reklam
reklam

U13'de 2.hafta

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2023, Pazartesi - 14:08   Okunma Sayısı: 74749
Toplam 471 takımın 61 grupta mücadele ettiği İstanbul U13 Ligi'nde ikinci hafta geride kaldı.

2022-2023 sezonu İstanbul U13 Ligi'nde 2.hafta heyecanı yaşandı. 13 yaş altı sporcuların mücadele ettiği İstanbul U13 Ligi'nde 61 grupta toplam 471 takım mücadele ediyor. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda, gelecek sezon U14/A kategorisinde mücadele edecek takımlar belli olacak. İstanbul U13 Ligi’nde 2010, 2011 ve 2012 doğumlu futbolcular oynayabiliyor. 2013 doğumlu futbolcular ise oynayamıyor. 2013 doğumlu oyuncu oynatan takımlar hükmen yenik sayılacak. İstanbul U13 Ligi’nde sezonu ilk iki sırada tamamlayan takımlar 2023-2024 sezonunda U14/A Liginde, ilk ikinin dışında kalan takımlar ise 2023-2024 sezonunda U14/B Liginde yer alacak. Ligi ikinci sırada bitiren takımlar ile puan eşitliği olan takımlar da U14/A kategorisine alınacak. Maçlar ise 30'a dakikalık iki devre halinde oynatılıyor. Müsabakalar, 4 numaralı top ile oynanıyor.

Kirazlıtepe galibiyetle tanıştı

İstanbul U13 Ligi 56.grupta mücadele eden iki Üsküdar takımı Valide Tayfunspor ile Kirazlıtepespor 2.hafta karşı, karşıya geldiler. Selimiye Stadı'ndaki müsabakayı, Nihat Can Kabataş yönetirken, saha komiserliğini Gülali Erdem yaptı. Maça hızlı başlayan Kirazlıtepe, 10.dakikada Yusuf Dayıoğlu'nun ceza sahası içinden bulduğu golle 1-0 öne geçti. İlk yarı kırmızı-beyazlıların üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarının 46.dakikasında Yücel Alışkan, farkı ikiye çıkarttı. Valide Tayfunspor bu golün şokunu üzerinden atamadan, kalesinde bir gol daha buldu. Yusuf Dayıoğlu, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. 49.dakikada Kerem Baysu, Valide Tayfunspor'un tek golünü kaydetti. Kalan sürede başka gol olmayınca, Kirazlıtepe maçı 3-1 kazanarak, gruptaki ilk galibiyetini aldı. Kırmızı-beyazlılar, ilk hafta son derece çekişmeli geçen maçta Beylerbeyi'ne 2-1 yenilmişti. İlk maçından beraberlikle ayrılan Valide Tayfunspor ise ilk yenilgisini almış oldu. Grupta ikinci maçlarından da galibiyetle ayrılan Barbarosspor ile Beylerbeyi zirvede yer alıyor.

Selimiye ikide iki yaptı

İstanbul U13 Ligi 57.grupta, grubun iddialı ekiplerinden Selimiye, evinde Acıbadem ile karşılaştı. Selimiye Stadındaki müsabakayı, Kerem Yılmaz Dedeş yönetirken, saha komiserliğini Ömer Kömürcü yaptı. Maça hızlı başlayan Selimiye, 18.dakikada Furkan Eren Akardere'nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı kırmızı-lacivertlilerin üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıyla birlikte, rakip kaleye baskı kuran Selimiye, üst üste geliştirdiği ataklarla, Acıbadem kalesinde etkili olmaya başladı. Oyuna ikinci yarıda giren Demir Göktaş, defansın uzaklaştırmadığı topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. Oyunun son bölümünde sahneye çıkan Bekir Karahan Harmankaya, attığı iki golle skoru tayin eden oyuncu oldu. Bu galibiyetle ikinci maçından da galibiyetle ayrılan Selimiye, gol averajıyla  liderlik koltuğun oturdu. Haydarpaşa Demir, Küplüce Gençlik ve Libadespor da ikinci maçlarından galibiyet çıkartan takımlar oldu.

Taçspor kayıpsız ilerliyor

İstanbul U13 Ligi 58. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Taçspor, ligin 2.haftasında karşılaştığı Ataşehir Arenaspor'u Alp Ali Tandoğan (2) ve Eymen Bakırhan'ın golleriyle 3-0 yendi. İkinci maçından da galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, gol averajıyla Bağlarbaşı'nın ardından ikinci sıraya yerleşti. İlk hafta deplasmanda İstanbul Çorumspor’a gol yağdırarak, karşılaşmadan 9-0 galip ayrılan Taçspor'da 4 gole imza atan Eymen Bakırhan maça damgasını vurdu. Böylece 2011'li futbolcu ikinci maçında 5 gole ulaşmış oldu. Eymen, U14 takımında da 15 gole imza atmıştı. İlk iki haftayı kayıpsız geçen Uğurcan Taylan’ın talebeleri gözünü şampiyonluğa dikti. İlk maçında Ataşehir Çamoluk'u 7-0 yenen Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşı, ikinci maçında, İstanbul Çorumspor'u 9-0 mağlup etti. Bu sezon U15/B Liginde şampiyon olan Tunusbağı ise U13 Ligine iyi başladı. Mavi-beyazlılar, Yeldeğirmeni'ni 3-2, Atletik Ataşehir Yeni Çamlıcaspor'u ise 2-1 yenerek, zirve yarışına ortak oldu.

Örnek Gençlik farklı kazandı

İstanbul U13 Ligi 59. grupta, oynadığı iki maçı da farklı skorlarla kazanan Ataşehir Örnek Mahallesinin takımı Örnek Gençlik iddiasını ortaya koydu. İlk maçta Üsküdar Anadolu'ya gol yağdırarak sahadan 12-0 galip ayrılan yeşil-beyazlılar, ikinci maçında da Öz Ataşehir'i 6-1 yendi. İki maçta rakip filelere 18 gol gönderen Örnek Gençlik'te Doruk Kırelli 5, Muhammet Burak Kara ve Ümit Bozkurt 3'er gole imza attı. İstanbul U13 Ligi 55. grupta, Kadıköy Bostancı temsilcisi İstanbul Defnespor ile Çamlıcaspor ilk iki maçlarından galibiyetle ayrıldı. İstanbul Defnespor'da Rüzgar Demir Yeşildağ 5 golle en golcü isim olurken, Çamlıcaspor'da Emir Alim Yılmaz 4 gol kaydetti.

Fenerbahçe ilk sıraya yerleşti

A takımı profesyonel olan U13 takımlarının yer aldığı 60 ve 61.gruplarda, ilk maçlarını kazanan takımlar ön plana çıktı. 60.grupta, Tuzlaspor'u deplasmanda 6-0 yenen Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük'ü 5-0 yenen Medipol Başakşehir 2'de 2 yaptılar. Bu grupta iki maçta 3 gol atan Fenerbahçe takımından Ahmet Aydın, en golcü isim oldu. Beşiktaş ile İstanbulspor 3-3 berabere kalarak, ikinci maçlarından da galibiyet çıkartamadılar. 61.grupta ise Hangi Kredi Ümraniyespor ile Kasımpaşa ikinci maçlarından da galibiyetle ayrıldılar. İlk maçında Pendikspor'a 2-1 yenilen Galatasaray, Esenler Erokspor'u 4-1 yenerek ilk galibiyetini elde etti. İlk iki hafta öne çıkan isimler ise 4 gol kaydeden Kasımpaşa'dan Can Kayra Özdek ile 3'er gole imza atan Mehmet Efe Bozkurt (Kasımpaşa) ve Tuna Demirel (Ümraniye) oldu.

Dudullu gol yağdırdı

İstanbul U13 Ligi 54. grupta, şampiyonluğu favori takımlarından Dudulluspor, evinde İstanbul Esnafspor'u 14-0 mağlup etti. Ümraniye Kemerdere de ikinci maçından galibiyetle ayrılırken, grubun favorilerinden Sultanbeyli Belediyespor, Ferahspor ile golsüz berabere kaldı. İstanbul U13 Ligi 53. grupta, Paşabahçe'uyi evinde 5-2 yenen Karabekirspor, 52. grupta, Şile Denizspor'u deplasmanda 4-1 mağlup eden Beykoz Yenimahalle, İstanbul Başakspor'u 3-2 yenen Yamanspor, Beykoz 1908'i 3-1'lik skorla geçen Çekmeköygücü ikinci maçlarından da zaferle ayrıldı. 51. grupta, İstanbul Kartalları ve Ortaçeşme 50. grupta, Trabzon Samandıraspor, 49. grupta, Çubuklu ve Beykoz Çavuşbaşı, İstanbul 48. grupta, favori Kartalspor'u 2-0 yenen Cevizli Anadolu, 47.grupta Gülsuyu, Tuzla Siyah Çoraplılarspor ve Soğanlıkspor, 46.grupta Kartalpaşa Gençlik, Maltepespor ve Küçükyalı Yelken, 45.grupta Kaynarcaspor ve Tuzla Mimarsinan, 44.grupta Tunçspor, Cevizli Kültürspor ve Kartal Çavuşoğlu, 43.grupta Pendik Velibaba, Tuzla Mercanspor ve Kurtköyspor Anadolu Yakası gruplarında 2'de 2 yapan diğer U13 takımları oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam