reklam
reklam

Kuruluşlarda sezon sona erdi

Eklenme Tarihi: 3 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:11   Okunma Sayısı: 61493
İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği İKMTDSK tarafından organize edilen Kuruluşlar Masa Tenisi Lig Müsabakaları Tozkoparan Spor Salonunda oynanan maçlarla tamamlandı.

Şirket çalışanlarının yoğun geçen iş hayatından sıyrılıp, sevdikleri spor branşında mücadele ve rekabet etmelerini sağlayan İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Ligi, son ayak karşılaşmaları ile tamamlandı. İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Lig Müsabakalarına Tozkoparan Spor Salonu ev sahipliği yaptı. Son derece zevkli ve heyecanlı geçen karşılaşmaların ardında, erkeler süper ligi ve 1.ligi ile kadınlar liginde dereceye girenler, kupa, madalya ve plaketlerini Tozkoparan Spor Salonunda yapılan final maçlarının sonunda aldılar. Süper Lig`de TELAS Lastik şampiyonluğa ulaşırken, Türk Hava Yolları ikinci, TGS üçüncü, Yakar Tekstil dördüncü oldu. Süper Lig takımlarına kupa ve madalyalarını İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Beşok verdi. 1.Lig`de İSMMMO şampiyonluğa ulaşırken, Havelsan ikinci, Turkcell üçüncü, Ford Otosan dördüncü sırayı aldı. 1.Lig takımlarına kupa ve madalyalarını, TMTF Kuruluşlar Kurulu Başkanı Şener Filiz takdim etti. Kadınlar Ligi`nde Güreli YMM takımı şampiyonluğu elde ederken, Türk Hava Yolları ikinci, İkizler Ajans üçüncü, TGS dördüncü oldu. Kadınlar Ligi'nin kupa ve madalyalarını İstanbul Kuruluşlar arası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyesi Emre Deniz verdi. Ayrıca, İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Liginde en centilmen takım plaketlerini, kadınlarda İkizler Ajans, 1.Lig'de BP, Süper Lig'de ise Turkcell takımları aldılar.

Beşok'dan takımlara teşekkür

İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Liginin Masa Tenisi camiasına yakışır bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Beşok, 2022-2023 sezonunda liglerde yer alan tüm sporculara teşekkür ederek derece yapan takımları tebrik etti. İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Ligi son etap karşılaşmalarının Babalar Gününe denk gelmesiyle de ilgili konuşan Beşok, tüm katılımcıların babalar günü kutlandı.

İstanbul'u temsil edecekler

Erkeklerde Telas Lastik, Türk Hava Yolları, kadınlarda ise GÜRELİ YMM ve Türk Hava Yolları, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından 8-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında Konya'da Şelçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda yapılacak olan 20. Kuruluşlar arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında İstanbul'u temsil etmeye hak kazandılar. İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Beşok, İstanbul Ligi'nde dereceye girerek Kuruluşlar Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil edecek takımlara başarı diledi. Türk Hava Yolları'nın ve TELAS Lastik'in geçen yıl Türkiye Şampiyonluğunu elde ettiğini hatırlatan Beşok, ''Geçen yıl şampiyonluk kupasını hem kadınlarda, hem de erkeklerde İstanbul'a getirmiştik. Bu yıl da erkeklerde ve kadınlarda aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. İlimizi temsil edecek olan tüm takımlara başarılar dilerim'' diye konuştu.

    

Yeni sezon katılımlardan sonra netlik kazanacak

2022-2023 sezonu sonunda Süper Lig'in son iki takımı TOKİ ve Şişli Etfal Hastanesi Birinci Lige düştü.  Birinci Lig'in ilk iki takımı İstanbul Serbest Mali Müşavirler Odası İSMMMO ile Havelsan Süper Lige çıktı. Ancak, 2023-2024 sezonunda liglerde yer almak için müracaat edecek ve liglerden ayrılacak takım sayıları ve güçleri dikkate alınarak liglerin oluşumu Yönetim Kurulu tarafından yeniden düzenlenebilir.  Bu durum sezon başında gelen müracaatlar sonunda netlik kazanıp ilgili takımlara duyurulacak.

Son şampiyon Telas unvanını korudu

2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Süper Ligi müsabakaları sonunda geçen yılın şampiyonu Telas Lastik unvanını koruyarak bu ligde 5.kez şampiyonluğa ulaştı. Suphi Atlıhan, Diler Dinçer, Cevat Gürsel, Arsalan Babazadeh, İman Golshahi ve Basri Yılmaz dan oluşan TELAS Lastik, oynadığı 18 maçın tamamını kazanarak, yenilgisiz ilk sırayı aldı. 18 maçta 54 set alan ekip, sadece 6 set verdi. Aldığı setlerde toplam 163 sayı üreten TELS Lastik, rakiplerine sadece 35 sayı verdi.

Kadınlar finali nefes kesti

İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi kadınlar Ligi'nde finalinde son 8 yılın şampiyonu Türk Hava Yolları'nı mağlup eden  Güreli YMM rakibinin şampiyonluk serisini sonlandırdı. Bu güne kadar, Türk Hava Yolları ile oynadığı 5 finali kaybeden Güreli YMM, 2023 finalinde karşılaştığı rakibini yenerek, ilk kez  İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi kadınlar Ligi'nde şampiyonluğu elde etti. Saadet TEKEŞ ve Zeynep KARACA dan oluşan Güreli YMM takımı finalde Ceydan Tarakçı ve Derya Ocak'dan kurulu Türk Hava Yolları ekibini 3-2 mağlup etmeyi başardı.

İsim yazılı formalar kullanıldı

Türk sporuna ve Masa Tenisi Camiasına her zaman örnek olmayı ve öncülük etmeyi görev edinmiş olan kısa adı İKMTD olan İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği, aldığı kararla 2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Kadınlar Ligi müsabakalarında forma standardı getirdi. Takım formaları tek tip aynı renkte, arkalarında üstte şirket, altında sporcu ismi yazılı olacak şekilde maçlara çıkıldı. Tüm sporcular 2022-2023 sezonuna ait vizesi yapılmış lisanlarını ibraz ederek oynadılar. Her sporcu için yedek forma yaptırılmasına izin verildi. Bu sayede maç esnasında terli forma aynı renkte bir başka forma ile değiştirilebildi. Ayrıca müsabaka esnasında rakip takımın aynı renkte formaya sahip olabileceği düşünülerek, takımların kural gereği farklı renklerde formalar yaptırabilmesine müsaade edildi.

Tüm etaplar Tozkoparan'da oynandı

2022-2023 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Lig müsabakalarında takımlar ve oyuncular organizasyon komitesince belirlenen kurallara uymakla mükellef tutuldular. Maçlar, birinci ve ikinci devresi en az 3 hafta sonu  olmak üzere, salonda toplu olarak oynandı. Kadınlar Ligi ile Birinci Lig ve Erkekler Süper Lig birinci etap maçlarının tamamlanmasının ardından ikinci etap maçları Ocak 2023, üçüncü etap Nisan 2023 ve son etap maçları Haziran 2023 tarihinde Tozkoparan Spor Salonunda yapıldı. Maçlar MHK'ye bağlı resmi hakemler tarafından yönetildi. Sporcular maç esnasında TMTF ve İKMTSKD talimat ve yönergeleri içinde belirlenmiş olan yarışma kıyafeti ile maça çıktılar. Formaların arkasında takım ve sporcu ismi mutlaka yazıldı. Beyaz forma ile maça çıkılmasına kesinlikle izin verilmedi. Takımlar, maç esnasında giyilen formanın karşı takımın forma rengi ile aynı olabileceği ihtimaline ve terlemeye karşı yanlarında mutlaka farklı renkte yedek forma bulundurdular. Maçlarda olimpik oyun sistemi uygulandı.  İki tek maçından sonra, takımın 3.oyuncusunun oynamasının mecburi olduğu çift maçına geçildi. Şayet 3 oyunu da aynı takım almamışsa, 3 galibiyete ulaşılıncaya kadar tek maçı oynanandı.

Bir takım en az 3 oyuncu ile maça çıktı

İstanbul Kuruluşlar Masa Tenisi Liginde bir maç en az 3 oyuncu ile oynandı. Her oyuncu bir takım maçı içinde en fazla 2 maçta oynayabildi. Maçlarda kesinlikle tehir hakkı olmadığından dolayı olağanüstü durumlarda maça çıkabilmek için takım listesine mutlaka (yedek oyuncu) en az 4 en fazla 6 oyuncu yazılması tavsiye edildi. Oyun sırası; A ile X, B ile Y, Çiftler C+A* veya B* ile Z+X* veya Y* B veya A ile Z, C ile Y veya X olacak şekilde ayarlandı. 4. ve 5. maçta, çiftlerde oynamayacak olan oyuncular oynadı. Erkek takım maçında, çift maçında 3 oyuncunun haricinde dördüncü oyuncusunu oynatmak isteyen takım/takımlar A veya B (X veya Y) oyuncularından birini oynatmış sayıldılar. Dördüncü oyuncuyu oynatacak takım maçtan önce A veya B (X veya Y) oyuncularından hangisini oynatıp oynatmayacağını hakeme bildirdi. Kadın Takım Maçlarında Corbilon Kupa Oyun Sistemi (4 tek ve bir çift) uygulandı. Bir takım en az 2, en fazla 4 oyuncudan oluştu. Oyun içinde 3 maçı kazanan takım galip ilan edilirken, kalan oyuncuların müsabakaları oynanmadı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam