reklam
reklam

Suudi Arabistan ile Japonya arasında yapay zeka alanında işbirliği anlaşması

Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:02   Okunma Sayısı: 28571
Suudi Arabistan ile Japonya arasında yapay zeka, nesnelerin interneti ve biyometri alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Japon bilişim ve teknoloji firması NEC ile Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Komisyonu (SDAIA) arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

Yapay zeka, nesnelerin interneti ve biyometri alanlarında işbirliğini kapsayan anlaşma ile SDAIA'nın teknolojik çözümlerde tecrübe kazanması ve Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde veriye dayalı ekonomilerde ilerlemesine katkı sunması bekleniyor.

Japonya Başbakanı Kişida'nın da katıldığı imza töreninde, söz konusu anlaşma SDAIA'ya bağlı Ulusal Bilgi Merkezi Müdür Yardımcısı Meşari bin İbrahim el-Meşari ile NEC üst yöneticisi Naoki Yoshida tarafından imzalandı.

Suudi Arabistan ile Japonya, dün aralarında yenilenebilir enerji, teknoloji ve tarım olmak üzere 26 anlaşma ve protokol imzalamıştı.

Orta Doğu turunun ilk ayağı olan Suudi Arabistan'dan bugün ayrılan Kişida'nın Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) de ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam