sahip. Ayrıca sporun iyileştirici bir gücü var ve tüm dünyada insanları birleştiren, onları mutlu eden aktivitelerin başında geliyor. Dolayısıyla kurumlar için de toplumun tüm katmanlarına ulaşmak için en iyi yollardan biri spora yatırım yapmak. QNB Finansbank olarak sürdürülebilirlik anlayışımız kapsamında elimizi taşın altına koyup Türk sporunu desteklemeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak içinde bulunduğumuz toplumun yararı için sadece finansal değil, beraberinde çevresel, sosyal ve etik açıdan uzun vadeli değerler yaratmak. Bu anlayışla bireylerin kişisel ve fiziki gelişimde pozitif etkiye sahip olan spor faaliyetlerini, daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz. İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası bu alanda ülkemizdeki en önemli organizasyonlardan biri. Ülkemizin tanıtımı açısından büyük fayda sağladığına inanıyorum.  Hem Türk sporun gelişmesi hem de ülkemizin uluslararası arenada kendini tanıtmasına vesile oluyor. İstanbul Challenger 75. TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası’nda mücadele eden ve dereceye giren tüm sporcuları bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam