reklam
reklam

Otobüslere rağbet arttı

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2023, Cumartesi - 23:18   Okunma Sayısı: 46744
Son aylarda hava yollarının giderek pahallı hale gelmesi, yurt dışı uçak biletlerinin pabucunu dama attı. Ortalama 15 saat yolculuğu göze alanlar, Avrupa şehirlerini otobüs seyahati ile geziyor.

Yaz aylarının gelmesiyle yurt dışı destinasyonlar bir kez daha gündeme geldi. Ancak Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine uçak biletleri el yakmaya başladı. Atina, Sofya, Bükreş, Üsküp, Belgrad, Budapeşte, Viyana ve Prag'ı ziyaret etmek isteyenler, 12-15 saat arası yolculuğu göze alarak, otobüs biletlerini tercih eder hale geldi. Türkiye’den otobüsle gidilebilecek çok güzel Orta ve Doğu Avrupa şehirleri bulunuyor. Otobüs yolculuklarından keyif alanlar için 15 saatin üzerinde seyahat çok da sorun edilmiyor. Hatta molalı seyahatler, otobüs yolculuklarını cazip hale bile getiriyor. Otobüs camından manzara seyrederek hiç sıkılmadan gidilebilecek bir çok şehir bulunuyor. Bu şehirler arasında da, bir çok tarihi ve turistlik kasaba ya da şehir seyahat severler için önemli bir rota oluşturuyor. Yeni yerler keşfetmenin veya farklı kültürleri deneyimlemenin ekonomik ve pratik bir yolu olan otobüs yolculuklarıyla birbirinden güzel Orta ve Doğu Avrupa şehri gezmek mümkün. Modern otobüslerin konforlu koltukları, ücretsiz Wi-Fi erişimi ve elektrik prizi gibi avantajlarıyla otobüsle seyahat etmek, benzersiz ve unutulmaz bir deneyim sunuyor. İstanbul Esenler Otogarı çıkışlı en gözde Balkan şehirlerini, Orta ve Doğu Avrupa kentlerini sizin için araştırdık. Ayrıca, bu şehirlere olan otobüs bileti fiyatlarını da, uçak biletlerini kıyasladık. İşte bir otobüs bileti ile İstanbul'dan gidilebileceğiniz yurt dışı şehirleri.

Zengin tarihi ve kültürüyle Atina

Yunanistan’ın başkenti Atina, zengin tarihi ve kültürüyle olduğu kadar, yemekleri, eğlence hayatı ve turistlik tesisleriyle her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Akropolis ve Pantheon gibi ünlü simge yapılarıyla insanları büyüleyen Atina, geceleri Antik tapınaklarının gölgesindeki Plaka ile şenleniyor. Dar sokakları ve Arnavut kaldırımlarıyla minik bir Ege kasabasını andıran Plaka, takı, hediyelik, kıyafet ve yerel seramik ürünleri satan küçük mağazaları, kaldırım üzerine taşan kafeleri ve aileler tarafından işletilen tavernalarıyla Yunan kültürünü yaşayabileceğiniz bir bölge. Akropolis Müzesi, Zeus Tapınağı, Syntagma Meydanı, Lycabettus Dağı, Agora, Atina'da gezebileceğiniz diğer görülmesi gereken yerler. Gece hayatının canlı müzik ile dolu, dolu yaşanan Psyri Mahallesi de barları, tavernaları, grafitiyle kaplı küçük el sanatları dükkanlarıyla ilgi çekiyor. Atina’ya İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Arda Tur'un 15 saat 30 dakika süren seferleri ile 2 bin 100 TL'ye Atina'ya ulaşabilirsiniz. Ya da Athens Uluslar arası Havalimanına 4 bin ila 5 bin TL arasında vererek 1 saat 30 dakikalık bir uçuşla varabilirsiniz.

Geleneksel ve modern mimari bir arada

Bulgaristan’ın başkenti Sofya'nın köklü ve eski tarihi sayesinde görülebilecek pek çok yeri bulunuyor. Öncelikle geleneksel ve modern binaların muhteşem bir mimari kombinasyonunu ziyaretçilerine sunan şehir, müzeleri ve galerileri ile keşfedilmeyi bekliyor. Sofya’da yerel kültürü daha iyi anlayabilmek için gezebileceğiniz pazarlar bulunuyor. Bu yerlerde Bulgaristan'a özgü peynirleri satın alabilirsiniz. Ayrıca el sanatları ürünleri de ilginizi çekebilir. Ulusal Tarih Müzesi ve Ulusal Sanat Galerisi, Aleksander Nevski Katedrali, Sofya Arkeoloji Müzesi, Boyana Kilisesi, Vitosha Dağı, Vitoşa Bulvarı ve Banyabaşı Camii görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Sofya’ya İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Metro ve Arda Tur'un 9 saat süren seferleri ile 999 TL'ye Sofya'ya varabilirsiniz. Ya da Sofya Uluslar arası Havalimanına 4 bin 492 vererek 1 saat 15 dakikalık bir uçuşla gidebilirsiniz.

Eski ve yeni bir arada

Doğu Avrupa’nın küçük Paris’i olarak adlandırılan Bükreş’te gezilecek yerler hayli fazla. Yüzyıllık tarihiyle zamana meydan okuyan şehirde hem etkileyici müzeleri gezebilir, hem de eski ve yeniyi bir arada bulabilirsiniz. Ulusal Sanat Müzesi, Zambaccian Müzesi, Sanat Koleksiyonları Müzesi, Theodor Pallady Müzesi, dünyanın en büyük Parlamento binası olan Parlamento Sarayı'nı hiç bir ücret vermeden gezebilirsiniz. Bükreş, muhteşem manzaralara sahip upuzun yeşilliklerle uzanan parklarıyla meşhur. Ayrıca kendisinizi İstanbul'da hissettirecek pek çok Türk restoranı bulunuyor. Bükreş'e  İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Aristur veya Beydağı'nın 13 saat süren seferleri ile 600 - bin 345 TL arasında değişen fiyatlarla Bükreş'e gidebilirsiniz. Ya da Henri Coanda Havalimanına 2 bin 539 TL ile 4 bin 846 TL arasında değişen fiyatlarla 1 saat 15 dakikalık bir uçuşla ulaşabilirsiniz.

Balkanların göz bebeği

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp, antik ve modern mimarinin benzersiz bir karışımını sunan etkileyici bir şehir. Türk Çarşısı, Kuzey Makedonya Arkeoloji Müzesi, Taşköprü, Makedonya Meydanı, Makedonsko Selo Makedonya Köyü, Üsküp Kalesi, Millenium Cross Station, Matka Kanyonu ve Kalkandelen, Üsküp'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Osmanlı geleneklerinin ve göreneklerinin ayakta kaldığı bu ülkeden peynir, bal, ulusal bir halk kostümü olan opinci, bildiğiniz incilere benzemeyen Ohri İncisi ve Telkari takılarını alabilirsiniz. Üsküp'e İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Alpar ve Jadran'ın 11 saat 30 dakika süren seferleri ile bin 220 TL'ye Üsküp'e ulaşabilirsiniz. Ya da Skopje Havalimanına 4 bin 200 TL civarında bir fiyatlarla 1 saat 25 dakikalık bir uçuşla varabilirsiniz.

Canlı gece hayatıyla büyüleyici Belgrad

Avrupa’nın önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Belgrad, hem Sırbistan’ın en büyük şehri hem de en çok ziyaret edilen turistik merkezlerinden biri. Tuna Nehri ve Sava Nehri arasında uzanan Belgrad, Eski Şehir (Stari Grad) ve Yeni Şehir (Novi Grad) olarak iki bölüme ayrılmış durumda. Canlı gece hayatıyla tanınan Belgrad'da, Kalemegdan Kalesi, Kalemegdan Meydanı, Savamala, Knez Mihailova Caddesi, Belgrad Etnografya Müzesi yerel kültürü deneyimlemek isteyenlerin gezebilecekleri yerler. Belgrad'a İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Lüks Yonca'nın 12 saat 30 dakika süren seferleri ile bin 300 TL'ye Belgrad'a varabilirsiniz. Ya da Nikola Tesla Havalimanına 5 bin 800 TL ile 8 bin TL arasında değişen fiyatlarla 1 saat 40 dakikalık bir uçuşla gidebilirsiniz.

Büyüleyici şehir Budapeşte

Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte, Tuna Nehri’nin Buda ve Peşte bölgelerinin birleştiği noktada yer alıyor. Gotik, Barok ve Art Nouveau tarzlarının büyüleyici bir karışımına sahip olan bu şehir, muhteşem mimarisiyle her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Geleneksel Macar yemekleri ve el sanatı ürünleriyle dolu olan Merkez Pazar Salonundan başlayarak Budin Kalesi, Aziz Stefan Bazilikası, Zincir Köprü, Balıkçı Tabyası, Kahramanlar Meydanı, Vaci Utca Caddesi, Gül Baba Türbesi, Margaret Adası ile şehri keşfedebilirsiniz. Budapeşte'ye İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Kamil Koç ve Arda Tur'un 14 saat 15 dakika süren seferleri ile 3 bin 200 TL civarındaki fiyatlarla gidebilirsiniz. Ya da Ferenc Liszt Uluslar arası Havalimanına 5 bin 700 TL civarındaki fiyatlarla 2 saatlik bir uçuşla ulaşabilirsiniz.

Kültürel mirasın parçası Viyana

Avusturya'nın başkenti Viyana, Barok, Gotik ve Art Nouveau tarzlarının benzersiz bir karışımını sunan ve zengin tarihi ile ünlü bir şehir. Viyana cafeleri turu ile başlayacağınız gezinizde, Viyana Opera Salonu, Noel Pazarı, Ulusal Kütüphane, masal şehri Hallstatt, Schönbrun Sarayı, Aziz Stephen Katetrali gibi önemli yerleri gezebilirsiniz. Viyana'ya İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Ulusoy ve Arda Tur'un 1 gün süren seferleri ile 3 bin 200 - 4 bin TL civarındaki fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Ya da Vienna Uluslar arası Havalimanına 7 bin 500 TL civarında değişen fiyatlarla 2 saatlik bir uçuşla varabilirsiniz.

Görkemli şehir Prag

Çekya'nın başkenti Prag, Orta Avrupa'nın mutlaka görülmesi gereken şehirlerinin başında geliyor. Prag kalesi, Aziz Vitus Katedrali, Strahov manastırı, Petrin kulesi, Küçük mahalle, Lennon duvarı, Charles köprüsü, eski şehir meydanı ve astronomik saat kulesi şehrin en önemli noktaları. Bunun yanı sıra Çek müziği ve folklor dansları eşliğinde keyifli bir Çek gecesi geçirmenizi tavsiye ederiz. Prag'a gitmişken Altın Sokak ve Kafka'nın evini, Vaslav Meydanını, Yahudi Mahallesini, bir Çek tatlısı olan Trdelnik yiyebileceğiniz Cumhuriyet Meydanını mutlaka gezmelisiniz. Prag'a İstanbul'dan otobüsle kolayca ulaşmak mümkün. Arda Tur'un 14 saat 15 dakika süren seferleri ile 3 bin 550 TL'ye varabilirsiniz. Ya da Prag Uluslar arası Havalimanına 5 bin 700 TL civarında değişen fiyatlarla 2 saat 35 dakikalık bir uçuşla ulaşabilirsiniz.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam