reklam
reklam

Altının onsu son 5 yılın en düşük seviyesinde

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2015, Çarşamba - 16:00   Okunma Sayısı: 154045

İSTANBUL

ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık ayında faiz artıracağı beklentilerini güçlendirmesinin ardından altının ons fiyatı son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Altının ons fiyatındaki değer kaybı, ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin yükselişe işaret etmesinin ardından devam etti.

Dün güne 1.082,95 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı, ABD'de ekim ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) hem aylık hem de yıllık yüzde 0,2 artarak beklentiler dahilinde gerçekleşmesinin ardından 1.065,55 dolara gerileyerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Altının onsu şu dakikalarda 1.071,39 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Analistler, Fed'in aralık ayındaki toplantısında faiz artırabileceğine ilişkin beklentilerin artmasının altın yatırımcısını tedirgin ettiğini ifade ediyor.

Altının gram fiyatı da bugün 98,3 lirayla 11 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Altının gramı şu dakikalarda 98,7 liradan işlem görüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam