reklam
reklam

İsrail askerleri yaralılara yardıma koşan silahsız Filistinli sivili başından vurdu

Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2023, Salı - 13:51   Okunma Sayısı: 30695
Sosyal medyada yayılan ve tepki çeken görüntülerde, Filistinli sivilin, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından yaralanan kişilere yardım etmek için koştuğu sırada başından vurularak yere yığıldığı görüldü.

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da yaraladıkları Filistinlilere yardım etmek için koşan silahsız Filistinli bir sivili başından vurduğu görüntüler gündeme oturdu.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesine baskın düzenleyen İsrail güçleri, baskına karşı ayaklanan Filistinli gençlere gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti.

İsrail askerleri, çıkan olaylarda 8 kişiyi gerçek mermiyle yaraladı.

Amatör kameraya yansıyan görüntülerde, bir grup Filistinlinin, yaralıların taşınması sırasında ilk yardım ekiplerine yardım etmeye çalıştığı görülüyor.

O anlarda bir Filistinli sivil, yaralılara müdahale eden gruba yardım için koşarken İsrail askerleri tarafından başından vurularak aniden yere yığılıyor.

Sosyal medyada yayılan ve tepki çeken görüntülerde, Filistinli kişinin, sivil ve silahsız olması ve bölgede silahlı bir çatışma ortamı bulunmamasına rağmen başından kasten hedef alınması dikkati çekti.

Ağır yaralanan Filistinli, Nablus'taki Rafidia Hastanesi'ne kaldırıldı.

AA muhabirinin Filistinli sağlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Amid el-Cagub adlı 34 yaşındaki Filistinli, hastanede ameliyata alındı. İki saat sonra ameliyattan çıkan Cagub'un kanamasının durdurulduğu ve yoğun bakıma alındığı kaydedildi.

İsrail Ordu Sözcülüğü: Konuyu araştırıyoruz

AA muhabirinin olaya ilişkin görüşüne başvurduğu İsrail Ordu Sözcülüğü “araştırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ordu Sözcülüğünden Binbaşı Ella Waweya, “Ordu bu tür konuları genellikle sonuna kadar araştırır. Araştırma sonucu duyurulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Batı Şeria’nın Nablus yakınlarındaki Huvvara beldesinde 19 Ağustos'ta düzenlenen silahlı saldırıda 2 yerleşimcinin ölmüştü. Dün sabah da El Halil'de saldırı sonucu bir yerleşimci ölmüş, biri ağır yaralanmıştı.

Saldırıların faillerini yakalamak için Filistin kent ve kasabalarına baskınlar düzenleyen İsrail ordusu dün 8 Filistinliyi gerçek mermiyle yaralamıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam