reklam
reklam

U14'ün şampiyonları

Eklenme Tarihi: 6 Mayıs 2023, Cumartesi - 23:36   Okunma Sayısı: 107259
U14 Gelişim Ligi'nde şampiyonluğu, finalde Bursaspor'u mağlup eden Fenerbahçe A.Ş. kazanırken, Amatör U14 Türkiye Şampiyonasında birinciliği Bursa Kaplıkaya Kültürspor elde etti.

A takımları profesyonel liglerde mücadele eden kulüplerin U14 takımlarının mücadele ettiği U14 Gelişim Ligi ile amatör takımların U14 ekiplerinin yer aldığı Amatör U14 Türkiye Şampiyonası sonuçlandı. U14 Gelişim Ligi'ne 8 grupta toplam 54 takım katıldı. Grup maçlarının tamamlanmasıyla 14 takım, son 16 turuna kaldı. İki ön eleme maçının ardından son 16'ya kalan iki takım daha belli oldu. Tek maç eleme usulü yapılan son 16, çeyrek final ve yarı final maçlarının ardından Fenerbahçe ve Bursaspor finale yükselen takımlar oldu. Final karşılaşmasında geçen yılın şampiyonu Bursaspor'a 2-0 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, U14 Gelişim Liginin şampiyonluğunu kazandı. Sarı-lacivertliler, 2017-2018 sezonunda da Elit U14 Ligi'nde finalde Trabzonspor'u yenerek şampiyon olmuştu. 2009, 2010 ve 2011 doğumlu sporcuların yer aldığı Amatör U14 Türkiye Şampiyonası ise 72 ilden 122 takımın katılımı ile 22 tarafsız grup merkezinde oynanan maçlarla başladı. İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ,Yalova ,Çanakkale, Kütahya,Eskişehir ,Manisa , Muğla, Denizli, Mersin,Konya ,Kayseri, Mardin,Bingöl,Van, Gümüşhane,Erzincan,Giresun Çorum ve Kastamonu grup merkezlerinde yapılan  1. kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 22 takımın katılımıyla 4 grup merkezinde 2. kademe müsabakaları oynandı. 2. kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan Diyarin Terspor, Mersin Terspor, Bursa Kaplıkaya Kültürspor ve Denizli Parsspor final müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Yarı finallerin ardından finalde Diyarin Terspor'u mağlup eden Bursa Kaplıkaya Kültürspor şampiyonluğu elde etti.

Fenerbahçe 2.şampiyonluğunu kazandı

U14 Gelişim Ligi'nde Fenerbahçe, 2017-2018 sezonundan sonra, ikinci kez U14 Gelişim Liginde şampiyonluğu kazandı. O yıl Elit U14 Ligi adıyla oynanan ligde, sarı-lacivertliler finalde Trabzonspor'u mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu. Bu sezon grup aşamasında, 18 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik ve bir mağlubiyet alan Fenerbahçe U14 takımı Beşiktaş'ın önünde 1.grubu lider tamamladı. Son 16 turunda Manisa FK'yı penaltı atışları sonunda geçen sarı-lacivertliler, çeyrek finalde Adana Demirspor'u 4-1'lik skorla geçti. Yarı final karşılaşmaları Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde yapıldı. Fenerbahçe A.Ş., Fraport Tav Antalyaspor'u normal süresi 1-1 biten müsabaka sonrası seri penaltı vuruşları sonucunda 3-2 yenerek finale yükseldi. Diğer yarı finalde ise Arabam.com Konyaspor'a 1-0 üstünlük sağlayan Bursaspor finalde Fenerbahçe A.Ş.'nin rakibi oldu. U14 Gelişim Ligi'nde şampiyonluğu geçen yılın şampiyonu Bursaspor'u 2-0'lık skorla mağlup eden Fenerbahçe A.Ş. kazandı. Ligde üçüncülüğü ise normal süresi 2-2 tamamlanan müsabakada Fraport Tav Antalyaspor'u seri penaltı vuruşları sonucu 4-3 yenen Arabam.com Konyaspor elde etti. Fenerbahçe U14 geçen yıl grubunu 4. sırada tamamladığı için son 16 turuna kalamamıştı.

 

Gol krallığını Emin Eren kazandı

U14 Gelişim Ligi'nde; gol krallığını sezonu 37 golle tamamlayan Fenerbahçe U14 takımından Emin Eren Sayar kazandı. Galatasaray'dan Ada Yüzgeç 36 golle ikinci, Coredon Alanyaspor'dan Hüseyin şen 29 golle üçüncü oldu. Böylece 'Gol Kralı' ödülünü Fenerbahçe A.Ş.'den Emin Eren Sayar alırken,'En İyi Kaleci' ödülünü Bursaspor'dan Emir Arslan, 'En İyi Oyuncu' ödülünü Arabam.com Konyaspor'dan Yiğit Ötken, 'En İyi Teknik Direktör' ödülünü ise Fenerbahçe A.Ş. Teknik Direktörü Tayfun Seven aldı. Final maçının ardından düzenlenen törende kupa ve madalyaları; TFF Yönetim Kurulu adına İbrahim Gökhan Kasapoğlu ile Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ve Genç Milli Takım antrenörlerinden Sabri Sarıoğlu, Mert Başoğlu ile Övünç Soykan Başar takdim etti.

Kaplıkaya Kültürspor kupayı kaldırdı

U14 kategorisine 72 ilden 122 takımın katılımı ile başlayan şampiyona, Konya'da oynanan yarı final ve final müsabakaları ile sonuçlandı. Konya Selçuklu Belediye Stadı'nda oynanan final müsabakasında rakibine 1-0 üstünlük sağlayan Kaplıkaya Kültürspor, Türkiye U14 Şampiyonluğunu elde etti. Diyarbakır Diyarin Terspor ikincisi olurken, üçüncülük müsabakasında ise Mersin Mersin Terspor'u 1-0 mağlup eden Denizli Pars Türkiye üçüncüsü oldu. Konya'da düzenlenen organizasyona katkıları nedeniyle Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin'e, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay'a, Konya Futbol İl Temsilcisi Tahir Taşyüz'e ve Konya İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Düzkaya'ya TFF'nin hazırlamış olduğu teşekkür plaketleri TFF Amatör İşler Müdür Yardımcısı Hatip Çopur tarafından verildi. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, TFF Amatör İşler Müdür Yardımcısı Hatip Çopur ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay tarafından verildi.

İnter Akademinin büyük başarısı

İtalya Serie A'da 19 şampiyonluk elde eden ve UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'nı 3 kez müzesine götüren İtalyan devi İnter'in Türkiye'de açtığı Akademi takımları U14 Türkiye Şampiyonasında büyük bir başarıya imza attılar. Inter Diyarbakır Akademisi'nin takımı olan Diyarin Terspor ile Mersin İnter Akademisi'nin temsilcisi Mersin Terspor 1. ve 2.kademe maçlarını başarıyla geçerek adlarını kendi gruplarında rakiplerini mağlup ederek yarı finale kaldılar. Inter Akademinin ülkemizde İstanbul, Rize, Denizli, Anakara, Antalya, Kayseri, Mersin, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır merkezli  toplam 26 futbol akademi okulu bulunuyor. Bu akademilere tek, tek ilgilenen İnter Akademi, İtalyan antrenörler göndererek çalışmaları yakından takip ediyor. İnter Akademi okullarının bünyesinde kurulan kulüplerden Diyarin Terspor U14 Türkiye ikincisi, Mersin Terspor ise U14 Türkiye dördüncüsü olmayı başardı.

Bu sezon 16 takım katıldı

U14 Türkiye Şampiyonası'na bu sezon İstanbul'dan toplam 16 takım katıldı. Geçen sezon U14 Türkiye Şampiyonası yapılmadığı için takımlar İstanbul U14 birinciliğinde mücadele etmişti. Bu yıl eleme gruplarında ilk iki sırayı alan Başakşehir Belediyespor, Altınova, İkitelli, Bakırköy 1903, Sultangazi, Selimiye, Kartalspor, Çeliktepe, Bağlarbaşı, İstanbul Beylikdüzü, Beylerbeyi 1911, Çamlıcaspor, Eroğluspor, Bahçelievler Soğanlı, İstanbul Beykent ve Zara Ekinli Türkiye U14 Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil etme hakkı kazandılar.

 

Üç İstanbul takımı 2.tura kaldı

U14 Türkiye Şampiyonası'na katılan 16 İstanbul takımından sadece Kartalspor, Beylerbeyi 1911 ve Beylikdüzüspor adını 2.tura yazdırma başarısı gösterdi. Beylerbeyi 1911, Bolu A grubunda, şampiyonluğu kazanan Bursa Kaplıkaya Kültürspor'a elenirken, Kartalspor, Bolu B grubunda Kullar 1975'e penaltılar sonunda boyun eğdi. Beylikdüzüspor ise Eskişehir A grubunda Antalya temsilcisi Muratpaşa Belediyespor'a yenilerek şampiyonaya veda etti.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam