reklam
reklam

İşlerindeki titizlik markaları oldu

Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2023, Çarşamba - 23:09   Okunma Sayısı: 44013
Maltepe'de 40 yıldır büyük bir titizlikle hizmet veren Titiz Lahmacun, bir marka ismini ancak bu kadar iyi hak eder dedirtiyor. Lahmacun'dan Pide'ye, Köfte'den Kebap'a kadar uzanan zengin ürün çeşitliği ile hizmet veren restoranın 7'den 70'e müdavimleri bulunuyor.

 

 

Gastronomi dünyasında her işletme için titizlik ve temizlik elbette her şeyden önce gelir. Ancak titizlik Maltepe'de bir restoranın önce prensibi, sonra adı, şimdilerde ise markası olmuş.  Maltepe'de 40 yıldır büyük bir titizlikle hizmet veren Titiz Lahmacun, bir marka ismini ancak bu kadar iyi hak eder dedirtiyor. İşletmenin kurucusu Mehmet Aydar'ın aşırı titizliği ve temizlik sevdası Titiz Lahmacun'a adını vermekle kalmamış, tüm çalışanlarının, hatta müşterilerinin bile vazgeçmedikleri bir prensip haline gelmiş. Lahmacun'dan Pide'ye, Şiş'ten Kanat'a, Köfte'den Kebap'a kadar uzanan ürün çeşitliği ile hizmet veren restoranın 7'den 70'e müdavimleri bulunuyor. Daha önce kebabından ve bıçak eti lahmacunundan yediğimiz Titiz Lahmacun'un bu kez 'Muhtar Sofrası' adını verdikleri karışık ızgarasından tattık. İçerisinde Urfa kebap, Adana kebap, tavuk şiş, kuzu şiş, köfte, pilav, közlenmiş domates, közlenmiş biber, acılı ezme, turşu ve salata olan bu koca tepsi, tam anlamıyla damak çatlatıyor. Bir aile işletmesi olan bu sevimli restoran, markalarını ve taşıdıkları misyonu devam ettirebilmek için büyük bir titizlikle çalışıyorlar. İşi babasından devralan Hasan Aydar, gastronomi dünyasında temizliğe ve titizliğe kendileri kadar tüketicilerin de önem vermesi gerektiğini savunuyor. Mekan seçerken, yemek seçerken ve yerken, temizliğe ve titizliğe önem vermenin önemine değinen Hasan Aydar,  gastronominin ülkemizde trend olduğu bir dönemde önemli bir olguya vurgu yapıyor. Şimdi Maltepe'nin en önemli uğrak noktalarından birisi olan Titiz Lahmacun'u, işletmecisi Hasan Aydar ve kurucusu babası Mehmet Aydar'dan dinleyelim.

'Doğuştan bu işin içine doğduk'

Restoran işletmeciliğinin baba mesleği olduğunu söyleyen Titiz Lahmacun işletmecisi Hasan Aydar ''Ben aslında Konya Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezunum. Bu iş bizim baba mesleğimiz. Doğuştan bu işin içine doğduk. Çekirdekten yetişmeyiz. Bulaşıkçılıktan garsonluğa, fırından dışarı servise kadar bu işin her kademesinde çalıştım. Şimdi de Titiz Lahmacun'un 14-15 senedir işletmeciliğini yapıyorum. Bir dönem kendi işimi de yaptım. Ama baba mesleği olduğu için esnaflık çekiyor. Her ne kadar zor da olsa, esnaflık girip de çıkabileceğin bir şey değil. Sosyal medyayı çok kullanan bir işletme değiliz. Biraz örfüne, adetine bağlı bir işletmeyiz. Sosyal medyada yokuz ama internet satışlarımız var'' diye konuştu.

'Babamın titizliği markamız oldu'

Titiz Lahmacun'un 40 senelik bir işletme olduğunun altını çizen Hasan Aydar, ''Bu sektörde işinin hakkını veren üç yer sayın dendiğinde, bunlardan birisi kesinlikle Titiz Lahmacun'dur. Bu markayı babam kurdu. Babam Mehmet Aydar, aklınıza, hayalinize getiremeyeceğinizden çok daha fazla titiz ve temiz bir insandır. Bir elinde paspas, bir elinde bez tüm gün dükkanın içinde temizlik yapan birisidir kendisi.  İşini inanılmaz titiz yapar. Bunun yanı sıra aldığımız ürünlerin hepsi kaliteli, taze ve titizlikle seçilmiş ürünlerdir. Evinize nasıl, domates, biber alıyorsunuz. O şekilde biz de dükkanımıza o şekilde alıyoruz. Titizlikle seçtiğimiz ürünlerle lahmacun yapıyoruz. Eti alırken de hayvanın en lezzetli yerlerinden, yağsız, sinirsiz olarak alıyoruz. Adımızı, markamızı hak etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz'' ifadesini kullandı.

'İkinci şubeyi düşünmüyoruz'

İkinci şubeyi açmak gibi bir düşüncelerinin şimdilik olmadığını söyleyen Titiz Lahmacun işletmecisi Hasan Aydar, ''Bizim Titiz Lahmacun ismini aynı titizlikle, aynı mükemmellikte yapabilmemiz için, bizim gibi işini titizlikle yapan çalışanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Kendi bünyemizde bizim gibi hassas elemanlar yetiştirmemiz şu an için mümkün olmadığı için ikinci bir şube açmak gibi bir düşüncemiz yok. Çünkü kontrollü, dengeli büyümek lazım. Bir de yeni nesilde öyle işin başında durayım, çalışayım düşüncesi yok. Kardeşim var ama başka işle ilgileniyor. Bunun yanı sıra biz bir aile işletmesiyiz. Mardinliyiz, Yemek kültürünün içine doğmuşuz. Babam Mehmet Aydar, eniştem Atilla Ülger, amcam Şehmus Aydar, halam Sultan Aydar ve yeğenim Azat Oviç ile birlikte çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Lahmacun'dan kebaba uzanan çeşitlilik

Geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olduklarının dikkat çeken Hasan Aydar, ''Ürün çeşitleri arasında lahmacun, pide, kebap çeşitlerimiz var. Lahmacun çeşitlerimiz var. özel lahmacunumuz var bıçak etine. Fındık lahmacunumuz var. Pide çeşitlerimiz var. Kıymalı, kaşarlı, sucuklu, kuşbaşılı, kavurmalı, pastırmalı, karışık. Kebaplarımız var. Adana, Urfa, tavuk şiş, kuzu şiş, kanat, ciğer. Bu arada 'Muhtar sofrası' adında bir de karışık ızgara tepsimiz var. Tüm kebap çeşitlerimizin içinde olduğu, müşterilerimizin çok beğendiği, her zaman tavsiye ettiği bir ürünümüzdür.  Bunun yanı sıra köftemiz, tamamen bizim ürünümüzdür. Kendimiz hazırlıyoruz. Titiz Köfte'nin baharatlarının hepsi Hatay'dan geliyor. Tamamen bize özgü bir köftedir. Başka hiç bir yerde yiyemezsiniz. Yine kendimize özgü Beyti'miz var. İleride döner işine girebiliriz. Elbette tüm şartların uygun olması gerekiyor'' dedi.

'7'den 70 müdavimlerimiz var'

Herkesimden müşterileri olduğuna vurgu yapan Titiz Lahmacun işletmecisi Hasan Aydar, sözlerine şöyle devam etti: ''Bizde lahmacun yemiş, 1-2 yaşındaki çocuklar, şuanda 40 yaşında. 40 yıldır Titiz Lahmacun'a gelip lahmacun yiyen, pidelerin tadına bakan, kebaplarımızı tercih edenler artık bizim birer müdavimimiz olmuş durumdalar. O yüzden belirli bir müşteri portföyümüz yok. Her kesimden, her yaş grubundan, her iş kolundan, her gelir seviyesinden kadın-erkek müşterilerimiz mevcut.  Hani bir söz vardır '7'den 70'e' diye. İşte bu tam da bizim için söylenmiş bir söz diyebilirim''

Çocukluktan beri işin içindeyiz,

Yıllardır gıda sektörünün içinde olduğunu söyleyen Titiz Lahmacun'un kurucusu ve isim babası Mehmet Aydar, ''Çocukluktan beri, çıraklıktan bu yana gıda sektörünün içindeyiz. Tam tabiriyle işin mutfağından yetişen insanlarız. İlk günden itibaren hep en iyisini yapmak amacıyla yola çıktık. Kebap, pide, lahmacun, şiş, kanat, dürüm çeşitlerimizle hizmet veriyoruz. Malzemenin her zaman en iyisini kullanmışızdır. Bizim kendimizin yemediği hiç bir şeyi konuklarımıza tavsiye etmeyiz.  Bu nedenle müşterimiz de her zaman memnun ayrılıyor. Yıllardır yemeklerimizdeki lezzeti, tadı hiç bir zaman değiştirmedik. Bu da Titiz Lahmacun'un sevilmesini, Maltepe'de marka olmasını sağladı. İlk gün nasıl yapmışsak, bu gün de aynı şekilde, ne bir eksik, ne bir fazla demeden aynı şekilde ürünlerimizi hazırlıyoruz. Böylece konuklarımızda aldıkları bir tadı, daha sonra yeniden geldiklerinde bulabiliyorlar. Burada en önemli detaylardan bir tanesi de kullandığımız ettir. Etimize kesinlikle baharat katmıyoruz. Bize geldiği doğal, taze şekliyle hazırlayıp servis ediyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız et günlüktür. Fazla et almıyoruz. Günlük ne kadar ihtiyacımız varsa, o kadarını alıyoruz. Malzemeyi hazırlamak 10-15 dakikamızı alıyor. Günlük taze sattığımız için bizde lezzet hiç bir zaman değişmiyor'' diye konuştu.

Kalite bizim için çok önemli

İş yerinde kaliteden hiç bir zaman taviz vermediklerinden bahseden Mehmet Aydar, ''Kaliteyi hiç bir zaman bozmuyoruz. Zaten kaliteyi bozduğumuz zaman, bu işi bırakır gideriz. Kalite, bizde olmazsa, olmazımız. Ben yemediğim, beğenmediğim, kalitesiz bulduğum bir şeyi,konuklarımın önüne getirmem. Mesela lahmacun yaparken, önce bir tadına bakarız. Nasıl olmuş diye. Eğer biz bunu beğenmemişsek, kesinlikle tavsiye etmeyiz. Diğer ürünlerde de tadına, tuzuna, acısına bakarız. 45 yıldır ne kasabımız, ne malzeme aldığımız yer, ne de manavımız hiç biri değişmemiştir. Ustamız bile aynı ustadır. Ayrıca kolaya kaçmayıp, odun fırınından hiç bir zaman taviz vermedik. Çünkü odunun fırının lezzeti bir başkadır. Her şeyden ödün verdik ama kaliteden, titizlikten taviz vermedik. İşinizi severek yapıyorsanız, başarı da böyle geliyor'' ifadelerine yer vererek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam