reklam
reklam

Kadın milletvekilinin spor tutkusu

Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 128622

ESKİŞEHİR 

Kayak, dalış, yamaç paraşütü, yelken kanat gibi birçok spor dalıyla ilgilenenAK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, ekonomi profesörlüğünün yanı sıra ekstrem sporlara düşkünlüğüyle de öne çıkıyor.

Düzenli pilates yapan, dalış, kayak, yamaç paraşütü, yelken kanat sporuyla ilgilenen ve çocukluğundan beri daha çok memleketi Eskişehir'in takımı Eskişehirspor olmak üzere futbol maçlarına giden Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasete girmeden önce de ekstrem sporlara ilgisinin bulunduğunu kaydetti.

Eşinin desteğiyle aile fertleriyle spor yapmaya özen gösterdiğini anlatan Günay, şöyle konuştu:

"Eşim, iki çocuğum ve damadımla çeşitli sporları yapıyoruz. 2006 yılından Muğla Sarıgerme'de eğitim alıp, dalış yapmaya başladım. Dalışta CMAS belgesini aldım. Bir dalış imkanı bulunca değerlendirmeye çalışıyorum. Türkiye'de, Kaş, Bodrum ve Sarıgerme'de dalış yaptım. Su altında sakin, sessiz bir ortamın olması beni mutlu ediyor. Dubai'de de köpek balıklarının arasında dalış yaptım. Çifteler ilçesinde Sakarya Nehri'nin doğduğu yerde de dalış gerçekleştirdim. Eskişehir'in İnönü ilçesinde bulunan Türk Hava Kurumu Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yamaç paraşütüyle atladım. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandırdım. Fethiye'de yelken kanat ile uçtum. Herkesi böyle sporlar yapmaya davet ediyorum."

Günay, böyle sporlarla ilgilendiğini öğrenen diğer milletvekillerinin bu duruma çok şaşırdığını belirterek, onları da dalış ve diğer sporları yapmak için Eskişehir'e davet ettiğini bildirdi.

Siyasete atılmadan önce düzenli pilates yaptığına değinen Günay, "Bu sporun çok faydasını gördüm. Düzenli spor sağlık için çok önemli. Ailemle kayak yapmayı da seviyorum. Kızım, eşim ve damadım iyi birer su kayağı sporcusu." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam