reklam
reklam

İlk sezon, ilk şampiyonluk

Eklenme Tarihi: 5 Ağustos 2023, Cumartesi - 12:35   Okunma Sayısı: 74445
Sancaktepe ilçesinin çiçeği burnunda kulübü Samandıra Futbol Kulübü, kurulduğu ilk senesinde 2.Amatör Lig'de şampiyonluğu elde ederek 1.Amatör Lig'e yükseldi.

Samandıra Futbol Kulübü her ne kadar yeni bir kulüp olsa da, bir döneme damgasını vuran Samandıra İdman Yurdu'nun küllerinden yeniden doğmasıyla kuruldu. 2008 yılında Samandıra Belde Belediyesi'nin feshedilmesi ve Samandıra semtinin Sarıgazi ve Yenidoğan ile birlikte yeni kurulan Sancaktepe ilçesine bağlanmasına kadar olan sürede Samandıra İdman Yurdu Spor Kulübü sayısız başarılara imza atarak, semtin gururu ve en başarılı temsilcisi oldu. Kulübün faaliyetlerine son vermesinin ardından, Samandıra'da eksikliği hissedilen bir spor kulübü için çalışmalar başlatıldı. Sancaktepe Eyüp Sultan Mahalle Muhtarı, Samandıra Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Sancaktepe Kaymakamlığı Mütevelli Heyeti üyesi Mustafa Babacan önderliğinde başlatılan çalışmalara, Samandıralı gençlerin ortak gönül seferberliği de eklenince, Samandıra FK, 2022 yılında eski renkleri olan turuncu-siyah renklerle yeniden faaliyetlerine başlamış oldu. 2022-2023 sezonuna 2.Amatör Lig 15çgrupta başlayan Samandıra Futbol Kulübü, çok başarılı geçen sezonun ardından, şampiyonluğa ulaşarak 1.Amatör Lige yükseldi. Samandıra FK'nın bu başarısı sadece Samandıra'da değil, temsilcisi olduğu tüm Sancaktepe'de büyük bir sevinç kaynağı oldu. Haftalarca süren şampiyonluk kutlamalarında turuncu siyahlı formayı terleten futbolcular, üstü açık otobüsle Sancaktepe ilçesinde şampiyonluk turu attılar. Sancaktepelilerin coşkusuyla karşılanan ekip, gittiği her mahallede, büyük sevgi ve ilgi gördü. Ayrıca Samandıra FK taraftarlarIı ile şampiyonluk coşkusuna ortak olmak isteyen Sancaktepeli gençler, semt meydanında bir araya gelerek günlerce  şampiyonluğu kutladı. Başkanlığını Mustafa Babacan teknik direktörlüğünü Burak Ay'ın yaptığı Samandıra FK oynadığı 17 maçın 16'sını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Henüz ilk senesinde semtle bütünleşen hem halkın hem esnafın büyük destek verdiği Samandıra FK'da yeni hedef 1. Amatör Lig'de de şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e yükselmek olarak belirlendi.

'Bitime üç hafta kala şampiyon olduk'

Ligin bitmesine üç hafta kala şampiyonluklarını ilan ettiklerini hatırlatan Samandıra FK Başkanı Mustafa Babacan, ''Bu şampiyonlukta büyük emeği olan Teknik direktörümüz Murat Akcan'ı, terlerinin son damlasına kadar mücadele den futbolcularımızı, bizleri her maçta destekleyen büyük Samandıra taraftarlarını tebrik ederim. Bu vesile ile maddi, manevi desteklerini esirgemeyen, Samandıra Futbol Kulübünün başarısı için her türlü çalışmalarda yer alan Yönetim Kurulu üyelerimize, desteklerini esirgemeyen semt esnafımıza, sponsorlarımıza teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde gururla kutladığımız bu sezonda Samandıra FK, tüm zorluklara rağmen, 1.Amatör Ligde mücadele edecek olmasının mutluluğuyla, yeni sezonun tüm kulüplerimize, sporcularımıza, futbol severlere hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Sezona 20 transferle başladılar

Samandıra FK, 2022-2023 2.Amatör Lig öncesi ara transferde 1.Amatör Lig ekiplerinden 20 transfer yaptı. 1.Amatör Lig'de şampiyonluğa ulaşarak Süper Amatör Lige yükselen İstanbul Esnafspor'dan Akın Günel, Arif Arslan, Engin Kulik, Ertan Berksoy, Fatih Deneri, Fethullah Saklı, Gökçe Acar, Hacı Salih Yılmaz, Halil Daştan, Mehmet Ali Yıldırım, Mehmet Veysel Bayram, Orhan Karabay, Ozan Yurtman ve Sergen Özçelik alan turuncu-siyahlılar, Ortadağspor'dan Appiah, Sancaktepe Zigana'dan Enes Yılmaz, Sedat Öksüz, Sultanbeylispor'dan ise Batuhan Çınar, Hamza Ülker ve Isaac'ı renklerine bağladı.

Muhteşem galibiyet serisi

Samandıra FK 2022-2023 sezonuna , ligden çekilen Kartalpaşa Gençlik maçıyla çıktı. Bu karşılaşmayı hükmen kazanan turuncu-siyahlılar, evinde Üsküdar Salacak maçıyla ilk kez yeşil sahaya çıktı. Bu maçı 6-0 kazanan Samandıra FK, ardından Maltepe Kültürspor'u 4-1 mağlup etti. Ferahspor karşısında alınan 5-1'lik galibiyeti, 6-0'lık Rivaspor ve 5-0'lık Bostancıspor maçları takip etti. 7.hafta Ömerlispor'u 11-1 yenen turuncu-siyahlılar 7 maçta 7 galibiyete ulaştıç

Final gibi maç Samandıra FK'nın

İstanbul 2.Amatör Ligi 15.grupta 7'de 7 yaparak kayıpsız yollarına devam eden Samandıra Futbol Kulübü, 8.hafta kendisi gibi 7'de 7 yapan Pendik Kavakpınar Pendik Çamlık Stadında karşı karşıya geldi. Denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde başlayan karşılaşmada, her iki takım da kanatlardan geliştirdikleri ataklarla gol aradılar. 34.dakikada ani gelişen Samandıra Futbol S.K. atağında Fethullah Saklı ceza sahası içinde Pendik Kavakpınar kalecisi Murathan Demir tarafından düşürülünce, maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Fethullah Saklı, kalecinin sağından topu ağlara göndererek konuk takımı öne geçirdi. Golden sonra Pendik Kavakpınar skoru eşitlemek için ataklar yapsa da kademede iyi yer tutan Samandıra Futbol S.K. defansını geçemedi. 45+4'de gelişen Pendik Kavakpınar atağında kaptan Doğukan Avcı, ceza sahasının hemen önünde düşürüldü. Yusuf Tanyel'in kullandığı serbest vuruşta top kalecide kaldı. İlk yarıyı Samandıra Futbol S.K. 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya Samandıra Futbol S.K. golle başladı. 47.dakikada Orhan Karabay'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Fethullah Saklı, hem kendisinin, hem de takımının ikinci golünü attı. Samandıra Futbol S.K. deplasmanda Pendik Kavakpınar'ı 2-0 yenerek 'yenilmezlik' unvanını korudu.

İkinci yarıda seri devam etti

İlk yarıyı 8 maçta 8 galibiyetle kapatan Samadıra FK, ikinci yarının ilk maçında Kartalpaşa'yı hükmen yendikten sonra Üsküdar Salacak'ı 10-1 mağlup etti. Ardından Maltepe Kültürspor karşısına çıkan turuncu-siyahlılar gol düellosu şeklinde geçen maçı 6-4 kazanarak, yoluna kayıpsız devam etti.  Ferahspor'u 3-0, Riva'yı 6-2 ile geçen Sancaktepe temsilcisi, 15.hafta karşılaştığı Bostancıspor'u da 5-1 yenerek bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Ligden çekilen Ömerlispor'u hükmen yenen Samandıra FK, 17.hafta ikinciliği garantileyerek 1.Amatör Lige çıkan Pendik Kavakpınar ile 2-0 kazandığı ilk maçın rövanşına çıktı. Maça hızlı başlayan Samandıra FK, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda oyundaki dengeyi sağlayan Pendik Kavakpınar, attığı 3 golle maçı çevirerek sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisini alan Samandıra FK, son hafta liderliği garantilediği için genç oyuncularıyla çıktığı maçta Öz Ataşehir'e  5-0 yenilerek ligi 48 puanda tamamladı. En yakın takipçisi Pendik Kavakpınar 'ın bir puan önünde zirvede yer alan turuncu-siyahlılar  attıkları 84 gole karşılık, kalesinde sadece 20 gol gördü. Fethullah Saklı attığı 18 golle, grubun gol kralı olurken, Isaac 11 gol, Arif Aslan 10 gol, Engin Kulik, Orhan Karabay ve Emirhan Özyürüş 7'şer gol, Appiah ve Sait Ali Polat 4'er golle şampiyonluğa katkı sağladılar.    

                                 

Alt yapıda da başarılılar

Sancaktepe Spor Koordinatörü Yasin Gezgin’in düzenlediği 2011-2012 doğumlu alt yapı futbolcuların katıldığı 15 Temmuz Futbol turnuvasında başarılı sonuçlar aldıklarını söyleyen Samandıra FK Başkanı Mustafa Babacan, alt yapıda da güzel sonuçlar aldıklarını belirtti. Turnuvanın çok başarılı geçtiğine değinen Babacan sözlerine şöyle devam etti: ''Turnuvaya, Yenidoğanspor, Esnafspor, İyi gençlik spor, Sancaktepespor, Sancaktepe Belediyespor, Sarıgazispor, Ziganaspor ile birlikte katıldık. Turnuvada 3 müsabakaya çıkarak 1 galibiyet, 1 mağlubiyet,  1 de beraberlik alarak 4 puan topladık. Toplam 4 gol atıp, 2 gol yiyerek grubumuzda 3 olduk. En centilmen takım ödülünü kulübümüz aldı. Ayrıca, en iyi kaleci ödülünü kalecimiz Alper Bulut kazandı. Yine turnuvada en iyi oyuncu ödülünü oyuncumuz Eren Yazlı aldı. Çocukluklarımız sosyalleşmesi açısından, tecrübe açısından, takım olgusu açısından bu turnuva olumlu geçti emeği geçenlere teşekkür ederiz''                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam