reklam
reklam

Güney Kore lideri Yoon "dijital düzen" için uluslararası yapı kurulmasını önerdi

Eklenme Tarihi: 21 Haziran 2023, Çarşamba - 18:14   Okunma Sayısı: 35509
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, küreselleşen dünyada "dijital düzene" dair ortak kuralların oluşturulması için uluslararası bir yapının kurulmasını teklif etti.

Yonhap'ın haberine göre, Sorbonne Üniversitesi'nde düzenlenen Paris Dijital Vizyon Forumu'nda konuşan Yoon, dijital teknolojinin, sınırları olmayan, birleştiren ve anı yansıtan doğasının, uluslararası kabul görmüş, evrensel bir "dijital düzenin" tesisini elzem kıldığını vurguladı.

Yoon, özgürlüklerin genişletilmesi, ücretsiz işlemlerin güvence altına alınması, dijital uçurumun daraltılması, adil erişim ve tazminat garantisi gibi prensipler bağlamında küresel bir "dijital düzen" kurmak için Paris İnisiyatifi'ni önerdi.

"Dijital düzenin kurallarının belirlenmesi için uluslararası bir yapı öneriyorum" diyen Yoon, uluslararası fikir birliğini tesis etmek için sürecin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı kuruluşlarca yönetilmesinin isabetli olacağını belirtti.

İnsan ve yapay zeka arasındaki işbirliğiyle dijital teknolojinin, buluşlar, teknolojik gelişmeler ve sanatsal yaratıcılık gibi olağanüstü başarılar ortaya koyduğunu dile getiren Yoon, bunun aynı zamanda özgünlük ve temel haklar bağlamında büyük bir kafa karışıklığına da sebep olduğuna dikkati çekti.

Yoon, dijital düzen kurallarının belirlenmesinin önemine işaret ederek, teknolojinin, iklim krizi, derinleşen kutuplaşma, insanlık kaybı ve kitle imha silahları gibi gerçek tehlikelere de yol açtığını söyledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam