reklam
reklam

U17 A'da 7.hafta

Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2023, Pazar - 23:25   Okunma Sayısı: 62556
İstanbul U17/A Ligi'nde 7.hafta heyecanı yaşandı . Oynanan 38 maçta 135 gol atılırken, İstanbul Beylikdüzü, Çıksalın ve Pendik Güllübağlar, tüm maçlarını kazanarak gruplarında ilk sırada bulunuyor.

Toplam 91 takımın 10 grupta tek devreli lig usulüne göre mücadele ettiği İstanbul U17/A Ligi'nde 7.hafta geride kaldı. Üç maçın hükmen sona erdiği 7.hafta, tarafsız sahalarda oynanan 38 maçın 5'inde taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Dokuz takımın bay kaldığı hafta oynanan 38 maçta toplam 135 gol atıldı. İstanbul U17/A Ligi'nde 2006, 2007 ve 2008 doğumlu futbolcular oynayabiliyor, 2009 ve daha küçük doğumlu sporcuların oynatılması ise TFF tarafından yasaklandı. Oynatan takımlar hükmen yenik sayılacak. Ayazağaspor, Fatih Mimarsinan Stadı'nda Şafak 76'yı, Pendik Güllübağlar ise Selimiye Stadında Gümüşsuyu'nu aynı sonuçla 8-1 mağlup ederek, haftanın en farklı galibiyetlerini elde ettiler. U17/A gol krallığında, Örnektepe'den Ertuğrul Çalar 10 gol ile ilk sırada bulunuyor. Kendisini; Büyükçekmece Belediyespor'dan Ali Belge, İstanbul Gençlerbirliği'nden Ali Kadıoğlu ve Gazi Mahallesi'nden Ramazan Alagüz, 9'ar golle takip ediyorlar. U17 Ligi A Kategorisinde yer alan ve grubunu şampiyon tamamlayan 10 takım doğrudan Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek. Grup ikincisi olan 10 takım arasında yapılacak olan eleme müsabakalarını kazanan 5 takım da Türkiye Şampiyonası biletini alacak. İkinciler arasından eleme maçlarını kaybeden 5 takım içerisinden Fair-play sıralamasına göre en iyi 1 takım İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16. takım olacak.

Üç takım tüm maçlarını da kazandı

U17/A Ligi'nde Türkiye Şampiyonası'na gidebilmek için öncelikle gruplarda ilk ikiye girmek çok önemli. Gruplarda ilk iki sırayı elde edecek toplam 20 takımdan 16'sı U17 Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil etme hakkı kazanacak. 1.grupta İstanbul Beylikdüzü, 2.grupta Çıksalın ve 8.grupta Pendik Güllübağlar tüm maçlarını kazanarak gruplarında ilk sırada bulunuyor. 1.grupta Beylikgücü lideri adım, adım izliyor. 2.grupta ikincilik mücadelesi Örnektepe ile Altınova arasında yaşanıyor. 3.grupta Küçükçekmece İdman Yurdu ile Yeniköyspor zirveyi aynı puanla paylaşıyor. 4.grupta, Gazi Mahallesi, en yakın takipçisi Esenlerspor'un 4 puan önünde yer alıyor. 5.grupta lider Feriköy ile ikinci Bayburt 1918 arasında sadece 1 puan fark bulunuyor. 6.grupta Sultangazi ile Akşemsettin Parseller aynı puan ve averajla sıralanıyorlar. 7.grupta İstanbul Gençlerbirliği, takipçisi Mecidiyeköy'ün 2 puan önünde lider. 8.grupta Pendik Güllübağlar ile Kurtköy aynı puana sahipler. 9.grupta Dudullu ile Bağlarbaşı aynı puan ve averajla zirvede yer alıyor. 10.grupta Paşabahçe ve Kavacık, lider Kartalspor'un yakından takip ediyor.    

Tunaspor bir puanı kurtardı

İstanbul U17/A Ligi 3.grupta Tunaspor, Merkezefendi Stadında İstanbul Demirspor ile karşılaştı. İl hakemi Muhammed Bilen'in yönettiği maçta, yardımcılıklarını Mehmet Keskin ve Yaren Genç yaptı. Saha komiseri olarak da Ramazan Tunceriz görev aldı. Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti. İlk yarıda gol sesi çıkmazken, takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gittiler. İkinci yarının 60.dakikasında Salih Eren Geri İstanbul Demirspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu gole Tunaspor, 78.dakikada Ali Taha İhtiyaroğlu ile cevap verdi. Karşılaşma ikinci yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. Bu sonuçla her iki takım da puanını 8'e çıkarttı. Lider Küçükçekmece İdman Yurdu, Beyoğlu Stadında oynanan maçta en yakın takipçisi Yeniköy ile 2-2 berabere kalarak ilk sıradaki yerini korudu.
Yeniköyspor, Çınar Güllügil ve Mehmet Emin Karabilen'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen, Küçükçekmece temsilcisi Enis Tekeli'nin iki golüyle eşitliği sağlamayı başardı. Nağmalup Küçükçekmece İdman Yurdu, gol averajıyla Yeniköy'ün önünde lider durumda bulunuyor. Güneştepe'yi 1-0 yenen Osmaniye İstiklal, puanını 13'e yükseltti. Esenyurt Gümüşhane'yi 2-1 yenen Zara Ekinli ise puanını 9 yaparak, 4. sıraya yükseldi.

Mecidiyeköy 3 puanı iki golle aldı

İstanbul U17/A Ligi 7.grupta ikinci sıradaki Mecidiyeköy, Namık Sevik Stadında grup 4.sü Bahçelievler Soğanlı ile karşılaştı. Karşılaşmayı İl hakemi Soner Eskisoy yönetirken, yardımcılıklarını Mehmet Karadaş ve Emirhan Arslan yaptı. Saha komiseri olarak Baysal Doğan Timur görev aldı. Müsabakanın ilk yarısının 27.dakikasında Ali Yalman, Mecidiyeköyspor'u öne geçirdi. İlk yarı bu golle 1-0 sarı-yeşillilerin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının 85.dakikasında Serhat Osmanlı farkı ikiye çıkarttı. Maçı 2-0 kazanan Mecidiyeköy, puanını 15'e yükselterek, lider İstanbul Gençlerbirliği'nin maçı olmadığı hafta puan farkını bire indirdi. Halil Rıfat Paşaspor'u İBB Şenlikköy Stadındaki maçta 3-1 yenen Haznedar İdman Ocağı puanını 13'e yükselterek, Bahçelievler Soğanlı'nın puan kaybettiği hafta  3.sıraya yükseldi.

Kartalspor liderliğe yükseldi

İstanbul U17/A Ligi 10.grupta lider Paşabahçe ile takipçisi Kartalspor, Dudullu Stadında karşı, karşıya geldi. Müsabakayı İl hakemi Hanefi Bilen yönetirken, yardımcılıklarını Onurhan Ayhan ve Yusuf Yaman yaptı. Saha komiseri olarak da Aygün Cantürk görev aldı. Zirveyi etkileyecek, hatta yeniden şekillendirecek mücadeleye Kartalspor hızlı başladı. 13.dakikada sağ kanattan gelişen atakta, ceza sahası içinde topla buluşan Yunus Emre Uralkaya, bordo-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Bu sezon U18 takımında da forma giyen Yunus Emre, toplam gol sayısını 16'ya çıkarttı. İlk yarı atılan bu golle Kartalspor'un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının 58.dakikasında Kağan Bacak farkı ikiye çıkartan golü attı. 64.dakikada gelişen Paşabahçe atağında Enes Yıldız, attığı golle farkı bire indirdi. açın ikinci yarısında oyuna giren Berkan Çiçek 77.dakikada skoru tayin eden golü attı. Zorlu mücadeleyi 3-1 kazanan Kartalspor, liderliğe yükselirken, ilk yenilgisini alan Paşabahçe ikinci sıraya geriledi. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Çubukluspor'u 4-3 yenen Kavacıkspor 3.sıraya yükseldi.

Örnektepe Aslan'a kükredi

İstanbul U17/A Ligi 2.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Kağıthane temsilcisi Örnektepe, Beyoğlu Stadındaki maçta bir diğer Kağıthane ekibi Aslantepe ile karşılaştı. Müsabakayı İl hakemi Alperen Aydın yönetirken, yardımcılıklarını Adem Arğın ve Emre Boşnak yaptı. Saha komiseri olarak ise Basri Bakmaz görev aldı. Maça çok etkili başlayan Örnektepe, ilk yarım saat içinde bulduğu gollerle 3-0 öne geçti. 17 ve 20.dakikalarda Yavuz Selim Gündüz, 27'de ise Ali İlhan Kayıhan'ın golleri, mavibeyazlıları farka taşıdı. İlk yarı atılan 3 golle Örnektepe üstünlüğünde sona erdi. Maçın ikinci yarısında Örnektepe farkı açmak için, Aslantepe ise farkı azaltmak için ataklar yaptıysa da aradıkları golü bulamadılar. Karşılaşmayı ilk yarı atılan gollerle 3-0 Örnektepe kazandı. Mavi-beyazlılar puanını 16'ya çıkartarak ikinci sıradaki yerlerini korudu. Lider Çıksalın ise Havataşspor'u Miraçhan Yazıcı'nın golleriyle 2-0 yendi. 7'de 7 yapan sarı-yeşilliler 21 puanla ilk sırada yer alıyor. Üçüncü sıradaki Altınova ise Şirinevler'i 3-0 ile geçti. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam