reklam
reklam

U13'de 6.hafta

Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2023, Salı - 15:23   Okunma Sayısı: 66267
İstanbul U13 Ligi'nde altıncı hafta heyecanı yaşandı. 13 yaş ve altı futbolcular toplam 61 grupta mücadele veriyor. Lige katılan 471 takımın 28'i ise oynadığı 6 maçını da kazanmayı başardı.

2022-2023 sezonu İstanbul U13 Ligi'nde 6.hafta geride kaldı. 13 yaş ve altı futbolcuların mücadele ettiği İstanbul U13 Ligi'nde 61 grupta toplam 471 takımın mücadelesi devam ediyor. İstanbul U13 Ligi'nde müsabakasında imza yetkilisi bulunmadığından maça katılamayan 59.grupta Fikirtepe Dumlupınar karşısında Üsküdar Anadolu, 37.grupta Akşemsettin önünde Karadenizspor, TFF İl Tertip Kurulu kararı ile 3-0 hükmen yenik sayıldı. U13 Gol krallığında Nilüfer Gökay İ.Ö.O.'dan Eren Ünlü 27 golle ilk sırada bulunuyor. Florya 1923 Spor'dan Hürkan Aktaş 17 golle ikinci, Hürriyetgücü'nden Muhammet Taşkıran ve Silivrispor'dan Arda Ergun ise 16'şar golle üçüncü sırada yer alıyorlar. Kendilerini Beykoz Yenimahalle'den Osmangazi Taşdemir, Trabzon Samandıra'dan Mert Ediz, Kuştepe'den Gökalp Katar, Bayrampaşa Kocatepe Atletik'den Yiğit Emir Kartal 15'er gol, Örnektepe'den Oğuzhan Yüksel, Kocamustafapaşa'dan Yusuf Anğay, Başakşehir Kartal'dan Poyraz Yaşıyan, Trabzon 1453'den Mehmet Alperen Ceylan 14'er gol ve Tuzla Mimarsinan'dan Berat Koyuncu, Bahçelievler Soğanlı'dan Toprak Kök 13'er golle takip ediyor. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda, gelecek sezon U14/A kategorisinde mücadele edecek takımlar belli olacak. İstanbul U13 Ligi’nde 2010, 2011 ve 2012 doğumlu futbolcular oynayabiliyor. 2013 doğumlu futbolcular ise oynayamıyor. 2013 doğumlu oyuncu oynatan takımlar hükmen yenik sayılacak. İstanbul U13 Ligi’nde sezonu ilk iki sırada tamamlayan takımlar 2023-2024 sezonunda U14/A Liginde, ilk ikinin dışında kalan takımlar ise 2023-2024 sezonunda U14/B Liginde yer alacak. Ligi ikinci sırada bitiren takımlar ile puan eşitliği olan takımlar da U14/A kategorisine alınacak. 4 numaralı topun kullanıldığı maçlar ise 30'ar dakikalık iki devre halinde, tek hakemle oynatılıyor.

28 takım 6 maçını da kazandı

İstanbul U13 Ligi'nde 6.hafta geride kalırken, toplam 28 takım 6'da 6 yaptı. Esenkent Gençlik, B.Çekmece Karadeniz İ.Ö.O., Beylikdüzü İdmanyurdu, Bahçelievler Soğanlı, K.Çekmece Önalspor, İstanbul Trabzon, 5 Mevsim Gençlik, Başakşehir Şamlar, Bayrampaşa Demir, Örnektepe, Kuştepe, Kağıthane, Mecidiyeköy, Nilüfer Gökay, İ.Ö.O., Feriköy, Kazımkarabekir Mevlana, Kurtköy, Tunçspor, Cevizli Kültür, Tuzla Mimarsinan, Küçükyalı Yelken, Cevizli Anadolu, Ihlamurkuyu Birlik, İstanbul Kartalları, Yamanspor, Bağlarbaşı, Örnek Gençlik ve Fenerbahçe, oynadıkları 6 maçı da kazandılar.

Çubuklu'ya İyi Gençlik çelmesi

İstanbul U13 Ligi 49.grupta lider Çubukluspor, Kanlıca Stadında oynanan maçta İyi Gençlik takımına 4-1 yenilerek, ligdeki ilk yenilgisini aldı. Hakem Berkay Erdem'in yönettiği maçta saha komiserliğini Adem Ak yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Çubukuspor, henüz 6.dakikada Buğra Akcan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole İyi Gençlik, 29. dakikada 2010'lu Muhammed Ali Deneri'nin golüyle cevap verdi. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. İkinci yarıya İyi Gençlik golle başladı. 33.dakikada Muhammed Ali Deneri bir kez daha sahneye çıkarak takımının ikinci golünü kaydetti. 51.dakikada kuzeni 2010'lu Serkan Deneri farkı ikiye çıkaran golü attı. 60+4'de Muhammed Ali Deneri, kendisinin üçüncü, takımın dördüncü golünü atarak takımının sahadan 4-1 galip ayrılmasını sağladı. Bu sezon U14 takımında da forma giyen Ali, toplam gol sayısını 14'e çıkarttı. İlk yenilgisini alan Çubuklu 15 puanla liderliğini sürdürüken, puanını 14'e çıkartan Sancaktepe temsilcisi İyi Gençlik ikinci sıraya yükseldi. Grubun diğer iki iddialı takımı Beykoz Çavuşbaşı ile Ümraniye Çakmak arasındaki maçta ise gol sesi çıkmadı.

Barbaros liderliği devretti

İstanbul U13 Ligi 56.grupta lider Barbarosspor, Kanlıca Stadında oynanan maçta Kirazlıtepe ile golsüz berabere kalınca liderliği kaybetti. Selimiye Stadında oynanan maçta Valide Tayfun Spor'u 2-0 geriden gelerek 4-2 mağlup eden Beylerbeyi liderliğe yükseldi. Hakem Berkant Erdoğan'ın yönettiği maçta, saha komiserliğini Ömer Kömürcü yaptı. Maça hızlı başlayan Valide Tayfun Spor, 12.dakikada Anıl Ege Orhanlar ve 19.dakikada Osman Çınar Arguç'un golleriyle 2-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Beylerbeyi, 21.dakikada İbrahim Mavzer ve 24.dakikada Poyraz Soğancıoğlu'nun golleriyle önce farkı bire indirdi, ardından da eşitliği yakaladı. Eşitliği yakaladıktan sonra, galibiyet golü için bastıran kırmızı-yeşilliler 37.dakikada İbrahim Mavzer ile öne geçti. 41.dakikada Cihan Başdağ skoru ilan eden golü attı. Bu galibiyetle puanını 15'e çıkartan Beylerbeyispor ilk sıraya yükseldi. Kirazlıtepe berberliğinden sonra Barbarosspor 14 puanla ikinci sıraya geriledi.  Lideri yerinden eden yenilgisiz Kirazlıtepespor ise 13 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Kirazlıtepe-Beylerbeyi karşılaşması 8.hafta oynanacak. Öte yandan Anadolu Üsküdar'ı 3-2 yenen Karacaahmet Aygen ilk galibiyetini elde etti.

Girne  Gençlik zirveyi takipte

İstanbul U13 Ligi 45.grupta Maltepe temsilcisi Girne Gençlik, deplasmanda Kartal 1949'u 2-0 yenerek, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Kartal Yunus Stadında oynanan maçı Berat Bulut yönetirken, saha komiserliğini Musa Aydınkan yaptı. Maça hızlı başlayan Girne Gençlik henüz 2.dakikada Atakan Eken'in golüyle 1-0 öne geçti. Kartal ekibi beraberlik için taka yaptığı dakikalarda kalesinde ikinci golü gördü. 16.dakikada Ziya Ömer Kaplan farkı ikiye çıkartan golü attı. İlk yarı atılan bu gollerle 2-0 deplasman takımının üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıda her iki takım da gol için yüklenirken, kalecileri geçemediler. Bu devre gol olmayınca, ilk yarıda atılan gollerle karşılaşmayı Girne Gençlik 2-0 kazandı. Puanını 15'e çıkartan turuncu-yeşilliler liderin 3 puan gerisinde ikinci sıradaki yerini korudu. Lider Tuzla Mimarsinan ise deplasmanda Kaynarcaspor'u Mehmet Batın Demirkıran (2), Said Emir Yazıcı, Ramazan Kılıç (2) ve Berat Koyuncu'nun golleriyle 6-1 yendi. Ev sahibi takımın tek golünü Alperen Ayna kaydetti. Mavi-siyahlılar bu galibiyetiyle 6.maçından da 3 puanla ayrılmış oldu.

Kartalspor üç puanı iki golle aldı

İstanbul U13 Ligi 48.grupta Kartalspor, Başıbüyük Tuncay Karartı Stadyumunda oynanan maçta 1905 Maltepe Gençlik'i 2-0 yendi. Hakem Cenk Yılmaz'ın yönettiği maçta , saha komiserliğini Yakup Şahin yaptı. Bordo-beyazlılar 3 puanı kazandıran golleri Mert Tosun ve Egehan Alkış attı. Kartalspor bu galibiyetle puanını 15'e yükseltmiş oldu. Bordo-beyazlıların tek yenilgisini aldığı lider Cevizli Anadolu ise üçüncü sıradaki Pendik Sahilspor'u deplasmanda Yağız Balcı'nın iki golüyle 2-0 yendi. Bu sezon U14 ve U15 takımında da forma giyen Yağız, toplam gol sayısını 46'ya çıkarttı. 6.maçından da galibiyetle ayrılan Cevizli Anadolu, attığı 12 gole karşılık kalesinde gol görmedi.

F.Bahçe ve G.Saray gruplarında lider

A takımı profesyonel liglerde yer alan kulüplerin U13 takımlarının yer aldığı gruplarda Fenerbahçe ve Galatasaray ilk sırada yer alıyor. 60.grupta Fatih Karagümrük'ü Galip Efe aydın'ın iki, Eyüp Çetinkaya'nın bir golüyle 3-0 yenen Fenerbahçe, 6'da 6 yaparak 18 puanla liderliğini korudu. Medipol Başakşehir FK, 15 puanla ikinci sırada yer alıyor. 61.grupta ise lige Pendikspor yenilgisi ile başlayan Galatasaray, üstü üste 5 maç kazanarak liderliğe yükseldi. Sarı-kırmızılılar, 6.hafta karşılaştığı Kasımpaşa'yı Yağız Kaan Bilgili ve Doruk Kayra Kaymakçalan'ın golleriyle 2-0 yendi. Takımın son golüne imza atan Doruk, bu sezon ki 7. golünü attı. Lige Galatasaray galibiyeti ile başlayan Pendikspor ise Kanlıca Stadında oynanan maçta Hangi Kredi Ümraniyespor'a 2-1 yenilerek ilk mağlubiyetini aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam