reklam
reklam

Cennetten bir köşe Albena

Eklenme Tarihi: 10 Ağustos 2023, Perşembe - 16:00   Okunma Sayısı: 44513
Tertemiz kumsalı, kristal misali denizi, yemyeşil ağaçları, inanılmaz gün doğumu ile Bulgaristan'ın Albena tatil bölgesi cennetten bir köşeye benziyor.

Albena tatil bölgesi, Bulgaristan'ın Varna kentine 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu şirin tatil beldesi, bu yıl 25. Masa Tenisi Festivaline ev sahipliği yaptı. Türk sporcuları takip etmek için ikinci defa  ayak bastığımız Albena, doğal güzelliği, yemyeşil ağaçları, masmavi denizi ile bir kez daha bizi büyüledi. Bazı sokaklarda ağaçlar o kadar yoğun ki, gökyüzünü görmek bile mümkün değil. Bu yeşilliklerle dolu oteller bölgesini geçip, Karadeniz kıyısına doğru ilerlediğinizde sizi muhteşem bir kumsal ve bir o kadar da sizi kendisine hayran bırakacak bir deniz karşılıyor. Tertemiz kumsalı, kristal misali denizi, yemyeşil ağaçları, inanılmaz gün doğumu ile Bulgaristan'ın Albena tatil bölgesi cennetten bir köşeye benziyor. Albena'nın plajının 5 kilometre olduğunu ve genişliğinin ise 150 metreyi bulduğunu öğreniyoruz. Bu kumsalın üzerinde pek çok satış yapan stant ya da tanıtım yapılan bölümler yer alıyor. Ancak plajda bir kütüphaneye ilk kez Albena'da rastlıyoruz. Şezlonglarının üzerine uzanmış, güneşin tadını çıkartırken, 'bir de yanımda okuyacağım bir kitap getirseydim' diye hayıflanan, kitap kurtları için 15 dilde tam 6 bin kitap yer alıyor. Aldığınız kitabı okuduktan sonra getirip yerine koyuyor, isterseniz yeni bir hikayeye yelken açabiliyorsunuz. Albena gece hayatıyla da oldukça renkli bir yer. Otellerin diskolarının haricinde, çok renkli gece kulüpleri eğlenmeye gelenleri misafir ediyor.

Burgaz'da mola verdik

Albena'ya İstanbul'dan 6 saat süren, 510 kilometrelik bir yolculuktan sonra ulaşıyoruz. Yol boyunca muhteşem bir doğa ile içe içe seyahat ediyorsunuz. Yolumuzun üzerinde bulunan Burgaz'da bir mola verdikten sonra nihayet yeşillikler içindeki bu saklı cennete varıyoruz. Albena’da her bütçeye uygun onlarca otel seçeneği mevcut. Oteller denize sıfır yani plajı olan otellerle, denize uzak plajı olmayan oteller diye ikiye ayrılıyor. Ancak uzak dediğim de yürüyerek en uzak otelden plaja 5 dakikada varıyorsunuz. Ayrıca oteller ve plaj arasında mekik dokuyan tren şeklindeki turistlik araçları da kullanarak istediğiniz yere gidebilirsiniz. Albena'ya varıp spor salonunda Türk sporcuların ilk antrenmanını izledikten sonra salona çok yakın olan Aquapark'ı ve karting pistini gezdik.

Albena’nın renkli gece hayatı

Albena’da büyük otellerin olduğu kadar özel olarak işletilen bir çok gece kulübü bulunuyor. Çok uygun fiyata girebileceğiniz gece kulüplerinde çok da yabancısı olmadığımız müziklerin Bulgarca coverlanmış halleri çalınıyor. Ancak zaman zaman Türkçe şarkılara da yer veriliyor. Korsan gemisi şeklinde tasarlanmış olan ise çok ilgi görüyor. Merkezde bulunan çarşıda yüzlerce hediyelik eşya satan küçük ama sevimli dükkanlar bulunuyor. Buralardan Albena ile ilgili her türlü süs ve hediyelik eşya satın alabilirsiniz. Ben de artık bir gelenek haline getirdiğim, hatıra magnet koleksiyonuma Albena'yı da ilave ediyorum. Bunun dışında çok güzel tişörtler ve yazlık eşyalar çok hesaplı satılıyor. Ayrıca merkezde dükkanların arasında bazı sanatçılar; karakalem, karikatür ya da yağlı boya çalışmalarını yapıp satarak para kazanıyorlar. Aynılarını lunaparkın olduğu yer de görmek mümkün. Siz de bu sanatçılara kendi portrenizin kara kalem, karikatür veya yağlı boya resmini yaptırabilirsiniz.

Albena’da yemek çok hesaplı

Özellikle çarşıda yemek yiyebileceğiniz bir çok restoran ve kafe yer alıyor. Et ve et yemekleri konusundaki hassasiyetimiz nedeniyle, tavuk yemeklerine daha çok rağbet gösterdik. Değişik soslarla hazırlanmış, yanında baharatlarla harmanlanmış patates kızartmalı enfes tavuk butları en çok tercih ettiğimiz en hesaplı yemeklerden oldu. Ayrıca bir çok balık restoranı da var. Albena'nın belki de en akılda kalıcı yanı ise dondurmacı ve patlamış mısır satanların çokluğu oldu. Sabit dükkanların haricinde neredeyse adım başı bir dondurmacı ya da patlamış mısır satıcısına denk gelebiliyorsunuz. İstanbul'da görmeye çok aşina olduğumuz haşlanmış mısır satanlara ise hiç rastlamadık. Eğer damak zevkinize uygun bir yer bulamazsanız üzülmeyin çünkü merkezde hemen her şeyi bulabileceğiniz süpermarketler de var.

Sabahın ayazında gündoğumunu izlemek

Albena yemyeşil doğası, alabildiğine yoğun ormanları, tertemiz havası, upuzun ve geniş tertemiz kumsalıyla bizi kendisine hayran bıraktı. Eğer bir gün yolunuz Albena'ya düşer de, sabahın 5'inde plajda toplanan insanları görürseniz şaşırmayın. Çünkü güneşin Karadeniz'in üzerinden doğuşunu, dünyadaki sayılı gündoğumları arasında gösteriliyor. Ağustos ayı olsa da sabahın ayazında bu muhteşem manzarayı beklemeye değer. O muhteşem kızıllık ve renklerin havada ahenkli dansı ve bu ritüelin Karadeniz'in sularında bıraktığı yansıması, mutlaka izlenmesi gereken bir görüntü. Gündoğumu ile ilgili bol, bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedik. Albena'da gündoğumunu izlemden oradan sakın ayrılmayın.

Türkiye Albena'daki turnuvada 4 altın madalya kazandı

Bulgaristan´ın Albena tatil bölgesi aynı zamanda yılın her ayında değişik spor branşlarının turnuva, şampiyona ya da kamplarının yapıldığı bir spor turizm beldesi. Bir çok futbol sahasının yanı sıra bir de çok amaçlı spor salonu bulunuyor. Her yıl yapılan geleneksel Albena Masa Tenisi Turnuvası'na Türkiye ve ev sahibi Bulgaristan'ın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Birleşik Amerika, Ermenistan, Ukrayna, Romanya, Moldova, İsrail, Sırbistan, İran, Fransa ve Kanada'dan sporcular katıldı. 25.Albena Masa Tenisi Festivalinde Türkiye; Erkekler açık çiftler, kadınlar veteran, erkek veteran +50 ve erkek veteran 30-50 çift kategorilerinde birincilik elde etti. Ev sahibi Bulgaristan; Kadınlar Açık, erkekler Açık, erkek veteran +70, erkek veteran 40-49 ve erkek +50 çiftlerde ilk sırayı aldı. U19 ve erkek veteran 50-59'da birinciliği Moldova alırken, erkek veteran 60-69'da altın madalya Fransa'nın oldu.

Alageyik'ten üç madalya birden

Türkiye adına yarışan Yavuz Alageyik, partneri Murat Eriş'le Erkek Açık çitlerde ve Veteran çiftler 30-50 kategorisinde altın madalya kazandı. Alageyik ayrıca U39 kategorisinde de yarı final oynayarak üçüncülüğü elde etti. Kadınlar veteran'da birinciliği finalde Ukraynalı Lilia Andreeva'yı yenen Işık Ertufan kazandı. Erkek Veteran 50-59'da Mesut Barkale yarı finalde yenilerek üçüncü oldu. Barkale, partneri T,hom,r Ö,chev ile erkek açık çiftlerde de üçüncü sırayı aldı. Erkek Açık çiftler finalinde Alageyik/Eriş ikilisine yenilen Oğuzhan Bingöl/Sina Keyhan ikincilik madalyasının aldı. Türkiye adına yarışan İranlı Sina Keyhan erkek açık turnuvası finalinde Bulgar Radoslav Kotev'e yenilerek ikinciliği elde etti. Aynı şekilde erkek veteran 40-49 finalinde ev sahibi ülkeden Stanislav Valianov'a kaybeden Murat Eriş ikincilikle yetindi. Bu sonuçlarla Türk sporcular organizasyonu  4 birincilik, 3 ikincilik v üç de üçüncülükle tamamladı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam