reklam
reklam

SAL Klasman'da 5.hafta

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2023, Cuma - 23:46   Okunma Sayısı: 59799
Toplam 16 takımın mücadele ettiği İstanbul Süper Amatör Ligi klasman gruplarında 5.hafta geride kaldı. Taçspor, lider Sarıyer Yeni Mahalle'yi yenerek BAL potasına girdi.

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 16 takımın katıldığı SAL klasman maçlarında 5.hafta heyecanı yaşandı. Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek 8 İstanbul takımının belirleneceği İstanbul Süper Amatör Ligi klasman maçları A ve B olmak üzere iki grupta oynanıyor. Gruplarında ilk dört sırayı alacak toplam 8 takım gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etme hakkı kazanacak. Eski şaşalı günlerine dönmenin hayallerini kuran Beykoz Spor 1908'de hayal kırıklıkları bu haftada da devam etti. Bir türlü toparlanamayan sarı-siyahlılar, Anadolu FK karşısında da sahadan farklı bir skorla mağlup ayrıldı. Dördüncü yenilgisini alan Beykoz 1908, 1 puanla klasman A grubunun dibine demir attı. Matematiksel olarak ilk dört iddiası kalmayan sarı-siyahlıların, BAL hayali bir başka bahara kalmış oldu. Kartal Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadındaki maçta Maltepe temsilcisi Anadolu FK'yı farka taşıyan golleri; Sercan Uzsoy, Köksal Yedek, Ahmetcan Türkmen ve Murat Erdi Yeşiltepe attı. Beykoz'un tek golü ise Selçuk Kaya'dan geldi. Klasman B grubunun iki galibiyetsiz takımı Ortaçeşme ile İstanbul Bulancak ilk galibiyetlerini elde ettiler. İki Beykoz takımının mücadelesinde Ortaçeşme, Paşabaçe Stadında Çubuklu'yu 4-3 yendi. İstanbul Bulancak ise İBB Şenlikköy Stadındaki maçta Galata'yı 90+4'de Buğra Özdemir'in golüyle 1-0 yendi.

Taçspor lider Sarıyer'i devirdi

İstanbul Süper Amatör Ligi Klasman A grubunda lider Sarıyer Yeni Mahalle, tek galibiyeti olan 7. sıradaki Taçspor ile Beylerbeyi 75.Yıl Stadında karşı karşıya geldi. Karşılaşma, Taçspor için 'tamam mı?, devam mı?', Sarıyer Yeni Mahalle içinse kazanması halinde matematiksel olarak olmasa da BAL'ı büyük ölçüde garantileme maçıydı. O yüzden Taçspor-Sarıyer Yeni Mahalle maçı A grubunda haftanın en kritik karşılaşmasıydı. Doksan dakikaya sığmayan ve özellikle de ikinci yarısı oldukça heyecanlı geçen karşılaşmayı son saniye golüyle kazanan Taçspor, bir anda A grubundaki bütün hesapları alt-üst etti. Kritik üç puanı hanesine yazan sarı-kırmızılılar, Bölgesel Amatör Lig hayalini gerçeğe dönüştürmeye bir adım daha yaklaştı. Önemli bir taraftar desteği ile Beylerbeyi'ne gelen Sarıyer Yeni Mahalle, kaybetmesine rağmen liderliğini averajla devam ettirdi. Kırmızı-yeşilliler klasmanın son iki haftasında, şampiyonluğun iki güçlü takımı Beşyüzevler ve Küçükçekmecespor ile karşılaşacak. Müsabakayı C klasman hakemi Sercan Yılmaz yönetirken, yardımcılıklarını kıdemli yardımcı Furkan Olçaş ile ikinci yardımcı Emre Kaya yaptı. Karşılaşmanın TFF denetçisi Ali Gün olurken, saha komiseri olarak Sait Dinek görev yaptı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı nefesleri kesti

Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, her iki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısı ise ilk yarının tersine, oldukça heyecanlı ve hareketli geçti. Taçspor, Ekimcan Karakuş, Yusuf Furkan Çoşkun ve Oğuzhan Türkmen ile gole yaklaşırken, Sarıyer Yeni Mahalle, özellikle Emircan Tufan'ın oyuna girmesiyle, rakip kalede daha çok pozisyon bulmaya başladı. Taçspor'da Tufan Keleş, ikinci sarı karttan, Sarıyer ekibinde ise Barış Korkmaz, hakeme itirazlarından dolayı orta hakem Sercan Yılmaz tarafından üç dakika arayla kırmızı kartla oyun dışı bırakıldılar. Maçın son dakikaları karşılıklı ataklarla, geçerken her iki takım da beraberliğe razı olmadığını açıkça ortaya koydu. 90+7'de Sarıyer Yeni Mahalle tüm hatlarıyla Taçspor kalesinde gol ararken, kaptırılan top sonrası gelişen atakta Yusuf Furkan'ın ortasını iyi takip eden Oğuzhan Türkmen, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Santrası yapılmayan golle Taçspor, lider Sarıyer Yeni Mahalle'yi 1-0 yendi. Puanını 6'ya yükselterek klasmandaki 2.galibiyetini alan Taçspor, 6.hafta grup sonuncusu Beykoz 1908 ile karşılaşacak. Uzatmalarda son saniye golüyle mağlup olan Sarıyer Yeni Mahalle, 6.hafta takipçisi Beşyüzevler ile karşılaşacak. Sarıyer Yeni Mahalle, Beşyüzevler, Anadolu FK ve Küçükçekmecespor 8'er puan ve averajla sıralandılar. Çekmeköy Belediyesi Alemdağ'ın 7, Maltepespor ile Taçspor'un ise 6 puanı bulunuyor.

İki maçta da gol sesi çıkmadı

İstanbul Süper Amatör Ligi Klasman A grubunun iki kritik maçı, Küçükçekmecespor-Maltepespor ve Beşyüzevler-Çekmeköy Belediyesi Alemdağ maçlarında gol sesi çıkmadı. Son iki haftaya girilirken, 7 takımın da BAL şansı bulunuyor. Beşyüzevlerspor ile Çekmeköy Bld. Alemdağspor, Sarıyer Belediyesi  Çayırbaşı Stadında karşılaştılar. Mücadeleyi BAL Hakemi  Kadir Akpınar yönetirken, yardımcılıklarını Hüseyin Balkaya ve Ersel Evyapan yaptı. Bilgin Özgülüş ise maçta saha komiseri olarak hazır bulundu.  Üç puan hedefleyen iki ekibin mücadelesinde gol sesi çıkmazken, iki takımda sahadan birer puanla  ayrıldı. Bu sonuçla Çekmeköy ekibi klasmandaki 4. beraberliğini almış oldu. Grubun sıralamasını etkileyecek bir diğer maçta ise Küçükçekmecespor ile Maltepespor golsüz berabere kaldı. Beyoğlu Stadındaki karşılaşmada her iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı. Bu sonucun ardından A grubunda Sarıyer Yeni Mahallespor, Beşyüzevler, Anadolu FK ve Küçükçekmecespor 8 puanla ilk sıraya yerleşmiş oldu.

İFA'da 7 yıllık ayrılık son buldu

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman B Grubu'nda haftaya 10'ar puanla il iki sırada yenilgisiz giren İFA Spor ile Leventspor, İBB Bayrampaşa Stadında karşı karşıya geldiler. Karşılaşmayı B klasman hakemi Bayram Başkan yönetirken, yardımcılıklarını Mustafa Poyraz ve Zekeriya Emre Karaduman yaptı. Saha komiseri olarak  Yaşar Gecekuşu görev aldı. Karşılaşmayı üstün bir oyundan sonra 3-0 kazanan İFA Spor, 7 sezon sonra yeniden Bölgesel Amatör Lig'e çıkmayı garantiledi. Kırmızı-yeşilliler en son 2015-2016 sezonunda BAL 11.grupta 6.sırayı alarak SAL'a düşmüştü. 2017-2018 sezonunda SAL klasmanı 4.bitiren İFA Spor, Play out maçında Kartalspor'a yenilerek BAL'ın kapısından döndü. Geçen sezon yine klasmana kalan Küçükçekmece temsilcisi grubunu 8.sırada tamamladı. İFA Spor kendisini BAL'a çıkartan Leventspor karşısında maça hızlı başladı. 28. dakikada ara transferde Denizköşkler'den transfer edilen Mustafa Cevret'in golüyle İFA Spor 1-0 öne geçti. İlk yarı atılan bu golle kırmızı-yeşillilerin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının 60.dakikasında Mustafa Cevret, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 74.dakikada Kerem Yılmaz maçın skorunu ilan eden golü attı. Kerem bu sezon ki 10.golüne imza atmış oldu. Maçı İFA Spor 3-0 kazandı. Her iki takım son olarak 2018-2019 sezonunda SAL gruplarda karşılaşmışlar, ilk maçı 1-0 İFA kazanırken, ikinci maçtan Leventspor 4-0 galip bitirmişti. Leventspor'u yenerek puanını 13'e yükselten İFA Spor, klasmanın bitmesine 2 hafta kala BAL'a çıkmayı garantiledi. Leventspor ise BAL'a çıkma hayallerini 6. hafta oynayacağı Ortaçeşme maçına bıraktı.

 

 

Alibeyköy'e bir yıl ayrılık yetti

İstanbul Süper Amatör Ligi klasman B Grubu'nda 3.sıradaki Alibeyköyspor ile takipçisi Yeni Ufukspor, Bahçelievler İl Özel İdare Stadında karşılaştılar. Mücadeleyi B klasman hakemi Yalçın Taşkınfurat yönetirken, yardımcılıklarını Burak Bakırtaş ve Yücel Alkaşi yaptı. Saha komiseri olarak da Yılmaz Özkan görev aldı. Karşılaşmanın 31.dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu Mehmet Albayrak gole çevirince yeni Ufukspor 1-0 öne geçti. Bu gole Alibeyköy, 42.dakikada Ali Kemal Bilir ile cevap verdi ve skora denge geldi. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 berabere bitti. İkinci yarıda Yeni Ufukspor’un stoperi Elyesa, 80. dakikada kırmızı kartla takımını bir kişi eksik bıraktı. Maç 1-1 berabere bitince, Alibeyköy puanını 10'a yükseltti. Turuncu-mavililer, 5.sıradaki 4 puanlı Galata'yı ikinci hafta 3-2 yendiği için bitime iki hafta kala BAL'a çıkmayı garantiledi. Böylece Alibeyköy geçen yıl düştüğü BAL'a bir yıllık ayrılıktan sonra yeniden yükseldi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam